Muutamia kysymyksiä puuveneen huollosta

Yleistä keskustelua puuveneisiin liittyvistä asioista.
mikaela
Viestit: 3
Liittynyt: 10.08.2013 13:27
Paikkakunta: Espoo/Kotka
Viesti:

Re: Muutamia kysymyksiä puuveneen huollosta

Viesti Kirjoittaja mikaela » 13.09.2013 13:31

Juu, siihen tulokseen mäkin päädyin, että ottaa kokonaan lasit pois ja tekee alusta alkaen kunnolla, ei mitään tilapäisratkasuja. :) Oonki pistäny jo aiemmin noi Japen (ja muutamien muidenki) sivut muistiin, vaikutti sen verta päteviltä sivuilta. :))
Tarkotus olis tehä kerralla kunnolla toi paatti, että voi sit kesäsin luottavaisin mielin putputella merellä.

Ostettiin aikoinaan Ruusa (lasikuitufiskarini) vähän "sikana säkissä", ja siitä alko pikkuhiljaa paljastua kaikkia pieniä vikoja. Esimerkiks sellanen sivuseikka, että ikäloppu Volvo Penta päätti sammua aina isommassa aallokossa, ilmeisesti tankista irtoavan paskan takia. Vika reissu kyseisellä koneella oli ihan mielenkiintoinen, ko todettiin kotimatkalla mökiltä Sapokkaan, että kone ei kulje kö yhdeksää solmua. Jos yritti laskea alle sen tai pistää vapaalle, kone sammu, ja sen uudelleen käyntiin saaminen oli aika operaatio. No ei siinä mitään, näillä mennään. Sapokkaan tultaessa jengi alkaa huutaa, että "Etsie tiiä kui kovaa sie meet!?" No tiiänhän mie, mutku ei pääse hiljempaa.. Samana talvena meniki sit kone vaihtoon.
Ohjausvaijeriki katkes yhden myrskyisän mökkimatkan jälkeen, onneks oltiin tosiaan päästy jo mökkirantaan. Toiki oli ihan mielenkiintonen, opetin mun toista isobroidia ajaan Ruusaa, ja kekkuloin itte keulassa huudellen broidille ohjeita, että mihin suuntaan kannattaa kääntyä ja miks. Broidi huus takas, että ei tää käänny. Minä siihen, että käännä käännä. "No nyt tää ruori pyörii vaan tyhjää". Äkkiä kattomaan, että mitähän se broidi sekoilee, ja joo, vaijeri tosiaan poikki. Eiku huutelemaan mökkinaapureille, että viittiskö joku tulla hinaamaan meiät laituriin. :)) Myöhemmin sit toiselle broidille soittoa, josko se viittis tulla oman veneensä kanssa uuden ohjausvaijerin kera mökille. Sitä vaihdettaessa totesin ties kuin monennen kerran kesän aikana, että veneiden kanssa olis ihana tehdä duunia. Operaation jälkeen tuli sellanen ahaa-elämys, että pakkohan jonkun on tehdä tätä työkseen, ja jossain on pakko päästä opettelemaan alaa. :) Kotona sit aloin samantien kattelemaan kouluja.. ;)

Kyllästämisen suhteen on aika selvät sävelet, täällä foorumillakin on ihan vaan muutama keskustelu aiheesta. :))
Ymmärtääkseni pilssiä ei oo tapana maalata millään? Pelkkä kyllästyskö riittää? Mun veneen pilssi on vedetty sillä oranssilla lyijymönjällä, innolla sen pois skrabaamista ja hiomista odottaen..

JVC
Viestit: 2
Liittynyt: 22.11.2022 17:36

Re: Muutamia kysymyksiä puuveneen huollosta

Viesti Kirjoittaja JVC » 22.11.2022 17:56

Morjes!

Isällä oli aikanaan tuollainen meriläinen, ainoa että kajuutassa ei ollut keskellä ikkunaa.

Jussi

https://photos.app.goo.gl/oWmq5qQdGrATJfUC9

JVC
Viestit: 2
Liittynyt: 22.11.2022 17:36

Re: Muutamia kysymyksiä puuveneen huollosta

Viesti Kirjoittaja JVC » 22.11.2022 18:00

Koskee siis Mikaelan venettä

Vastaa Viestiin