Jos jänikset ei syö mun ruokia, en mäkään niitten. :) Olen samaa mieltä, lihallahan me kasvetaan. Tuskin keskiverto vegetaristi tai vegaani paljon enempää painaa kuin minäkään He pilaavat omaa terveyttään kun eivät syö ihmisen ravintoketjulle tärkeitä aineita, niinkuin minäkin - syömättä paljon heiniä.KS1030 kirjoitti: Varmasti hyvää jos pitää yleensä rehuista, itse olen kasvisten "täyskieltäytyjä" yhtä totaalisesti kuin vegetaristit ovat lihoista...
Veneilijän sapuskat
-
- Viestit: 75
- Liittynyt: 14 Touko 2004 19:12
- Paikkakunta: Lahti
- Veli-Matti
- Viestit: 7971
- Liittynyt: 08 Loka 2003 21:59
- Paikkakunta: Varjakka
Elekää poijat höpöttäkö, puolet ravinnosta kasvimaailmasta ja toinen puoli eläinkunnasta...
Ja sitten fysiikalle semmoista monipuolista kuormitusta että välillä maailma sumenee sekä välillä reilua laiskottelua pää täynnä sinisiä ajatuksia. Näin maailma pelastuu...
Tuo koskelo homma oli ihan sattumaa, oltiin nimittäin maattu viikko kyljellään matalalla karikolla odottelemassa merihanttuja. Siinä ikään kuin ajankuluksi ruvettiin pohtimaan miten se koskelo pitäisi valmistaa että se maistuisi. Siinä se resepti sitten kehittyi kun karikkolla kasvoi kaksi katajaa ja hiirenherneitä...
Ja sitten fysiikalle semmoista monipuolista kuormitusta että välillä maailma sumenee sekä välillä reilua laiskottelua pää täynnä sinisiä ajatuksia. Näin maailma pelastuu...
Tuo koskelo homma oli ihan sattumaa, oltiin nimittäin maattu viikko kyljellään matalalla karikolla odottelemassa merihanttuja. Siinä ikään kuin ajankuluksi ruvettiin pohtimaan miten se koskelo pitäisi valmistaa että se maistuisi. Siinä se resepti sitten kehittyi kun karikkolla kasvoi kaksi katajaa ja hiirenherneitä...
Veli-Matti
http://www.varjaagi.fi" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kuvablogi.com/nayta/1972556/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Aina löytyy eskimoita, jotka osaavat neuvoa kongolaiselle miten selvitä parhaiten helteessä..."
http://www.varjaagi.fi" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kuvablogi.com/nayta/1972556/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Aina löytyy eskimoita, jotka osaavat neuvoa kongolaiselle miten selvitä parhaiten helteessä..."
- KS1030
- Viestit: 692
- Liittynyt: 21 Tammi 2006 17:35
- Paikkakunta: =VAASA=
- Viesti:
Eräs tuttu tapasi kaverinsa kanssa muinoin lähteä yöllä veneellä kerran vuodessa norskäriin hitaalla uppoumarunkosella retkiveneellä, siinä sitten tapasivat poltella piippua ja tissuttaa koko matka kotiviiniä kun matkassa kesti koko yö per siivu...
..eräällä kerralla pöhnäpäissään sitten ampuivat piekkarilla lokin testi mielessä ja kahteen pekkaan sitten grillasivat nuotiolla ja nauttivat viinin kera....ei kuulemma tullut maha täyteen ja oli vähän sitkiää...=)
tästä muuten on jo useampi kymmenen vuotta aikaa kun tapahtui...että sellaset retkieväät sillä kerralla ; )
..eräällä kerralla pöhnäpäissään sitten ampuivat piekkarilla lokin testi mielessä ja kahteen pekkaan sitten grillasivat nuotiolla ja nauttivat viinin kera....ei kuulemma tullut maha täyteen ja oli vähän sitkiää...=)
tästä muuten on jo useampi kymmenen vuotta aikaa kun tapahtui...että sellaset retkieväät sillä kerralla ; )
- Masa
- Viestit: 459
- Liittynyt: 22 Tammi 2004 02:34
- Paikkakunta: Oulu
Veneeseemme on jemmattu makaroonia, hernesoppaa, sikanautasäilykettä, sekahedelmäpurkkeja, kahvia ja mehutiivistettä, joilla pärjää n.3vrk pidempään, jos reissu vaikka venähtää pidemmäksi,
eli tämä siis hätävaraksi.
