Sivu 1/2

Kahvia

Lähetetty: 20.10.2009 21:01
Kirjoittaja Donna 28
Olen kahvin ystävä. Juon aamulla puoli tuntia heräämisen jälkeen paikallisen City TB:n keittämät kahvit. Se on sotkua, mutta aamulla se ei häiritse, koska se on sosiaalinen aamun avaus klo 6.30. Pitkin päivää juon joka käänteessä kahvia, jos olen verstaalla, juon sen kopissa itselleni keittämää Presidentti kahvia - tumma paahto. Tämä presidentti on ollut tähän saakka parasta, mitä olen missään saanut. Tänä iltana vaimoni toi Litlistä
pari pakettia Pauligin - Robert Pauligin kahvia - perhana, niin tummaa, paksua pehmyttä ja todella hyvää kahvia en ole ikinä juonut. Se oli sellaisessa punaisessa aromipussissa.
Tämän päälle olisi hyvä polttaa vielä peukalon paksuinen sikari, kun niiden polttelu alkoi kesälomalla uudelleen 3 1/2 vuoden tauon jälkeen. Se on eri tarina, mutta vihjeeksi mainittakoon, siihen liittyy päivittäiset pyöräretket, kahvi ja konjakki.
Donna 28

Re: Kahvia

Lähetetty: 20.10.2009 21:25
Kirjoittaja ainur
Donna 28 kirjoitti:Olen kahvin ystävä, siihen liittyy päivittäiset pyöräretket, kahvi ja konjakki.
Donna 28
Sama täällä, mutta pyöräily, varsinkin kahvin ja konjamiinin jälkeen on vähä riskaapelia... Olettaen et pyöräillään kahvikonjakille ja sit takasi ;-)

Re: Kahvia

Lähetetty: 20.10.2009 21:39
Kirjoittaja Donna 28
Jos raavas satakiloinen äijä ei yhtä kahvia ja konjakkia kestä pyöräillessä, niin hitto soikoon.
Donna 28

Re: Kahvia

Lähetetty: 20.10.2009 21:51
Kirjoittaja ainur
No jos se siihen yhteen tai kahteen jää... ;-)

Re: Kahvia

Lähetetty: 20.10.2009 22:04
Kirjoittaja ainur
tevisu kirjoitti: Siellä joka kuppilassa oli kahvi meikäläisen makuun enemmän kuin sopivaa. Taisi olla jotain kolumbialaista.
Ja nenä puuterissa... ;-)

Re: Kahvia

Lähetetty: 21.10.2009 20:24
Kirjoittaja Veli-Matti
Meneehän tuota kahvia tavalla tai toisella alas kurkusta vähintäänkin riittävästi.
Veneillessä tule keiteltyä bergulaattorilla kunnon paksua ja mustaa tököttiä jota on sopivasti sokeroituna nautinto siemailla ajellessa tai iltasella avotilassa.
Sitten on tuo termarikahvi johon on tullut totuttua niin paljon ettei työpäiväkään lähde käyntiin ilman "pikkukahveja" jotka löräytetään kuppiin 99% varmuudella tasan klo 07.00 - ei minuuttiakaan ennemmin tai myöhemmin. Kieltämättä asiakas (jos sattuu olemaan paikalla) joskus katsoo hieman pitkään kun äijä vetää pakin perseen alle joka aamu tasan klo 7 ja istahtaa siihen 5-10 minuutiksi alas vaikka olisi mitä hommaa edessä tai menossa. Siitä on vuosien varrella muotoutunut semmoinen mantranlukuhetki jolloin mitään puhumatta katsellaan silmät sumeina työmaata ja käydään päivä läpi - kun näin aloittaa päivän niin se aina onnistuu ;-)

Re: Kahvia

Lähetetty: 22.10.2009 0:45
Kirjoittaja CC
tevisu kirjoitti:Oltiin toissa kesänä siskon luona Chicagon kupeessa. Sen jälkeen on harmittanut kun täältä ei saa niin hyvää kahvia oikein mistään. Siellä joka kuppilassa oli kahvi meikäläisen makuun enemmän kuin sopivaa. Taisi olla jotain kolumbialaista.
Ja juon ilman lisäaineita kahvini.
Tulee mieleen eräs julkinen "minä juon nyt kahvia".

Chicagon kahvista on ihan omia kokemuksia, sitä on liian paljon, se on liian kuumaa ja se on sikalaihaa. Tämä vuodelta -87.

