kelejä pidellyt

Löysää puhetta ja laiturijuoruja. Jos tuntuu että aihe ei enää liippaa kovin läheltä puuveneitä, niin siirretään keskustelu tänne.
matti
Viestit: 2066
Liittynyt: 12.03.2005 16:31

kelejä pidellyt

Viesti Kirjoittaja matti » 29.01.2016 8:32

Eilen kävi läheltä, ettei tullut peltisepälle töitä;
Aikani kuluksi olin menossa verstaalle tekemään lastuja, aamun meno tyssäs siihen, että tie oli suljettu koska linja-auto oli kaatunut ojaan ja tie oli suljettu.
Pysäyttäjän mukaan vanhalla tiellä (vanha Hamina-Viipuri tie) oli useita ojaanajoja.
Päivällä mennessäni tavotin hiekotusauton, se meni tosi hitaasti ja siirtyi aivan tien oikeaan reunaan, en käsittänyt miksi, aattelin, että ohitan, koska luulin, että pysähtyy.
Ollessani jo siirtymssä vasemmalle tajusin miksi, 4-akselinen sora-auto alkoi valumaan vasemmalle ,en arvannut enää koskea jarruun vaan kevyellä kiihdytyksellä menin ohi, ollessani sivulla kuorma-auton perä oli jo käytännössä takanani ja katsoessani peiliin sen perä oli jo tien vasemmalla puolen ojan päällä. 8-|
200 m päässä oli jakelukuorma-auto tien vasemmalle puolelle liukuneena odottelemassa sorastusta.
Käännnyin ympäri aatellen jos vaikka sorakuski joutuu seisomaan jarrulla, ettei valu kokonaan ojaan, oli ratkaissut jarrutuksen laskemalla maharaapan tiehen. Yritettiin sorastamalla, koska sitä oli, muttei se noussut , tilaili hinausapua.
Hiekottaja kertoi, että oli erikoinen tilanne; tiet oli edellisenä iltana 1000 olleet hiekotettu, mutta yöllä satanut märkä lumi ja vesisade oli peittänyt edellisen hiekoituksen totaalisesti ja kaikkialla oli märkää jäätä.

Tekninen parannusehdotus sorastimeen; heittopäätä pitäis olla mahdollista käääntää siten, että vois heittää soraa eteenpäin omien vetopyörien alle! 8]

Matti

harri.alen
Viestit: 45
Liittynyt: 01.07.2014 16:08

Re: kelejä pidellyt

Viesti Kirjoittaja harri.alen » 06.02.2016 19:16

Tai niinkuin ratikoissa: jarruttaessa lasketaan hiekkaa pyörille.

Avatar
vehkasalo
Viestit: 317
Liittynyt: 10.08.2013 23:26

Re: kelejä pidellyt

Viesti Kirjoittaja vehkasalo » 12.12.2016 11:55

Täällä järvisuomessa Päijännekin alkaa jäätyilemään. Isot selät vielä sulina mutta pohjukoihin sielläkin alkaa jäätä muodostumaan. kuvassa jäälautat aaltoilee mukavasti ( viikonloppuna kuvattu). Nyt varmaan jo jäätynyt " paikoilleen".
Kuva
Ennen oli miehet rautaa laivat oli puuta hiio hoi

Vastaa Viestiin