Varsinaiselle reissulle varataan mukaan pottuja, lihaa tai kalaa, leipää,
kastiketarpeet, sipulia, voita yms.
Veneessä on kiva kokkailla, paistaa parilapannulla pihvit tai samaisen pannun sileällä kääntöpuolella vaikkapa lättyjä jälkiruoaksi.
Savustuslaatikko saattaa olla myös kalapäivänä tarpeen.
Makkaraa tietenkin grillataan lähes joka reissulla.
Tietenkään koskaan ei saa väheksyä erilaisia nestemäisiä palanpainikkeita. ;)
Tässä pari esimerkkikuvaa tarjoiluista.


eli tämä siis hätävaraksi.
Varsinaiselle reissulle varataan mukaan pottuja, lihaa tai kalaa, leipää,
kastiketarpeet, sipulia, voita yms.
Veneessä on kiva kokkailla, paistaa parilapannulla pihvit tai samaisen pannun sileällä kääntöpuolella vaikkapa lättyjä jälkiruoaksi.
Savustuslaatikko saattaa olla myös kalapäivänä tarpeen.
Makkaraa tietenkin grillataan lähes joka reissulla.
Tietenkään koskaan ei saa väheksyä erilaisia nestemäisiä palanpainikkeita. ;)
Tässä pari esimerkkikuvaa tarjoiluista.


"Elämä on laho puuvene, mutta se on minun ikioma laho puuvene..."
-
- Viestit: 678
- Liittynyt: 06 Maalis 2005 18:52
- Paikkakunta: Vantaa
Järeitä ovat seilaajat edelleen, mutta on ollut ennenkin. Lokeista tuli mieleen. Kun Nansen tuli parin kaverinsa kanssa Gröönlannin retkellä jään reunalle, he olivat iloissaan, kun pääsivät ampumaan lokkeja: Nansen Kertoo: "Söimme lokit herkkuna ja syljeksimme höyhenet jäätikölle." -Nälkä opettaa kokiksi. -Kiina on tietysti vielä eri maa.
En ole kokskaan niin hienossa veneessä ollutkaan, että siinä olisi leivinuuni. Kait niitäkin on.
Jos on, kuumat esipaistetut sämpylät voin kanssa maistuisivat varmaan hyvälle. Uuniin voisi pistää ajan kanssa käristymään vaikka paistin. Siitä olisi helppo leikata siivut tarpeen mukaan.
En ole kokskaan niin hienossa veneessä ollutkaan, että siinä olisi leivinuuni. Kait niitäkin on.
Jos on, kuumat esipaistetut sämpylät voin kanssa maistuisivat varmaan hyvälle. Uuniin voisi pistää ajan kanssa käristymään vaikka paistin. Siitä olisi helppo leikata siivut tarpeen mukaan.
Kyyrö
- Veli-Matti
- Viestit: 7971
- Liittynyt: 08 Loka 2003 21:59
- Paikkakunta: Varjakka
Onkos hkhk:lla jäänyt kulttuurihistoriallisesti merkittävät teokset E. T. Setonin "Kaksi partiopoikaa" ja Yrjö Kokon "Sudenhampainen kaulanauha" väliin kun tarvitsee uunin leipomiseen ;)
Ohjeita pikauunien ja kaikenmaailman tikkupullien tekoon löytyy pilvin pimein.
Noista Masan lätyistä tuli mieleen kun aikoinaan päätettiin että syhkästään johonkin kauan merelle jahtiin ja paistetaan siellä räiskäleitä. Paineltiin Riutunkarilta 13 mailia Hailuodon sivulla sijaitsevalle karikolle Mercurylla.
