Veneilijän sapuskat
-
- Viestit: 678
- Liittynyt: 06 Maalis 2005 18:52
- Paikkakunta: Vantaa
Veneilijän sapuskat
Näillä palstoilla on virvokkeista puhuttu paljon, mutta muistaakseni paksummista ruuista ei ole paljon keskusteltu.
Purjehtijan ykkösruoka on lenkkimakkara ja kaksi keskistä. Sen opin menneinä vuosina. kun purjehdin gastina pienillä veneillä Tanskan Öresundissa. Siinä ei tarvittu keitintä eikä lautasia.
Oma perusruokani on makroonipöperö, jonka voi tehdä monenlaisen lihan kanssa. Pistetään makroni kiehumaan ja sekaan heitetään lihaa lihapurkista, makkaraa tai pannulla käräytettyä lihaa. Mausteet tottumusten mukaan. -Lapsetkin saattavat syödä, jopa naiset.
Purjehtijan ykkösruoka on lenkkimakkara ja kaksi keskistä. Sen opin menneinä vuosina. kun purjehdin gastina pienillä veneillä Tanskan Öresundissa. Siinä ei tarvittu keitintä eikä lautasia.
Oma perusruokani on makroonipöperö, jonka voi tehdä monenlaisen lihan kanssa. Pistetään makroni kiehumaan ja sekaan heitetään lihaa lihapurkista, makkaraa tai pannulla käräytettyä lihaa. Mausteet tottumusten mukaan. -Lapsetkin saattavat syödä, jopa naiset.
Kyyrö
- Vandrock
- Viestit: 354
- Liittynyt: 20 Helmi 2005 21:27
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Vastusta pitää olla ravinnossakin. Tumma suklaa, mieluiten Brunbergia (sitä pahanmakuista) ja raejuusto (vaikea kaivaa limisaumoista) kuuluvat onnistuneeseen venematkaan. Muutenkin meri-ilma tekee nälkäiseksi, opetti jo edesmennyt Elli-täti.
Samalla veneellä vuodesta 1968
http://www.picturetrail.com/photos/vandrock
http://www.picturetrail.com/photos/vandrock
-
- Viestit: 313
- Liittynyt: 16 Huhti 2003 11:59
- Paikkakunta: Mynämäki
- Viesti:
Riisi ja maustettu (miel. tilli) tonnikala on nopea tehdä, täyttävää eikä tule tiskiä kun yks kattila ja lautaset plus haarukat. Kyytipojaksi sopii erinomaisesti keppana. HK:n Blueta pitää toki myös olla matkassa, ja sen kyytipojaksi keppanaa. Myös tuo raejuusto toimii, jos kyytipoikana on keppanaa. Noita valmiita lihapullia on myös mukava napostella, mutta siinäkin pitää olla keppanaa...
Markku
Markku
-
- Viestit: 129
- Liittynyt: 23 Huhti 2003 11:40
- Paikkakunta: Pori
Me löydettiin viime kesänä kaupan säilykehyllystä sellainen purkki, jossa luki RATATOUILLE, ja lähempi tarkastelu osoitti sen sisältävän erilaisia kasviksia jonkinlaisessa kastikkeessa. Nimi kuulosti sen verran ranskalaiselta, että päättelimme kyseessä olevan suuren herkun. No, ei kun kärryyn muutama purkki ja veneeseen makarooneja keittelemään. Makaroonien sekaan kissanlihaa (nötköt) ja purkillinen tuota ratatouillea. Sitten vielä hiukan lämmitystä ja pöytä koreaksi. Koko perheen suut vetäytyivät maireaan hymyyn ensimmäisen suupalan jälkeen. No, ei nyt sentään: kuusi-vuotias kuopuksemme nyrpisti nenäänsä, kuten hänellä on tapana tehdä kaikkien suurten herkkujen edessä. Tämäkin seikka siis todisti, että perheessämme oltiin perimmäisten kulinaaristen kysymysten äärellä. Nyt oli tehty löytö, jollaisia tekee vain kerran kesässä. Eväs oli todellakin vaikeasti lausuttavan, eksoottiselta kuulostavan nimensä veroinen. Ja onpa sitä tullut talvenkin aikana lisäiltyä yhteen jos toiseenkin sapuskaan. Suosittelen lämpimästi.
- KS1030
- Viestit: 692
- Liittynyt: 21 Tammi 2006 17:35
- Paikkakunta: =VAASA=
- Viesti:
Jaa-a, taitaa olla olut ja makkaralinjalla meikäläisen eväät, johtuen aivan siitä että ruokaa ei ole veneessä vielä koskaan laitettu (kahvia kyllä keitetty), syynä se että veneellä mennään yleensä lähes poikkeuksetta mökille saareen ja ruuat tehdään sielä.
ja ne muutamat muut kerrat on sitten jossain rannassa notskilla kärvennetyt käivärät. ja tietysti olutta =)
no nyt olen tuota "uutta" venettä varustamassa tekniikan ja luotettavuuden osalta uumajan reissua varten, niin kyllä siinä matkalla varmaan tulee pöperöjä keiteltyä. että olen kyllä kuulolla kätevien venepöperöjen suhteen.
ja ne muutamat muut kerrat on sitten jossain rannassa notskilla kärvennetyt käivärät. ja tietysti olutta =)
no nyt olen tuota "uutta" venettä varustamassa tekniikan ja luotettavuuden osalta uumajan reissua varten, niin kyllä siinä matkalla varmaan tulee pöperöjä keiteltyä. että olen kyllä kuulolla kätevien venepöperöjen suhteen.
