Sivu 1/10

Marsund 880 blogi

Lähetetty: 05 Loka 2009 18:05
Kirjoittaja Ana
Ajattelin itsekkin osallistua keskustelupalstalle. Aiemmin olen ollut ainoastaan sivusta seuraajana. Aloitin kunnostamaan otsikon mukaista venettä ja vaikka vene on teknisesti hyvässä kunnossa ovat ulkopuoliset pinnat aika hyvin korkanneet.
Tuonne ajattelin päivitellä kunnostusprojektin edistymistä ja otan mielelläni neuvoja ja kommentteja vastaan.

http://marsund880.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Marsund 880 blogi

Lähetetty: 05 Loka 2009 20:58
Kirjoittaja Donna 28
Tervetuloa, olet näemä päässyt alkuun, vielä kun joriset aikasikuluksi ja etsit vastauksia niitä välttämättä saamatta. Vastauksia tulee niin paljon ja eri kantilta, että niitä on joskus vaikea sulattaa, mutta tekijämiehiltä, jotka huomaat pian, saat ainakin viitteen siitä, mitä pitäisi tehdä. Jorinaukkoja, kuten minä, meitäkin on, jotka emme aina erotaa aitaa seipäistä. 8}
Donna 28 :-)

Re: Marsund 880 blogi

Lähetetty: 07 Loka 2009 10:56
Kirjoittaja Ana
Kiitokset, nyt pitäisi saada neuvoja puhkihiotun mahonkivanerin korjaamiseksi. Ajattelin viedä luukut ammattilaiselle arvioitavaksi, mutta työn tekisin mielelläni itse, niin oppisin samalla myös tuon homman.

Re: Marsund 880 blogi

Lähetetty: 22 Marras 2009 15:23
Kirjoittaja Ana
Blogia päivitelty taas ja kaavintakin alkaa olla loppusuoralla.

Re: Marsund 880 blogi

Lähetetty: 28 Marras 2009 14:47
Kirjoittaja Ana
Nyt olis vene kaavittu vanhasta lakasta puhtaaksi ja seuraavana pitäisi aloittaa viilutus ja tämän jälkeen hionta. Hieman syyhyäisi aloittaa hionta heti, mutta kosteutta on aivan liikaa. Miten yleensä te olette tehneet tuon hionnan kanssa, eli oletteko odottaneet että pinnat kuivuvat kunnolla ennen hiomista. Minulla tuo kosteus estää ainakin tuon viilutuksen aloittamisen. Vene on pihan ja melkeen koko kadun matalimmalla kohdalla ja viimeviikon kovissa sateissa huomasimme että sadevesi viemärit olivat täysin tukossa. veneen alla aikamoista mutavelliä, kun vesi pakkautui pihaamme. Viemärit saatiin avattua ja piha kuivuu pikkuhiljaa.

Re: Marsund 880 blogi

Lähetetty: 19 Joulu 2009 09:54
Kirjoittaja Ana
Olen valmistellut hieman viiluja ja hionut venettä, pitäisi varmaan saada ensimmäinen kierros hiottua nyt viikonlopun aikana. Huomasin myös että hyttien kylkilankku on hiomisen jäljiltä huomattavasti tummempi punainen kuin laitojen tasaiset pinnat, onkohan tuossa nyt niin että aurinko on vaikuttanut enemmän toiseen pintaan tai sitten ne ovat erillaisesta värkistä. Viilutus odottelee edelleen epoksin hankintaa. Laittelen tässä viikonlopun aikana hieman lisää kuvia blogiin edistymisestä.

Re: Marsund 880 blogi

Lähetetty: 29 Joulu 2009 17:53
Kirjoittaja Ana
Aloitin tänään viiluttamaan takahytin kattoa. Viilutus tapahtuu niin että liimaan yhden viilun kerrallaan. Eli viilu per päivä. Teippailua ja suojaamista tässä on kyllä enemmän. Päivittelen blogiin huomenna kunhan saan kuvia ja jos tuo liimaus on onnistunut. Eiköhän tuon epoksin pitäisi sen verran kovettua ettei painoja tarvita enää päällä vuorokauden jälkeen?

Re: Marsund 880 blogi

Lähetetty: 03 Tammi 2010 01:12
Kirjoittaja Ana
Viillutus on mennyt sekä hyvin että huonosti, ensimmäinen viilu ei asettunut täysin suoraan ja tuohon jäi aika pahat kuprut (Painoina tällöin ainoastaan vanerilevyt ja hiekkasäkit). kun ulkona on 20 astetta pakkasta ja kuivaa niin nuo kuprut halkesivat aika pitkältä väliltä. kokeilin nostaa halkeamaa mattopuukolla, niin tuon sai avattua hyvin ja uskon saavani syötettyä epoksia myös noihin kohtiin. halkeamat jäävät kyllä näkyviin, mutta uskon saavani ne aika huomaamattomaksi. Suurin ongelma on noiden viilujen kanssa se että katto on pöreä hieman joka suuntaan ja vaikka kuinka suoriksi viilut on saatu tasaisella kohdistettua, niin jäi katon pyöreimpään kohtaan 0,5mm rako. Uskon että tuo ongelma tulee seuraamaan koko viilutus operaaatiota. Kuinka hyvin tuollaisen raon voi saada piiloon? Testailin tänään pienen epoksisatsin kanssa lämmittää epoksia ja pintoja kuumailmapuhaltimella kun niittasin halkeilun viilunpalan vanerilevyyn ja kokeilin "juoksuttaa" epoksia testiviilutuksiin ja sain sen valumaan aika suurelle aluelle irtonaisten viilujen alle. Kokeilen tätä keinoa kun yritän liimata nuo haljenneet kuprut kiinni. Muuten on onnistunut tuo viilutus epoksilla aika tuskattomasti näin kovillakin pakkasilla, kunhan saa järjestettyä paikallisen lämmityksen. Päivittelen taas lähipäivien aikana blogiin juttua. Kolme viilua on nyt kiinnitettynä ja ainoastaan tuossa ensimmäisessä oli nuo puristuksesta johtuvat ongelmat.