Keliä oli sen verran luvassa että tiesimme odottaa reilua vesisadetta ja jotain 10-14m/s tuulta. Mutta ei me mitään räntämyrskyä osattu odottaa. Lämpötila laski lyhyessä ajassa lähelle nollaa ja kinttaan kokoiset lumiräntyt tulivat vaakasuoraan. Lätyt paistettiin ja nautittiin mansikkahillon kera kun kerran oli menty niitä paistamaan - jos niitä vedensekaisia osittain paistuneita taikinapaakkuja nyt lätyiksi pystyy sanomaan. Karikon suurimman kiven suojissa vedeltiin niitä kouralla naamaan suoraan Trangian pannusta ja naurettiin niin maan keleesti...
Saalista tuolta reissulta ei tullut sillä eihän edes elukka ole noin tyhmä että liikkuisi tuommoisella kelillä (puhumattakaan lätynpaistosta) mutta se on ehdottomasti yksi niistä metsästysreissuista jotka muistan ikäni ;)
Ohjeita pikauunien ja kaikenmaailman tikkupullien tekoon löytyy pilvin pimein.
Noista Masan lätyistä tuli mieleen kun aikoinaan päätettiin että syhkästään johonkin kauan merelle jahtiin ja paistetaan siellä räiskäleitä. Paineltiin Riutunkarilta 13 mailia Hailuodon sivulla sijaitsevalle karikolle Mercurylla.
Keliä oli sen verran luvassa että tiesimme odottaa reilua vesisadetta ja jotain 10-14m/s tuulta. Mutta ei me mitään räntämyrskyä osattu odottaa. Lämpötila laski lyhyessä ajassa lähelle nollaa ja kinttaan kokoiset lumiräntyt tulivat vaakasuoraan. Lätyt paistettiin ja nautittiin mansikkahillon kera kun kerran oli menty niitä paistamaan - jos niitä vedensekaisia osittain paistuneita taikinapaakkuja nyt lätyiksi pystyy sanomaan. Karikon suurimman kiven suojissa vedeltiin niitä kouralla naamaan suoraan Trangian pannusta ja naurettiin niin maan keleesti...
Saalista tuolta reissulta ei tullut sillä eihän edes elukka ole noin tyhmä että liikkuisi tuommoisella kelillä (puhumattakaan lätynpaistosta) mutta se on ehdottomasti yksi niistä metsästysreissuista jotka muistan ikäni ;)
Veli-Matti
http://www.varjaagi.fi" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kuvablogi.com/nayta/1972556/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Aina löytyy eskimoita, jotka osaavat neuvoa kongolaiselle miten selvitä parhaiten helteessä..."
http://www.varjaagi.fi" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kuvablogi.com/nayta/1972556/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Aina löytyy eskimoita, jotka osaavat neuvoa kongolaiselle miten selvitä parhaiten helteessä..."
-
- Viestit: 678
- Liittynyt: 06 Maalis 2005 18:52
- Paikkakunta: Vantaa
Mulla on tosiaan kulttuuriaukko. Olen joskus Sudenhampaista kaulanauhaa selaillut. Ja vaikka olen paljon retkeillyt, en ole tikkupullia paistanut. Jotkut tytöt niitä osasivat tehdä.
Pitää myös perehtyä pika uuneihin. Sellaisia järeitä pikauuneja on mm Savon radan varrella ajalta, jolloin rataa tehtiin.
Muutenkaan multa ei pullat onnistu. Kun olen yrittänyt, niistä on tullut kivikovia. Siksi mainitsin aikaisemmassa tekstissä "esipaistetut sämpylät"
Uskallattekos te kovin suuria roihuja veneessä pitää esim. grillausta varten. Tuli mieleen kerran Istanbulissa, kun jätikillä oli puolitoistametrinen pannu 6 metrin veneessä ja sen alla tuli haloilla. Pannusta pojat myivät kalaa. Vähän oli suomipojalla ihmettelemistä.