Muuten päivä ei lähde ilman pannullista. Oli sitten veneessä tai kotona.

Re: Kahvia

Lähetetty: 22.10.2009 9:37
Kirjoittaja Northling
Moro

Onkos armaille kaffetrateille tutut termit Café Normál ja Cafe Brutal?
No eka tarkoittaa kahvi ja konjakki ja toinen on kahvi ilman konjakkia.

No, kun olen valla lopettanut noi konjakki hommat, niin kahvia kuluu sitäkin enemmän.
Mutta ei klo 18:00 jälkeen muuten tulee levoton yö.

Suomessa on kahvi parasta, mutta italiassa pikku cafeissa on kyllä kans loistavat kahvit (ja ne leivonnaiset).
Siellä Baristat vääntää just jauhetuista pavuista sellaset espressot ja capuccinot että pahempikin kahvihampaan kolotus talttuu.

Nortti

Re: Kahvia

Lähetetty: 22.10.2009 10:28
Kirjoittaja Pekka Huhta
Northling kirjoitti: Onkos armaille kaffetrateille tutut termit Café Normál ja Cafe Brutal?
No eka tarkoittaa kahvi ja konjakki ja toinen on kahvi ilman konjakkia.
Nortti
Sitten on vielä olemassa Cafe Exellente, joka tarkoittaa pelkkää konjakkia ilman että tarttee turhan tähden lotrata kahvin kanssa. :-)

Pekka

Re: Kahvia

Lähetetty: 22.10.2009 10:54
Kirjoittaja Donna 28
Joo, kyllä Cafe Exellentekin on tuttu ja siihenhän se menee joka tapauksessa, jos pitempään istuu. Mutta näistä mieltymyksistä ja unenmenetyksistä sen verran, että
minun pitää saada iso kuppi kahvia vielä ennen nukkumaan menoa, sillä tällainen ADHD :-) :-) vaatii rauhoittuakseen yöunta varten sen viimeisen silauksen kiihkeän työpäivän jälkeen. :) Sikalaihaa kahvia täällä sanotaan "af Elimäeksi" - lähes teetä.
Donna 28

Re: Kahvia

Lähetetty: 22.10.2009 11:47
Kirjoittaja Jarmo Niinimäki
Donna 28 kirjoitti:Sikalaihaa kahvia täällä sanotaan "af Elimäeksi" - lähes teetä.
Tuli mieleeni juttu, kun oltiin kuvausreissulla tuolla muaseuvulla, niin emäntä tarjosi maitoa kahvi jatkeeksi, johon kameramies: "Kiitos, en käytä maitoa teen kanssa." Vähän nolotti... En tiedä kumman puolesta enemmän, emännän vai kameramiehen.

Re: Kahvia

Lähetetty: 22.10.2009 14:28
Kirjoittaja ainur
Mamma vainaalla oli tapana laittaa suolaa kahviin. 8-| Ei tarvinnu santsikuppia ottaa. Liekö ollu Somerolla semmonen tapa...

Re: Kahvia

Lähetetty: 22.10.2009 15:06
Kirjoittaja Jude
ainur kirjoitti:Mamma vainaalla oli tapana laittaa suolaa kahviin. 8-| Ei tarvinnu santsikuppia ottaa. Liekö ollu Somerolla semmonen tapa...
Vanhat perinteiset tavat unohtuu. Liekkö ketään enää ryystää tasetilta. Ryystämisennätys kahde sokeripalan läpi on kuulemma 14 sentin päästä. Paakkopulla oli ennen tapana kastaa kahviin. Savon puolessa on vieraille siihen oikein kehoitus. Joku murteen taitaja voisi sen kirjoittaa tänne alkukielellä.

Re: Kahvia

Lähetetty: 22.10.2009 16:15
Kirjoittaja Northling
Moro

Noni, nyt ko päästii asiaa (kahvi ja pulla), ni kyl meilläki mummu ja tuffa ain laitto pöönäkaffeesee sualaa, se katos selliittää se, ni ei tul pöönii nii pal kupi pohjal.

Meil päi sanotaa iha viarailki et ottaa ny kastamist, vaikkei se lonka tai kakko mittää eilist oliska.

Nortti

Re: Kahvia

Lähetetty: 22.10.2009 19:45
Kirjoittaja Viinamäenmiäs
kielet kääntyy näppärästi esim: tuosta. Epäilemättä ymmärsin taas jotain väärin.