Veneen siirto trailerilla ja siirtoluvalla?

Löysää puhetta ja laiturijuoruja. Jos tuntuu että aihe ei enää liippaa kovin läheltä puuveneitä, niin siirretään keskustelu tänne.
aparaatti
Viestit: 562
Liittynyt: 07.03.2014 10:24

Re: Veneen siirto trailerilla ja siirtoluvalla?

Viesti Kirjoittaja aparaatti » 09.03.2017 15:06

stuuvari kirjoitti:Jaahas, nyt meni yli hilseen.. mihin niitä traktorin luovareita tarvii

No mutta sekin on ongelma jos ostaa toiselta puolen Suomea satamatrailerin niin eihän sitä saa mitenkään tuotua kotikonnuille, eipä kyllä lähempääkään, hankalaa on. Miten niitä siirtää jos niitä ei saa siirtää teitä pitkin??
Ei traktorin luovareita mihinkä tarvitakaan vaan veneen =)
Kun kerran liikennetraktorilla saa ilman erikoislupia kuljettaa omaansa !

on itselläkin nämä nimikkeet hakusessa joten tarkennan sen verran:

- maataloustraktori = saa kuljettaa omaansa tai kenen vain venettä kunhan polttoainevero maksettu, valot ja kolmio trailerissa.
- liikennetraktori = saa kuljettaa omaansa. muiden venettä ei saa kuljettaa ilman liikennöinti jne. lupia, myös verot, valot jne oltava kunnossa.

Luovari jutulla tarkoitin sitä että jos nyt sattuis niin huonosti käymään että naapurin ukolla on just se liikennetraktori, niin kirjoittaa luovarit veneestä valmiiksi taskuun ja jos tulee virkaballan kanssa sanomista niin sanoo että traktorikuski juuri osti venee ja sen takia sitä kuljettelee8}

matti kirjoitti:
Mun veneen kuljettaja maanviljelijä sanoi, että hän voi kuljettaa maataloustraktorilla minun venettä minun kärrillä, mutta ei voi lainata traktoria minulle jotta veisin itse.
Tämä olikin ihan uusi juttu. mihinkähän tämä oikein perustuu?
Tai kun oikein miettii niin jotenkin voisi liittyä siihen että maataloustraktorin oletetaan olevan työkone. Jos minä sitä lainaan, joka en siis ole maanviljelijä tms. niin se olisi niinkuin väärässä käytössä? Entäs jos traktorin lainaaja ja veneen kuljettaja onkin toinen maajussi?

tietysti aina voi pohtia että millaista maatalousajoa ylipäätään tuo veneen kuljettelu on? Tietysti se voi olla veneen siirtoa pois puimurin edestä tai jotain sellaista.
Yks olis kanssa kun täyttäis veneen perunoilla niin kukaan ei vois väittää etteikö ole maatalousajoa =)

Vastaa Viestiin