Gallup - vuotiko normaalia enemmän tämän kevään laskussa?

Löysää puhetta ja laiturijuoruja. Jos tuntuu että aihe ei enää liippaa kovin läheltä puuveneitä, niin siirretään keskustelu tänne.
Nevinski
Viestit: 209
Liittynyt: 10 Touko 2004 13:33

Gallup - vuotiko normaalia enemmän tämän kevään laskussa?

Viesti Kirjoittaja Nevinski » 16 Touko 2006 10:06

Mulla Reponen vuoti ihmeen paljon, enemmän kuin aikaisemmin. Siinä ei ole näkyviä rakoja tai halkeamia, ja sain sen vesille aikaisemmin kuin koskaan.

Rupesin pähkäilemään vaikuttavatko syksyn/talven/kevään sääolot jotenkin tähän. Vai onko tämä nyt puhtaasti merkki siitä, että on aika (taas) ottaa puulle ja kyllästää, ehkä kiristellä niittejä tai jopa ruveta saumoja kittailemaan...

En aio tehdä tästä tiedettä, mutta kysyisin:

- vuotaako veneesi tänä keväänä "normaalia" enemmän?
- missäpäin ja miten veneesi on talvehtinut?

*****

Omat vastaukseni siis:

- Kyllä vuotaa
- Tammisaaressa mantereella, suht hyvin tuulettuvan vajan katon alla maapohjan päällä
Puuvene on puuvene, muu vene on muu vene!

kms
Viestit: 605
Liittynyt: 16 Heinä 2003 10:57
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja kms » 16 Touko 2006 10:14

Eli:

-Vuotaa
-Turussa, kylmässä suulissa (maalattia)


Jännä juttu kertakaikkiaan. Olen nimittäin tehnyt juuri samanlaisen havainnon. Aikaisempina vuosina veneeni ei ole vuotanut käytännössä lainkaan, mutta äsken vesillelaskussa vettä tulikin yllättäen sisään. Kun lähdin veneeltä, pilssipumppu kävi puolentoista minuutin välein, kun perinteisesti pumppua ei ole tarvittu käytännössä lainkaan. Tosin edellisinä vuosina olen laittanut pariin kohtaan maalarinteippiä, kun taas nyt pistin veteen "paljaaltaan". Ilmeisesti siitä teipistä ei olisi kannattanut luopua:-P

-k

Tetto
Viestit: 39
Liittynyt: 12 Kesä 2003 08:23
Paikkakunta: Nokia

Viesti Kirjoittaja Tetto » 16 Touko 2006 12:39

-vuotaa
-Pirkanmaalla mantereella

En ole kylläkään laskenut vielä vesille, enkä uskallakaan ennen parin halkeaman korjausta. Veneen halkeamat kasvoivat tänä talvena hyvin leveiksi 5-10mm, aikaisemmin ne ovat olleet kapeampia 2-5mm ja turvonneet hyvin umpeen. Olen aikaisemmin säilyttänyt venettä rannan välittömässä läheisyydessä, nyt kilometri rannasta, jota epäilin syyksi. Mutta kun muillakin niin...
Hilma - 7.5m fiskariprojekti vanhalla kaksipyttyisellä Olympialla

Avatar
Vandrock
Viestit: 354
Liittynyt: 20 Helmi 2005 21:27
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Vandrock » 16 Touko 2006 14:51

Menee veteen vasta viikonloppuna, mutta ennusteen mukaan ei vuoda tippaakaan, kuten ei ole vuotanut viimeiseen 18 vuoteen. On näet ohut kerros kuitua "pohjamaalina". Aiemmin vuosi joka vuosi.
Samalla veneellä vuodesta 1968
http://www.picturetrail.com/photos/vandrock

Avatar
Jape
Viestit: 1628
Liittynyt: 02 Heinä 2003 08:56
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jape » 16 Touko 2006 19:40

Kyllähän tämä kevät on ollut monia aikaisempia huomattavasti kuivempi ja lämpimämpi, "hellettä" on piisannut pääsiäisestä asti, että ei ole yhtään ihme jos vuotaa enempi.

Avatar
jansix
Viestit: 578
Liittynyt: 25 Joulu 2003 19:24
Paikkakunta: oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jansix » 16 Touko 2006 21:15

jaa , mulla ei oo kyllä vuotanu enempää , viimekesenä vuoti vannasputkenjuuresta, nyt ei kyllä juuri olekaan. ja oulusa ollaan ja paati kotipihalla.