Re: Marsund 880 blogi

Lähetetty: 03 Tammi 2010 10:09
Kirjoittaja Jape
Saisko sitä viilun reunaa hiottua kaarevaksi niin tarkasti ettei sitä rakoa jäisi keskelle

Hyvältä näyttää kyllä projekti ja hyvin on edistynyt

Re: Marsund 880 blogi

Lähetetty: 03 Tammi 2010 10:33
Kirjoittaja Ana
Joo, kokeilin laittaa hiomapaperin siklin ympärille ja hioa hieman noita reunoja, täytyy varmaan uskaltaa hieman rohkeammin hioa tuota. Hieman kokemattomuuttani epäröin tuossa noiden hiomista ns. lennosta kun sain ne aluksi tasaisella alustalla niin hyvin sopimaan yhteen.

Re: Marsund 880 blogi

Lähetetty: 03 Tammi 2010 12:02
Kirjoittaja Veli-Matti
Kaarevissa viilutuksissa pahvimallilla pääsee joskus helpoimmin eteenpäin eli tekee "viilut" pahvista ja ottaa ne vaikka nuppineuloilla ja teipinpätkillä kiinni viilutettavaan pintaan. Leikelee sitten niiden mukaan viilut ja liimaa kiinni. Helpoimmin homma hoituu kun levittää pahvit kohtalaisella limityksellä viilutettavalle pinnalle (kohdistusviiva poikittain pahveihin!) ja leikkaa ohuen teräsviivaimen avulla saumasta läpi. Sitten suoralla pinnalla pahvit viilujen päälle ja piirtää tai leikkaa suorilta viilut pahvinreunan mukaan ja siirtää ne kohdistus merkit viiluihin. Liimaa viilut kiinni kohdistusmerkkien mukaan.

Hitto, paljon yksinkertaisempi tehdä kuin selittää.... :P

Tuo on vaan yksi sovellutus tapetoinnin kikkakakkosesta vai oliko se toisinpäin ;-)

Re: Marsund 880 blogi

Lähetetty: 03 Tammi 2010 15:09
Kirjoittaja Jape
Mut eipä taia pahvimalleista olla apuja, tai en niitä ainakaan toinna alkaa tekemään, jos mutkaa on vaan 0.25 millimetriä per viilu

Re: Marsund 880 blogi

Lähetetty: 03 Tammi 2010 17:01
Kirjoittaja Veli-Matti
No ei ehkä ihan tuommmoisessa (ja siksi siellä olikin se sana "joskus") tapauksessa mutta ylipäänsä kaarevien pintojen viilutuksissa...

Re: Marsund 880 blogi

Lähetetty: 06 Tammi 2010 18:09
Kirjoittaja Ana
Laitoin hieman kuvia tuon viilutuksen ongelmista tuonne blogiin. Alkuperäisessä vanerissa oli kaksi näkyvää jatkoskohtaa ja nyt taitaa tuo määrä tuplaantua noiden viilujen rakojen takia. Olisiko ollut mitään ideaa pienentää noiden viilujen kokoa, jolloin olisi saanut tuota pintajännitystä pienennettyä? Tällöin noita rakoja voi tietenkin syntyä paljon enemmän :) Saako epoksista ja hiomapölystä värkättyä huomaamattoman kitin vai kannattaako täyttää raot kirkkaalla epoksilla? Ajattelin tuota lopullista väriä, kun pinnat on kyllästetty ja lakattu. Petsi ei varmaankaan imeydy epoksiin, joten pitäisi saada jotain tietoa miten tuo kannattaisi tehdä. Suoran pinnan viiluttaminen on kyllä huomattavasti helpompaa kun tämä joka suuntaan kaareva.

Re: Marsund 880 blogi

Lähetetty: 06 Tammi 2010 21:46
Kirjoittaja RistoA
Tästä asiasta mitään tiä, mutta ajattelin kuiteskin.

Viilutat epoksi kanssa ja jää niitä rakoja. Tässä vaiheessa et voi mitenkään tietää, minkäväristä lopputulemaa tulee mahdollisen kyllästyksen ja lakkauksen jälkeen. Tai mitenkä se sitten tummenee / vaalenee auringossa.
JOS..?
Olisit nyt ihan rauhallinen rakoinesi ja viilutat vaan valmiiksi rakoineen ja ehkä kyllästeletkin hiukan. Sitten sipaiset homakoneella lastun kesken kaiken ja teet siitä hiomapölystä täyteaineen lakkaan sekoitetuna. Sitten kuivamisen jälkeen kevyt hionta ja lakkaa päälle tarpeeksi.
???
Saattais toimia!
Tää viilu on jokatapauksessa vain pintakoriste.

Risto