Folkkarin kölitukkia vaihtamassa - ruuvattu kylkilautojen läpi?

Yleistä keskustelua puuveneisiin liittyvistä asioista.
MÖsteri
Viestit: 1230
Liittynyt: 11.07.2006 23:34
Paikkakunta: Dragsfjärd

Re: Folkkarin kölitukkia vaihtamassa - ruuvattu kylkilautojen läpi?

Viesti Kirjoittaja MÖsteri » 13.12.2017 23:16

Totanoin. Melkein ehdottaisin, että otat kuumailmapuhaltimella ja skarapalla ton mustan skeidan pois laudan päältä ensin. Siis kaaren kohdalta, tuosta missä lasta on kulmallaan pystyssä. Ota ihan reilusti joku 15x15 cm läntti esiin, kaikki mitä lähtee. Siis onhan tuossa mustaa, mutta kuinkahan paha tilanne oikeastaan on? Tuo on aika lähellä laudan päätä ja reunaa. Siksi voi olla, että vaihtoehtona voisi olla laudan katkaisu ja pätkän vaihtaminen. Tai, kompromissi, jossa antaa sen olla, jos puu ei ole läpi saakka lahoa. Tai sitten kaivat pois kaiken pehmeän, ja täytät kolon puulla ja epoksilla.

Pohjatukki on hyvä malli uudelle, oikein hyvä lähtökohta. Toivottavasti tammi löytyy!

Heikki P.
Viestit: 16
Liittynyt: 26.02.2016 23:51

Re: Folkkarin kölitukkia vaihtamassa - ruuvattu kylkilautojen läpi?

Viesti Kirjoittaja Heikki P. » 17.12.2017 14:52

Nyt kun Mönsteri sanoit, tuo laudanpään vaihto voisi olla järkevintä. Todennäköisesti paljon nopeampaa kuin paikan veistely..Hieman vain mietityttää alkaa kokonaista lautaa keskeltä vaihtamaan. No jahka pääsen rapsuttamaan, niin sitten kai pitää tehdä päätöksiä. Eikös nuo venepuusepät käy tekemässä myös konsultointia? Onko PK-alueelta hyviä suosituksia, kuka voisi tulla pohtimaan mun kanssa laudanvaihtoa?

Eiköhän tammi löydy, kaupan hyllyltä sitten viimeistään. Nyt vain harmillisesti työt ovat haitanneet harrastustoimintaa, eikä pariin viikkoon ole tämä projekti edennyt.. Jospa välipäivillä :)

- Heikki

MÖsteri
Viestit: 1230
Liittynyt: 11.07.2006 23:34
Paikkakunta: Dragsfjärd

Re: Folkkarin kölitukkia vaihtamassa - ruuvattu kylkilautojen läpi?

Viesti Kirjoittaja MÖsteri » 18.12.2017 16:06

Jep. Olisko Suomenlinnassa joku, joka tulisi katsomaan? Siellä on kaikenlaista puunjalostajaa töissään..

Joo siis en kyllä itsekkään mitenkään hymyssä suin alkaisi lautaa katkomaan ja irroittelemaan tuossa. En ole tehnyt moista remonttia itse, lukenut ja katsonut videolta vain.. Mutta jos se on tehtävä niin se on tehtävä.. Mutta itse katsoisin tosiaan ensin, että onko ihan pakko tehdä mitään. Eli onko pehmeää minkä verran. Mutta sitten kun lopulta puuta joutuu koloamaan, niin ei tuohon paljon laudanreunaa välttämättä jää. Tässäpä mietteitä :))

Vastaa Viestiin