No siitä Bosborinsalmesta on moni villitys länteen tullut, mutta tuo ei ole Pohjolan perukoille saapunut. Tosin kestihän Ransakan vallankumouksenkin tulo Suomeen yli 100 vuotta.
Pitää myös perehtyä pika uuneihin. Sellaisia järeitä pikauuneja on mm Savon radan varrella ajalta, jolloin rataa tehtiin.
Muutenkaan multa ei pullat onnistu. Kun olen yrittänyt, niistä on tullut kivikovia. Siksi mainitsin aikaisemmassa tekstissä "esipaistetut sämpylät"
Uskallattekos te kovin suuria roihuja veneessä pitää esim. grillausta varten. Tuli mieleen kerran Istanbulissa, kun jätikillä oli puolitoistametrinen pannu 6 metrin veneessä ja sen alla tuli haloilla. Pannusta pojat myivät kalaa. Vähän oli suomipojalla ihmettelemistä.
No siitä Bosborinsalmesta on moni villitys länteen tullut, mutta tuo ei ole Pohjolan perukoille saapunut. Tosin kestihän Ransakan vallankumouksenkin tulo Suomeen yli 100 vuotta.
Kyyrö
- Veli-Matti
- Viestit: 7971
- Liittynyt: 08 Loka 2003 21:59
- Paikkakunta: Varjakka
Kerran Masa laitteli sapuskasta kuvia oikein kattauksineen niin minä en ole pekkaa pahempi: http://groups.msn.com/Bertta-Lotta/seka ... hotoID=351
Veli-Matti
http://www.varjaagi.fi" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kuvablogi.com/nayta/1972556/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Aina löytyy eskimoita, jotka osaavat neuvoa kongolaiselle miten selvitä parhaiten helteessä..."
http://www.varjaagi.fi" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kuvablogi.com/nayta/1972556/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Aina löytyy eskimoita, jotka osaavat neuvoa kongolaiselle miten selvitä parhaiten helteessä..."
-
- Viestit: 936
- Liittynyt: 14 Huhti 2003 10:33
- Paikkakunta: Espoo
- Viesti:
Taidan olla samansortin kummajainen proviantin suhteen kun noitten höylävehkeitten kanssa. Pakko olla semmosta klassista ja hyvää :)
Meidän köökkiin otettiin paljon kuivatavaraa mukaan. Syksyllä kuivattuja sieniä oli aina pirusti, tosin niitä syödään muutenkin vuoden ympäri. Lihaa on hyvä kuivata kanssa: paistijauhis kuivaa hyvin ja palautuu kastikkeessa niin hyväksi ettei sitä tiiä kuivanneensa. Lappilaisilta tutuilta on ostettu useempi poro aina talvisydämellä ja lämminsavustetun poronperseen kun kuivaa lastuina niin siinä se on pojat semmonen kastikeliha että kun on kermaa ja sieniä niin ei puutu mitään.
Päiväseltään kyydissä ollessa lämminkupit käy hyvin kun vetää vaan termoksesta vettä päälle. Siihen päälle ruisleipää niin sillä pärjää kunnes pääsee rantaan. Kulussa ollessa ei olla kovin usein tehty sapuskaa, ei siinä vaan jouda taikka viitti.
Noi vaellusevääksi tehdyt pölypussit on kanssa hyviä, kun niihin panee oikeeta ruokaa ja kunnolla mausteita mukaan niin niistä tulee ihan syötäviä. Mantalla kulkiessa kapiisi on muutenkin vaan trangia rannalla ja grilli kalliolla niin ettei sillä mitään karmeen kurmeeta tee. Jos nyt jonkun piffin, uudet potut ja sienikastikkeen :)
Ja punkkua, aina. Veneessä on suosittu laatikkoviinejä, niillä nyt ei oo niin väliä jos ne kumminkin juodaan emalimukista. Ja muista viinoista hyväksyttyjä on vaan pastis ja rommi, molemmat sekotetaan vaan veteen. Kaljapullon etiketit vaan tukkii pilssipumpun :)
Koko juttu on sen takia menneessä aikamuodossa ettei nyt taas kahteen kesään oo kerinny talon tekemiseltä niin pitkälle että olis eväät ehtiny happaneen. Hyvä kun muistaa. Tosin kahtena edellisenä onn vieny kaverit melkeen kesän ainoolle reissulle syömään kurmeeta johonkin saareen. Kasvissyöjille tonnikalapiffiä ja muille hullullehmäntautia halveksuen lehmän T-luupihviä. Taikka grillattua kuhaa. Taikka jotain muuta simmottis.
