Sivu 1/1

Kimolan kanava

Lähetetty: 26.03.2018 20:04
Kirjoittaja Kippo
Onkohan tämä hanke nytkähtänyt mihinkään päin.Löytyykö joukosta joku paikallinen joka osais vähän valaista.
Valmista alunperin pitäis tulla 2019 syksy

Re: Kimolan kanava

Lähetetty: 27.03.2018 8:03
Kirjoittaja Zatiainen

Re: Kimolan kanava

Lähetetty: 27.03.2018 10:11
Kirjoittaja jtyyska
Kanavahanke on kyllä mielenkiintoinen. Ei taida tosin koskettaa purkkarilla liikkuvia. Matka tyssää viimeistään Heinolassa Jyrängön kohdalla matalaan kaarisiltaan. Jos ei sitten ihan pienellä venholla tai mastonkaatohärvelillä millä saa tikun kannelle.

Re: Kimolan kanava

Lähetetty: 27.03.2018 12:01
Kirjoittaja matti
Kyllähän kanavassa oleva tunnelikin rajoittaa veneen korkeutta!

Re: Kimolan kanava

Lähetetty: 27.03.2018 12:32
Kirjoittaja jtyyska
Joo, ja varmasti aika merkittävästikin. Ilmeisesti tarkoituksena on avartaa tunnelia nykyisestä. Muistaakseni nykyinen tunneli on todella matala.

Re: Kimolan kanava

Lähetetty: 13.08.2018 21:34
Kirjoittaja Donna 28
Kimolan kanavan työt aloitti Kreate Oy 1. elokuuta. Valmista pitäisi tulla 2020. Siis nämä jahkailut valtion määrärahakäsittelyissä siirsivät hakkeen valmistumisajankohdan ainakin puolella vuodella eteenpäin.
Kreate vastaa sulkujen tekemisestä ja kaivamisesta yleensä, Destia tekee alueelle pari siltaa korotuksineen. Alapään, siis Kimolan kanavan korkeudet ovat samat, mitä Heinolan siltojen alituksetkin.
Kouvolan päässä on ryhdytty tekemään suunnitelmaa vierasvenesatamasta, joka tullenee Virtakiven Saunaravintolan eteen Kymijokeen, siinä on jo nyt ulkoilmaterassit ja muutenkin valmis infra. Tosin joessa on aika kova virtaama Voikkaan voimalaitoksen vuoksi, mutta siinä kohdalla on juuri ylöspäin vievä akanvirta. Iitin kirkonkylälle tullenee jonkinlainen laituri ja ihmettelisin kovin, ellei loistavalla paikalla oleva haasteellinen iitin Golfrata ja sen ravintola houkuttelisi laitureilla matkaajia puoleensa. Urajärven puolelle uskoisin myös Radansuuhun tulevan ravintolayrityksen ainakin kesiksi, sillä linnuntietä Kymi Ringille on vain pari kolme kilometriä. Urajärvellä on myös mahtavat paikat seurata lintujen kevät ja syysmuuttoa.
Urajärvelle vain ei pääse kuin noin 2,5 m korkealla veneellä, kun Destia muutama vuosi sitten korotti sillan kantta, se ei ottanut huomioon mahdollisuutta, että Kimolan kanavasta tulisi totta. Pieni jokipahanen nimeltään Kupparinoja vie Kymijoelta Urajärvelle. Uskoisin, että Iitin kunta pienimmällä panostuksellaan on voittaja tässä alkutaipaleen kanavan hyödyntämisessä, pitkällätähtäimellä lienee myös emärahoittaja Kouvola jos ei nyt voiton puolella, niin ainakin omillaan.
Kanavan mahdollisia liikennemääriä on kritisoitu, että Päijänteeltä tullaan vain kerran ja kun palveluja ei juurikaan alussa löydy, niin siihen tyrehtyy liikennekin. Veneilijät ovat vain siitä kummaa kansaa, että' sana kiirii aina uusista paikoista, eikä tässäkään tapauksessa liene mahdotonta, että palvelujen lisääntyessä venematkailukin lisääntyy ylhäältä alaspäin. Alhaalta ylöspäin - sitähän minäkin odotan, että kotisatama olisi Kouvola.
Nyt, kun kanava valmistuu, on herännyt henkiin ajatus myös puutavaran proomukuljetuksista UPM:n tehtaille ja jopa Enso Gutzeitin tehtaille Inkeroisiin osakuljetuksena. Vesitie on perinteisesti halvin kuljetusmuoto ja sen kyllä rahoistaan kiinnipitävä paperiteollisuuskin tietää. Antoivatpahan valtion ja kuntien rahoittaa heille käyttökelpoisen väylän. Myös maatilayrittäjät puuhaavat jonkinlaista suurempaa maatilatorimarkettia juuri tunnelin liepeille. Mahdollisuuksia siis on ja niitä pohditaan ja toteutetaankin vakavasti. Olisinpa nuorempi, niin minullakin olisi yritys kanavan varressa. paikkakin tuli katsottua jo 20 -vuotta sitten, jolloin edellisen kerran oli läheltä piti tilanne kanavan rakentamiseksi. -> :))

Re: Kimolan kanava

Lähetetty: 16.08.2018 9:35
Kirjoittaja jjude
Onko jossain virallista tietoa minkäkokoisille aluksille kanava on suunniteltu/rakennetaan?

Re: Kimolan kanava

Lähetetty: 19.10.2018 23:05
Kirjoittaja vehkasalo
Tää on kyllä hieno juttu. En olis uskonut että toteutuu.🤗

Re: Kimolan kanava

Lähetetty: 25.11.2018 13:59
Kirjoittaja Donna 28
Joku kyseli, minkälaiset alukset voi liikkua Kimolan kanavassa. Tietojeni mukaan suurin korkeus olisi 4,5 m pituus 35 m ja leveys 7 m ja syväys 1,8 m.
Kanavaa on suunniteltu matkustajabussiliikenteelle sopivaksi. sitä on myös suunniteltu siten, että sulkua voitaisiin pidentää aina 120 m ja syväystä 2,4 m. Nykyiset alapuolella olevat haratut vesiväylät sallivat enintään 1,8 m syväyksen ja olemassa olevat ns. yleiset vesireitit ainoastaan 1,2 m syväyksen. Hyvin vähän näistä on tietoa, ottaen huomioon, että reippaan vuoden päästä kanava on liikennöitävissä.
Donna 28 :)
P.S. Minun 65 cm syväyksellä oleva veneeni pääsee periaatteessa minne vain.
D. 28

Re: Kimolan kanava

Lähetetty: 26.11.2018 20:16
Kirjoittaja vehkasalo
Vesi on päijäntellä huuuiman alhaalla, vieläköhän siitä riittää vettä kymijokeen.🤔😁
Ja sitten tulee vielä "kevätkuoppa".....