Sivu 1/1

Tilastoa palstan kävijämääristä?

Lähetetty: 30.05.2022 20:45
Kirjoittaja laitinenp
Puuvenepalsta vaikuttaa hieman hiljaiselta nykyään. Liekö väki siirtynyt enemmän some-alustoille. Liityin itse tänne vuonna 2004, ja muistikuvien mukaan silloin palstalla oli enemmän elämää. Voin olla toki väärässäkin, kun mitään dataa / lokia tästä ei ole tiedossani.

Re: Tilastoa palstan kävijämääristä?

Lähetetty: 30.05.2022 22:40
Kirjoittaja harza
Minunkin havaintojeni mukaan parin vuosikymmenen ajalta on palsta kovasti hiljentynyt.. En tosin itsekään ole koskaan ollut se varsinainen kirjoittelija, mutta olen imenyt näiltä sivuilta valtavasti "hiljaista tietoa" toimieni tueksi. Onneksi tieto on yhä tallessa. Some saattaa olla juurikin se imuri, joka vie porukan. Itse olen sille puolelle joskus vilkuillut, mutta ei ei toimi minulle.

Re: Tilastoa palstan kävijämääristä?

Lähetetty: 01.06.2022 23:02
Kirjoittaja seppo
Selkeästi on hiljentynyt, toki somen puuveneryhmien vaikutuksesta. Lueskelen jonkin verran fb:n ryhmiä mutta jotenkin tämä perinteisempi foorumi toimii itselle paremmin kun muuten mieluummin välttelen somea. Siksi hienoa huomata ettei palsta ole kuollut sentään. Ja vanhaa (ei vanhentunutta) tietoahan löytyy tosi paljon.

Re: Tilastoa palstan kävijämääristä?

Lähetetty: 06.06.2022 22:47
Kirjoittaja Northling
Tilastotietoa 6.6.2022 klo 22:45
Yhteensä 60 käyttäjää paikalla :: 1 rekisteröitynyt, 1 piilossa ja 58 vierasta (Tieto perustuu viimeisen 5 minuutin aikana olleisiin aktiivisiin käyttäjiin)
Eniten yhtaikaisia käyttäjiä on ollut 1767 kpl, 15 Tammi 2020, 14:17

Rekisteröityneet käyttäjät: Google [Bot], Northling
Selite: Ylläpitäjät, Valvojat

TILASTOT
Viestejä yhteensä 86738 • Viestiketjuja yhteensä 9547 • Käyttäjiä yhteensä 6174 • Uusin käyttäjä Lim2759

Mutta ihan mutu tuntumalla palstan käyttö on vähentynyt murto-osaan siitä mitä se on ollut vaikka 5 vuotta sitten.

Nortti

Re: Tilastoa palstan kävijämääristä?

Lähetetty: 26.01.2023 14:24
Kirjoittaja Jarmo Niinimäki
Tosi harmi, että nämä asialliset vene-foorumit tosiaan tuntuvat kuolevan. Kuten tämä puuvene.net myös esimerkiksi h-vene.net on täysin hiljennyt. Kuten tuossa muutkin ovat ilmaisseet, facebook yms. imee käyttäjät mutta ei oikein tarjoa mitään tilalle. No joo, mainoksia ja älämölöä kyllä.

Itse näytän liittyneen tänne vuonna 2005 ja olihan se meno silloin ja vuosia sen jälkeenkin erilaista. Pekka, Veli-Matti, Jape, Mika, Nortti ja moni muu on jäänyt mieleen ansiokkaista kommenteistaan ja avuliaisuudestaan.

Vähän on ikävä tuota tunnelmaa. Vaikka kaippa sitä on syytä itsessäkin...

Re: Tilastoa palstan kävijämääristä?

Lähetetty: 27.01.2023 21:18
Kirjoittaja Northling
Moro Jarmo

Elä nyt vielä palstaa kuoppaa, kyllä täällä vielä elämää on.
Minäkin käyn täällä viikottain ainakin lukemassa uudet.
Ja onhan täällä toi arkisto mistä "haku" toiminnolla löytyy mittaamattomat määrät tietoa!

Nortti

Re: Tilastoa palstan kävijämääristä?