Tottahan se ruokavalio kolmannen päivän jälkeen kapenee, mutta enempi on oltu sen armoilla että jostain löytyy joku kauppa josta saa tuoretta taikka sitten syöty kuivattuja. Jos Suomenlahdella huseeraa niin aina sattuu joko kauppa taikka kalastaja vastaan.
Snobi on snobi vaikka sen voissa paistais ja tarjois punaviinikastikkeella :)
Pekka
Meidän köökkiin otettiin paljon kuivatavaraa mukaan. Syksyllä kuivattuja sieniä oli aina pirusti, tosin niitä syödään muutenkin vuoden ympäri. Lihaa on hyvä kuivata kanssa: paistijauhis kuivaa hyvin ja palautuu kastikkeessa niin hyväksi ettei sitä tiiä kuivanneensa. Lappilaisilta tutuilta on ostettu useempi poro aina talvisydämellä ja lämminsavustetun poronperseen kun kuivaa lastuina niin siinä se on pojat semmonen kastikeliha että kun on kermaa ja sieniä niin ei puutu mitään.
Päiväseltään kyydissä ollessa lämminkupit käy hyvin kun vetää vaan termoksesta vettä päälle. Siihen päälle ruisleipää niin sillä pärjää kunnes pääsee rantaan. Kulussa ollessa ei olla kovin usein tehty sapuskaa, ei siinä vaan jouda taikka viitti.
Noi vaellusevääksi tehdyt pölypussit on kanssa hyviä, kun niihin panee oikeeta ruokaa ja kunnolla mausteita mukaan niin niistä tulee ihan syötäviä. Mantalla kulkiessa kapiisi on muutenkin vaan trangia rannalla ja grilli kalliolla niin ettei sillä mitään karmeen kurmeeta tee. Jos nyt jonkun piffin, uudet potut ja sienikastikkeen :)
Ja punkkua, aina. Veneessä on suosittu laatikkoviinejä, niillä nyt ei oo niin väliä jos ne kumminkin juodaan emalimukista. Ja muista viinoista hyväksyttyjä on vaan pastis ja rommi, molemmat sekotetaan vaan veteen. Kaljapullon etiketit vaan tukkii pilssipumpun :)
Koko juttu on sen takia menneessä aikamuodossa ettei nyt taas kahteen kesään oo kerinny talon tekemiseltä niin pitkälle että olis eväät ehtiny happaneen. Hyvä kun muistaa. Tosin kahtena edellisenä onn vieny kaverit melkeen kesän ainoolle reissulle syömään kurmeeta johonkin saareen. Kasvissyöjille tonnikalapiffiä ja muille hullullehmäntautia halveksuen lehmän T-luupihviä. Taikka grillattua kuhaa. Taikka jotain muuta simmottis.
Tottahan se ruokavalio kolmannen päivän jälkeen kapenee, mutta enempi on oltu sen armoilla että jostain löytyy joku kauppa josta saa tuoretta taikka sitten syöty kuivattuja. Jos Suomenlahdella huseeraa niin aina sattuu joko kauppa taikka kalastaja vastaan.
Snobi on snobi vaikka sen voissa paistais ja tarjois punaviinikastikkeella :)
Pekka
- Veli-Matti
- Viestit: 7971
- Liittynyt: 08 Loka 2003 21:59
- Paikkakunta: Varjakka
Snobi on snobi vaikka sen voissa paistais ja tarjois punaviinikastikkeella :)
Mitä se haittaa...