- KS1030
- Viestit: 692
- Liittynyt: 21 Tammi 2006 17:35
- Paikkakunta: =VAASA=
- Viesti:
Varmasti hyvää jos pitää yleensä rehuista, itse olen kasvisten "täyskieltäytyjä" yhtä totaalisesti kuin vegetaristit ovat lihoista...no kyllä hernesvelli laskee mutta eipä muut.Jarmo kirjoitti:Me löydettiin viime kesänä kaupan säilykehyllystä sellainen purkki, jossa luki RATATOUILLE, ja lähempi tarkastelu osoitti sen sisältävän erilaisia kasviksia jonkinlaisessa kastikkeessa.
no itseasiassa aloitin tämän kirjoittamisen kun tuosta mainitsemastasi ratatouillesta tuli mieleen veneessäkin varmasti helposti valmistettava säilyke RAVIOLI jota joskus germaanisiwasta (lidl) haen jos "ruuanlaittovuoro" iskee meikäläiselle (en ole nimittäin mikään hyvä kokki)....saa siitä jonkun lisukkeen kanssa mainion aterian.
raviolihan oli niitä pasta "tyynyjä" kastikkeessa jonka sisällä on jotain jauhelihamaustemömmöä.
- Jarmo Niinimäki
- Viestit: 701
- Liittynyt: 28 Syys 2005 12:55
- Paikkakunta: Vantaa
- Viesti:
Meidän veneessä tortellinit ovat saaneet suuren suosion (etenkin vanhempien keskuudessa). Helppo keittää yhdessä kattilassa ja päälle purkista pestoa ja parmesania.
Jarmo Niinimäki
m/s Summanmutikka
m/s Summanmutikka
-
- Viestit: 1182
- Liittynyt: 08 Elo 2003 13:35
- Veli-Matti
- Viestit: 7971
- Liittynyt: 08 Loka 2003 21:59
- Paikkakunta: Varjakka
Noiden nestemäisten ruokien kiinteäksi jälkkäriksi suosittelisin kokemukseen perustuen Burana 400 kahden tabun annostuksella.
Bertta-Lotassa on haaksirikon varalta suht runsas valikoima erilaisia tonnikaloja, piispannappeja ja näkkäriä sekä tietysti kivennäisvettä.
Varsinainen pääsapuska reissussa pyritään ottamaan vedestä tai ilmasta eli ennen 20.8 ongella tai verkolla ja myöhemmin sitten haulikolla tai kiväärillä. Mutta aina ei voi onnistua joten makarooni, tonnikala ja makkara ovat niitä hätävaroja sitten. Vaikka kyllä tuomoinen savustettu hanhenrinta tai meriharri on hemmetin hyvää uusien perunoiden kera. Samoin kiloisesta affenesta leikattu file suoraan voiselta paistinpannulta ;)
Noista tonnikalasekoituksista sen verran varoituksen sanaa että niissä on "hieman" laatuheittoja varsinkin chilitonnikalan kohdalla. Viime kesänä sattui purkki jonka jälkeen "p.erse lyö tulta..." Teräsbetonia hieman mukaillen ;)
Bertta-Lotassa on haaksirikon varalta suht runsas valikoima erilaisia tonnikaloja, piispannappeja ja näkkäriä sekä tietysti kivennäisvettä.
Varsinainen pääsapuska reissussa pyritään ottamaan vedestä tai ilmasta eli ennen 20.8 ongella tai verkolla ja myöhemmin sitten haulikolla tai kiväärillä. Mutta aina ei voi onnistua joten makarooni, tonnikala ja makkara ovat niitä hätävaroja sitten. Vaikka kyllä tuomoinen savustettu hanhenrinta tai meriharri on hemmetin hyvää uusien perunoiden kera. Samoin kiloisesta affenesta leikattu file suoraan voiselta paistinpannulta ;)
Noista tonnikalasekoituksista sen verran varoituksen sanaa että niissä on "hieman" laatuheittoja varsinkin chilitonnikalan kohdalla. Viime kesänä sattui purkki jonka jälkeen "p.erse lyö tulta..." Teräsbetonia hieman mukaillen ;)
Veli-Matti
http://www.varjaagi.fi" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kuvablogi.com/nayta/1972556/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Aina löytyy eskimoita, jotka osaavat neuvoa kongolaiselle miten selvitä parhaiten helteessä..."
http://www.varjaagi.fi" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kuvablogi.com/nayta/1972556/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Aina löytyy eskimoita, jotka osaavat neuvoa kongolaiselle miten selvitä parhaiten helteessä..."