Lähetetty: 28.01.2023 22:51
Kirjoittaja JussiK
Itsekin olin muutama v. sitten melko aktiivinen tämän palstan käyttäjä, itse olen lipsunut lähinnä siksi fb. puolelle koska sieltä saat vastauksen / kommentin asiaasi parhaimmillaan muutamassa minuutissa , täällä sitä saa joskus odottaa viikkoja, Tosin täällä keskustelu on " laadukkaampaa" puuttuu tyhjän länkyttäjät ja sandelsin voimin kommentoijat. Yhtäkaikki pidän kyllä palstan hitaasta rytmistä ,mutta ikävä kyllä pois tämä taitaa kuihtua jollei merkittävää uudistusta ,tms. mullistusta kukaan keksi.

Re: Tilastoa palstan kävijämääristä?

Lähetetty: 01.03.2023 15:27
Kirjoittaja MÖsteri
Hei,

Onhan tämä tosiaan selvästi hiljentynyt viime vuosina. Mikä sitten ollee syynä? Somet, mm facebook jne on tietysti suosittuja. Toisaalta on niin, että tämä palsta on yleensä ollut hyvin rikas nimenomaan sisällön osalta. Keskustelut jostain vuosilta 2005-2010 on mielettömän hyviä tiedonlähteitä esim kyllästyksiin tai muihin puuhiin. Nythän ne tietysti jäävät piiloon, jos ei edes tiedä hakea haulla. Sitten on ihan erikseen koneosaston tekstit wikströmmeistä. Ainakin oma harrastukseni kyseisen laitteen kanssa oikeastaan sai alkunsa niiden tekstien siivittämänä.

Nykyään noita aiheita kyllä periaatteessa käsitellään esim facebookissa, mutta jollain tavalla meininki on eri. Vastauksia tulee, mutta paljon aiempaa köyhempinä sisällön suhteen. Ehkä puhelimen ruudulta ei enää jakseta kirjoitella perusteellisesti, kuvat ja joskus videot vielä menee. Ja aiheet painuvat netin syövereihin muutamissa päivissä.

Tulee mieleen sekin, että onko tässä vuosien mittaan puuveneiden harrastaminenkin muuttunut? Aikoinaan tällä palstalla oli paljon tee-se-itse -henkistä tekemistä, jossa tehtiin kirjaimellisesti pressun alla ja pilkkihaalareissa jotain kölinvaihtoja. Ainakin instassa moni puuvenetili on enempi lakattua mahonkia, mansikoita ja korkeita laseja kesäillassa - hiukan karrikoiden. Ihan kysymyksenä, milloin viimeksi ilmestyi suomenkielinen puuveneistä kertova kirja?

Ruotsissa kävi niin, että vastaava sivusto Träbåtsakuten katosi kokonaan verkosta. Jossain oli kommentointia, että sisällöt katosivat jopa kokonaan, eli niitä ei olisi edes kopiona arkistoitu. Olisi ihan hyvä tunnistaa tilanne meillä, eli miten varmasti tämä tietomassa säilyy jossain käytettävässä muodossa tuleville lukijoille? (Kenen omistamaa tieto on, millä resursseilla?, miten on tallennettu? Onko varmuuskopioitu?). Periaatteessa esim merimuoseon tehtäviin hyvin kuuluisi tällaisen tietomassan tallentaminen.

Re: Tilastoa palstan kävijämääristä?

Lähetetty: 03.03.2023 19:53
Kirjoittaja Qubik
itsekin olen siirtynyt enemmän some alustoille, kun ne on ehkä jopa turhankin mukavat käyttää. Täällä taas on sellaista aineistoa, mitä ei löytyy mistään muualta. Sen takia palaan tähään aina pienien taukojen jälkeen. Ja taas saan innostusta taltioita omai projekteja ja jakaa ehkää eteenpäinkin

Re: Tilastoa palstan kävijämääristä?

Lähetetty: 18.12.2023 21:12
Kirjoittaja JT
Hiljaista on juu. Itsekin tulee nykyisin veneiltyä kusilaitukipolla niin ei ole ollut aktiivista tarvetta tälle foorumille. Puuvene kun on aiheena aika rajoittava. Toki olen vuosien saatossa tätä käynyt välillä lukemassa ja onhan tämä muistini mukaan ensimmäinen keskustelufoorumi mille olen ikinä rekisteröitynyt. Somessa (FB) on kyllä nuo harrastajaryhmät huomattavan aktiivisia moneen keskustelufoorumiin verrattuna.