Joskus tulee lähdettyä ryynäämään ihan vaan sillä ilveellä että saa tuuskata jotakin sapuskaa.
Mää en ole noiden viinien ystävä - varsinkaan punkkujen mutta jos niitä on pöydässä, niin kuin puolenkymmentä kertaa vuodessa on, niin silloin sapuskatkin on sitä luokkaa että niitä ei rahalla saa. Pöytään on kerätty parasta mitä Suomen luonnosta löytyy... Pyyn sisäfilettä, kauriin luuydintä, karpalososetta, metsonmaksaa, heinäsorsan kivispiiran suikaleita, hillamehua...
Ensi lauantaina on vuorossa perinteinen "keväinen varjaagilounas" merellä. Ruokalista on niin pitkä ettei sitä jaksa kunnolla lukea; kuivaliha, voi ja ruisleipä. Juomapuoli on hieman vaatimattomampi; Koskenkorva, Santa Maria-rommi, Gold Napoleon ja Veterano brändy, Karhu, Koff, Lapin Kulta, Litilin kivennäisvesi ja kait se yks tuo jonkun pkeleen aussilootaviinin. Jälkiruuaksi painitaan, uidaan, harjoitellaan sotahuutoja, väännetään kättä ja opetellaan yleistä paskanjauhantaa.
Mikäli aiempiin kokemuksiin on uskomista niin luulen että menu juomineen muistetaan ainakin vuoden verran ja jälkiruuan maku tuntuu luissa ja ytimissä ainakin pari kuukautta...
Sienistä olen pysytellyt erossa ihan tarkoituksella sillä niin arvokasta kulttikamaa ei saa tuhlata ravinnoksi. Kärpässieni on arvostetuin sienilaji mitä Suomen niemellä on koskaan kasvanut. Se on luotsannut raakalaismaiset fennit Kalevalan kautta nykypäivän sivistykseen acricolineen, einoleinoineen, waltareineen ja röyhkineen...
ps. pikainen ja maistuva marssiruoka on hernekeitto ja näkkäri. Suoraan purkista leivälle ja vettä perään ;)
Mitä se haittaa...
Joskus tulee lähdettyä ryynäämään ihan vaan sillä ilveellä että saa tuuskata jotakin sapuskaa.
Mää en ole noiden viinien ystävä - varsinkaan punkkujen mutta jos niitä on pöydässä, niin kuin puolenkymmentä kertaa vuodessa on, niin silloin sapuskatkin on sitä luokkaa että niitä ei rahalla saa. Pöytään on kerätty parasta mitä Suomen luonnosta löytyy... Pyyn sisäfilettä, kauriin luuydintä, karpalososetta, metsonmaksaa, heinäsorsan kivispiiran suikaleita, hillamehua...
Ensi lauantaina on vuorossa perinteinen "keväinen varjaagilounas" merellä. Ruokalista on niin pitkä ettei sitä jaksa kunnolla lukea; kuivaliha, voi ja ruisleipä. Juomapuoli on hieman vaatimattomampi; Koskenkorva, Santa Maria-rommi, Gold Napoleon ja Veterano brändy, Karhu, Koff, Lapin Kulta, Litilin kivennäisvesi ja kait se yks tuo jonkun pkeleen aussilootaviinin. Jälkiruuaksi painitaan, uidaan, harjoitellaan sotahuutoja, väännetään kättä ja opetellaan yleistä paskanjauhantaa.
Mikäli aiempiin kokemuksiin on uskomista niin luulen että menu juomineen muistetaan ainakin vuoden verran ja jälkiruuan maku tuntuu luissa ja ytimissä ainakin pari kuukautta...