- kardinaali
- Viestit: 261
- Liittynyt: 20 Loka 2003 13:09
- Paikkakunta: Turku
- Viesti:
Tähän mennessä pöperöinti on pitänyt suorittaa saaren rannassa lihakaapelin merkeissä, sattuneesta syystä - vene on vielä pelkkä toivenunen raato. Eipä silti, saaressa grillaaminen on oivaisaa.
Sitten kun saan Staberinden (siinäkin on melkein sana "beer". Ja "stobe") rakenteiltaan valmiiksi, nyhrään mukaan jonkinlaisen keitinpatterin. Kesäkuumalla on - uskokaa tai älkää - vilvoittavaa kaataa kurkkuun chilillä maustettua kuppikeittoa. Helteellä ei ole usein kova nälkä ja chili aiheuttaa pientä hikoilua, joka tietysti viilentää.
Hernaria mä syän tiätysti joka aterialla.
Sitten kun saan Staberinden (siinäkin on melkein sana "beer". Ja "stobe") rakenteiltaan valmiiksi, nyhrään mukaan jonkinlaisen keitinpatterin. Kesäkuumalla on - uskokaa tai älkää - vilvoittavaa kaataa kurkkuun chilillä maustettua kuppikeittoa. Helteellä ei ole usein kova nälkä ja chili aiheuttaa pientä hikoilua, joka tietysti viilentää.
Hernaria mä syän tiätysti joka aterialla.
-
- Viestit: 678
- Liittynyt: 06 Maalis 2005 18:52
- Paikkakunta: Vantaa
Aina opin uutta. Vähän aikaa sitten seilasin vanhan retkikaverini kanssa. Hänellä oli tapana ostaa kalastajilta kalaa, josta tehtiin kalasoppaa. Se oli jotain muuta kuin äidin kalasoppa. Kattilaan pistettiin kalaa oikein kunnolla, niin paljon kuin mahtu. Sitten vähän perunoita ja porkkanoita. Yllättävän antoisaa. -Voi olla, että se on yleinen tapa muualla, vaikka Oulun lohivesillä.
Kyyrö
-
- Viestit: 21
- Liittynyt: 01 Elo 2003 11:48
Helppo, nopea tehdä, keitetään pastaa ja siihen esim. kaupan valmista (pussi) sienikastiketta tms. höystettynä salamilla ja sipulilla ym mausteilla. Tietenkin tämä veneilijän "vorscmack". Eli keitettyjä porkkanoita kuutioituna, sipulia, mausteita, nötköttiä paistinpannulla hetken tiristetään ja vaikka perunoiden kanssa.
- Veli-Matti
- Viestit: 7971
- Liittynyt: 08 Loka 2003 21:59
- Paikkakunta: Varjakka
Ehkä parhaat pöperöt tuli duunattua viime elokuun 20. päivä. Kymmenen tavin täkkälihat ex-tempore marinadiin puoleksi tunniksi ja grillaten oikein varovasti notskilla kypsäksi. Marinadissa oli muistaakseni sipulia, grillimaustetta, voita ja Gold Napoleon brändyä.
Toinen lähes yhtä suussa sulava on koskelon rintalihasuikaleet reilussa voissa paistettuna vain suolalla, hiirenherneellä ja katajannilalla maustettuna.
Kalaruokana taas ehta varjagiahaven on ykkösruokaa. Pienet, 20-50 grammaiset affenet vain avataan ja maustetaan sipulilla, katajanmarjoilla, suolalla ja voilla. Kääritään folioon ja ympärille tuoretta kaislaa n. 10 sentin mytty. Sitten päälle märkää sanomalehteä (tai tuoretta multaa) ja notskin alle yöksi. Lusikoidaan siitä sitten aamupalaksi.
Nyt olisi ensikesän veneretkille valmistumassa säkillinen hirven kuivalihaa - että janojuomaa kuluu aivan varmasti...
Toinen lähes yhtä suussa sulava on koskelon rintalihasuikaleet reilussa voissa paistettuna vain suolalla, hiirenherneellä ja katajannilalla maustettuna.
Kalaruokana taas ehta varjagiahaven on ykkösruokaa. Pienet, 20-50 grammaiset affenet vain avataan ja maustetaan sipulilla, katajanmarjoilla, suolalla ja voilla. Kääritään folioon ja ympärille tuoretta kaislaa n. 10 sentin mytty. Sitten päälle märkää sanomalehteä (tai tuoretta multaa) ja notskin alle yöksi. Lusikoidaan siitä sitten aamupalaksi.
Nyt olisi ensikesän veneretkille valmistumassa säkillinen hirven kuivalihaa - että janojuomaa kuluu aivan varmasti...
Veli-Matti
http://www.varjaagi.fi" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kuvablogi.com/nayta/1972556/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Aina löytyy eskimoita, jotka osaavat neuvoa kongolaiselle miten selvitä parhaiten helteessä..."
http://www.varjaagi.fi" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kuvablogi.com/nayta/1972556/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Aina löytyy eskimoita, jotka osaavat neuvoa kongolaiselle miten selvitä parhaiten helteessä..."