Avatar
Jarmo Niinimäki
Viestit: 701
Liittynyt: 28 Syys 2005 12:55
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jarmo Niinimäki » 17 Touko 2006 08:50

Itse laskin ensimmäistä kertaa elämässäni soutuvenettä suuremman puuveneen vesille, joten siinä mielessä vertailukokemus on vähäistä. Myrskylinnun edellinen omistaja kuitenkin kertoi, ettei vene ole hänen aikanaan vuotanut vesillelaskussa ollenkaan. Nyt vettä tuli sisään ensimmäisen vuorokauden aikana ämpärillinen ja seuraavan viikon aikana vielä puolikas lisää. Syynä tähän voinee kuitenkin kuivan kevään lisäksi olla se, että venettä tuuletettiin sekä syksyllä että keväällä nelisensataa kilometriä kuorma-auton avolavetilla ja olihan tuo pohja aika pitkään talvella puulle vedettynä kyllästysprojektin takia. Joten eipä tuo kai huono suoritus ollut.
Jarmo Niinimäki
m/s Summanmutikka

Avatar
Jape
Viestit: 1628
Liittynyt: 02 Heinä 2003 08:56
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jape » 17 Touko 2006 11:36

vein soutuveneen järveen, ja kyllähän tuo vähän vuoti kolmenkymmenen vuoden vajassaolon jälkeen. http://groups.msn.com/japeveneet/soutuv ... hotoID=599

Kinde
Viestit: 793
Liittynyt: 25 Marras 2003 13:43

Viesti Kirjoittaja Kinde » 18 Touko 2006 14:08

Vuosi aivan vitusti ja 140 l min pumput ei riittäny mihinkään. Kyllä hurjatti ja pikkusen vieläkin. Vene piti nostaa takas ylös ja teipata kaikki saumat ja eikun takas veteen. nyt 30 h laskun jälkeen vaan toinen pilssipumppu jauhaa ja sekin pittää jo taukoa. Ne märkään pohjaan liimatut maalarinteipit lähti hissukseen ite irti joten samalla kun vene turpos tuli uutta rakoa tilalle ja tuntu että ei saatana ei se turpoo ollenkaan kiinni. Välillä kaikki mahdolliset pumput makeavesipumppu ja jäähdytysveden otto pilssistä piti laittaa päälle kun meinas pahalainen upota. Nyt rupee hissukseen helpottaa ja ehkä illalla on jo suht turvallinen olo. Eli kyllä vuos ihan reilusti enemmän kun aikaisemmin.

ride
Viestit: 19
Liittynyt: 15 Heinä 2005 14:09
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ride » 19 Touko 2006 16:44

kyllä vuosi huomattavasti enemmän kuin viimevuonna,olis uponnut.Nostettiin kahteen kertaan takaisin rannalle pilssi vettä täynnä seuraavana aamuna takaisin veteen.Uppopumpulla pysyi pinnalla,nyt on omassa laiturissa eikä vuoda lähes ollenkaan.Vene sai kevät auringon ja tuulet suojaamattomana mereltä.

Avatar
Veli-Matti
Viestit: 7971
Liittynyt: 08 Loka 2003 21:59
Paikkakunta: Varjakka

Viesti Kirjoittaja Veli-Matti » 25 Touko 2006 20:52

Bertta-Lotta laskettiin veteen viiden maissa. Vuoto oli huomattavasti vähäisempi kuin aikaisempina kesinä. Syynä tähän on, veikkasin näin lonkalta, että täällä on muutaman päivän ajan ollut ilmakosteus sitä luokkaa että on ykslysti onko vene vedessä vai maalla.
Jätin veneen omien pumppujen varaan kun alempi pumppu kävi n. puolen tunnin välein parisenkymmentä sekuntia.
Peräsimen takareunaan lisätty putki tuntuu antavan mututuntumalta hieman paremman kääntyvyyden peruutettaessa ja "uusi" kolmilapainen potkuri vastaa huomattavasti nopeammin vaihteeseen kuin vanha kaksilapainen.
Että silleen - niinpä päätin jättää evääksi varaamani Gold Napoleon lekan korkkaamatta...
Veli-Matti

http://www.varjaagi.fi" onclick="window.open(this.href);return false;

http://kuvablogi.com/nayta/1972556/" onclick="window.open(this.href);return false;


"Aina löytyy eskimoita, jotka osaavat neuvoa kongolaiselle miten selvitä parhaiten helteessä..."