Sienistä olen pysytellyt erossa ihan tarkoituksella sillä niin arvokasta kulttikamaa ei saa tuhlata ravinnoksi. Kärpässieni on arvostetuin sienilaji mitä Suomen niemellä on koskaan kasvanut. Se on luotsannut raakalaismaiset fennit Kalevalan kautta nykypäivän sivistykseen acricolineen, einoleinoineen, waltareineen ja röyhkineen...
ps. pikainen ja maistuva marssiruoka on hernekeitto ja näkkäri. Suoraan purkista leivälle ja vettä perään ;)
Viimeksi muokannut Veli-Matti, 09 Huhti 2006 12:59. Yhteensä muokattu 4 kertaa.
Veli-Matti
http://www.varjaagi.fi" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kuvablogi.com/nayta/1972556/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Aina löytyy eskimoita, jotka osaavat neuvoa kongolaiselle miten selvitä parhaiten helteessä..."
http://www.varjaagi.fi" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kuvablogi.com/nayta/1972556/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Aina löytyy eskimoita, jotka osaavat neuvoa kongolaiselle miten selvitä parhaiten helteessä..."
-
- Viestit: 678
- Liittynyt: 06 Maalis 2005 18:52
- Paikkakunta: Vantaa
Tanskalaisista voileivistä. -Haukutaan ensin suomalaisia. Meillä ei ymmärretä ruuan kauneuden päälle. Makkara suuhun suoraan pussista ja leipä samoiten.
Toista on Tanskassa. Siellä retkeilijä kaivaa alumiinisen eväsrasian, johon on kauniisti ja ilmavasti aseteltu koristeellisia voileipiä, joissa päällä on kaikenlaiset maailman herkut. Siitä niitä on kiva tarjota esim. harvoin veneretkellä olijoille. Valkoinen liina ja akvaviitti liittyvät tietysti tähän.
Meillä ei ole tuota eväsrasia-perinettä. Minusta se on retkeilyn aatelia, ei sovi kairaan, mutta vene- auto- ja junaretkille kylläkin.
Tästä hieman huonompi versio on saksalainen käytäntö. Joku (rouva, tyttöystävä) tekee reissussa oltaessa suuren tarjoiluvadin täyteen koristeellisia voileipiä. Veneretkeilijät eivä siis ala vääntämään niitä veitsellään yksityistuotantona. Täysi vati on herkullisen näköinen, ja saa leivät maistumaan paremmilta kuin ovatkaan (toimittajan lisäys).
Toista on Tanskassa. Siellä retkeilijä kaivaa alumiinisen eväsrasian, johon on kauniisti ja ilmavasti aseteltu koristeellisia voileipiä, joissa päällä on kaikenlaiset maailman herkut. Siitä niitä on kiva tarjota esim. harvoin veneretkellä olijoille. Valkoinen liina ja akvaviitti liittyvät tietysti tähän.
Meillä ei ole tuota eväsrasia-perinettä. Minusta se on retkeilyn aatelia, ei sovi kairaan, mutta vene- auto- ja junaretkille kylläkin.
Tästä hieman huonompi versio on saksalainen käytäntö. Joku (rouva, tyttöystävä) tekee reissussa oltaessa suuren tarjoiluvadin täyteen koristeellisia voileipiä. Veneretkeilijät eivä siis ala vääntämään niitä veitsellään yksityistuotantona. Täysi vati on herkullisen näköinen, ja saa leivät maistumaan paremmilta kuin ovatkaan (toimittajan lisäys).
Kyyrö
-
- Viestit: 793
- Liittynyt: 25 Marras 2003 13:43
Toiselle riittää näkkileipä toiselle ei mikään. Meilläkin noi reisut on ollu toistaseks aika lyhkäsiä joten kyytiin on voinu ottaa ihan mitä lystää. Pitemmille matkoille tuli hankittua semmonen kannettava 12v kylmäkassi jossa maitotuotteet ja liha ja kala säilyy muutaman päivän. Täällä etelässä ja taitaa olla koko suomessa sama homma että jos jotain on vailla niin kauppa on kuitenkin suht lähellä joten mä en ainakaan niin mahottomia jaksa suunnitella etukäteen. Reissussa ja ulkona yksinkertainenkin ateria maistuu rutkasti paremmalta kuin kotona.