Kuidutetun rungon paikkaaminen

Yleistä keskustelua puuveneisiin liittyvistä asioista.
JannePas
Viestit: 4
Liittynyt: 12.04.2019 23:03

Kuidutetun rungon paikkaaminen

Viesti Kirjoittaja JannePas » 12.04.2019 23:13

Hei,
laiturin pollari onnistui hiertämään kuidutettuun kylkeen pahan jäljen, parista kohtaa kuidutuksen läpi puuhun saakka. Riittääkö paikkaukseen lasikuitukitti, vai pitääkö kuiduttaa alue uudelleen? Vinkkejä?

Kuva

Northling
Viestit: 2678
Liittynyt: 23.04.2003 11:16
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Re: Kuidutetun rungon paikkaaminen

Viesti Kirjoittaja Northling » 13.04.2019 11:01

Moro

Kuvasi ei näy.

Vaikka tämä onkin puuvenepalsta niin lienee hyväksyttävää keskustella kuidutetuista puuveneistä (onhan se puu-komposiittirakenne) ;-)

Kittaus ei ole korjaus, se on vähän niin kuin kosmeettinen paikkaus, joka kestää puolen kesää
Kitti, jossa ei ole kuitua vahvikkeena halkeilee puun pinnalla ja päästää kohta pian veden puuhun ja ongelma laajenee uusiin sfääreihin.

Jos kuidutus on puhki puuhun asti, ehdottomasti pitää korvata pois kulunut kuitu uudella.
Hio kuluneen alueen reunoille ehjälle kuitukerrokselle reunaviiste joka on väh 10 kertaa alkuperäisen kuitukerroksen paksuuden levyinen. Jos kuitu on irti puusta, poista irronnut kuitu ja laminoi koko alueelle uutta.

Käytä samanlaista kuitua (tod näk katkokuitumatto) ja samanlaista hartsia kuin alkuperäinen. Toki paikkauksen voi tehdä epoksillakin, mutta jos se ei ole rakenteellinen osa niin miksi uhrata 10 kertaa kalliimpaa hartsia paikkaukseen. Epoksin tarttuvuus puuhun on kyllä moninkertaisesti parempi kuin polyesterihartsilla.Epoksi tarttuu kyllä hyvin polyesterihartsiin. Polyesteri taas ei tartukkaan niin hyvin epoksiin.
Paikkaukseen voi myös käyttää kudottua rovinkimattoa, mutta taas miksi. Puu on se joka on tod näk rakenteen vahvin osa ja on veneen rakenteellinen runko ja kuidutus on vain suojakerros.

Nortti
PS. Yllä oleva teksti on minun näkemykseni asiasta, eikä välttämättä edusta yleistä näkemystä. Sinulla on oikeus olla eri mieltä. Pidätän oikeuden muuttaa käsitystäni. Scylla Ottiliana, https://www.youtube.com/ottilianasailing

Vastaa Viestiin