Avatar
JLN
Viestit: 266
Liittynyt: 10 Elo 2004 17:02
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja JLN » 25 Touko 2006 22:31

Onko sulla ride mitään tietoa missä, milloin ja kuka tuon veneesi rovin on tehny? Bryga lienee jälkeenpäin laitettu?
-- puolipuuveneilijä --
http://www.flickr.com/photos/jarnol/

ride
Viestit: 19
Liittynyt: 15 Heinä 2005 14:09
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ride » 26 Touko 2006 00:10

Gunnar Orman veistänyt vuonna 1962
Emäsalossa.itse olen tehnyt koko sisustan viime talven ja kevään aikana.

allansan
Viestit: 88
Liittynyt: 10 Loka 2003 11:28
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja allansan » 26 Touko 2006 10:23

On tää kummallista...,

kun on miellyttävä yllätys se, että vesille laskettu vene pysyy pinnalla. Aikaisemmin mulla oli semmonen merikarvialainen mieliharmi, joka ensimmäisenä kesänä pulahti järven pohjaan sitä mukaan, kun sitä laskettiin. Tiivistelin sitä sitten ja pumppasin volvo pentan B16-moottorista pois vettä 9 litraa öljytikun aukosta(yllättävän paljon moottoriin mahtuu muuten vettä). Moottori kyllä hörähti käymään taas sitten heti. Toisena kesänä laskettiin se rantaan niin, että tuli pohja aiemmin vastaan. Ei ainakaan meinannut kaatua tällä kerralla. Ja mielestäni kyllä tiivistelin ja kostutin joka kevät sitä.

Tää uusi paatti taas vuoti vaan vähän. Sen veistäjä sano, että käyttää limisauman tiivistykseen Sikaa, ennen käytti pumpulilankaa, jolloin vielä noita pitämisongelmia oli, mutta nyt ei enää. Pohja on käsitelty epoksipiellä, joka ei paljoa taida kosteutta haihduttaa. Sitten vielä pistin saumoihin sopivasti Ettania.

Ensimmäisen veneen jälkeen ajattelin, että ihmisen täytyy olla helvetin pöllö, jos vielä puuveneen hommaa riesoikseen. Niinpä sitten tietenkin semmoinen piti vielä ostaa.

Kun vene pysy pinnalla ja vielä toimi, niin koin jonkinlaisen "ahaa-elämyksen" - tämmöistäkö se veneily voi myös olla.

Allan, onnellinen "Hiiden" omistaja

tuke
Viestit: 46
Liittynyt: 16 Maalis 2005 19:22
Paikkakunta: Raahe

Viesti Kirjoittaja tuke » 27 Touko 2006 20:10

Laskin viikko sitten ja vuoto oli aivan eri mittakaavassa kuin viime vuonna. (viime vuonna lasku 10.5.) Liekö syynä tänä vuonna myöhäisempi vesillelasku, vai tavallista kuivempi kevät? Kaiken hyvän päälle pakki ei mennyt päälle ollenkaan. Oli hienoa olla puuveneen omistaja ja seistä luiskalla veneessä johon tulee vettä 100l/sekunnissa ja edes luiskalta ei saa peruutettua... Onneksi oli velipoika ja käsipumppu sekä ämpäri mukana että sai itse rauhassa juoda kaljaa ja säätää peräprutkun vaihteita. Onneksi vaimo sentään touhusi uteliaalle traktorikuskille rahat kouraan ja toimitti mokoman matkoihinsa. Jos vene pitää upottaa niin teen sen mielellään omassa rauhassani... No loppu hyvin kaikki hyvin. Muutaman tunnin päästä saatiin kippo jo parteen ja pinnallakin se pysyi jo omalla pilssipumpulla. Kun saatiin Johnny Cash soittimeen ja mallasviski auki niin meni rattoisasti aamuyön tunneille asti! Varmasti mahtava muistella jälkeenpäin, eipäili velipoikakin...

Vastaa Viestiin