Sivu 1/1

Vesisuodatin

Lähetetty: 23.07.2020 11:54
Kirjoittaja Zatiainen
Mo

Veneen vesijärjestelmässä kuvan mukainen suodatin. Vesipumppu imee siis järvestä tämän suodattimen kautta hanoihin vettä. Suodattimen alapuolella on takaiskuventtiili. Vesisuodatin on vedenpinnan yläpuolella ja pumppu vielä ylempänä.

Sellainen vaan askarruttaa että vaikka jokaisesta kraanasta tulee ihan hyvin vettä niin pitäisikö tämän suodattimen olla täynnä vettä. Nyt kun taskulampulla kurkkaa suodattimeen niin sehän on aivan tyhjä. Just ja just molemmat reiät täyttyy. Sekä tulo että lähtö. Imee tai ei ime, pinta samassa.

8}

Tr

Re: Vesisuodatin

Lähetetty: 24.07.2020 8:54
Kirjoittaja matti
Viimeksi kun kurkkasin Mary III:n samanlaiseen merivesisuotimeen, niin näytti melko tyhjältä ja hyvin vesi kiertää koneessa.
olisikohan syynä suotimen kannen hienoinen ilmavuoto? (kansi hieman löysällä- tiiviste viottunut)Isompi vuoto ilmenisi kuplina hanavedessäja liiallinen vedenkulun loppumisena.
Vois testata avamalla kansi ja täyttämällä suoden (kun on takaiskuventtiili, niin pitäs onnistua, jos ei, nioin pohjan läpivienti pitää sulkea) jos tämän jälkeen ilmaa alkaa kertyä, niin jossain on vuoto (ei näy koska suodin on vedenpinnan yläp.)

Re: Vesisuodatin

Lähetetty: 24.07.2020 9:22
Kirjoittaja Zatiainen
Kyllä minäkin olen tuota ilmavuotoa miettinyt. Olen veivannut korkkia auki ja kiinni useasti, tiivistettä hieroen. Pitääkin koittaa täyttää pönttö vedellä ja katsoa mitä tapahtuu.

Tr