Sivu 1/1

Kiikarit

Lähetetty: 08.08.2016 14:54
Kirjoittaja jjude
Nyt pitäisi hankkia KUNNOLLISET kiikarit veneilyyn,
minkämoiset kannattaa hommata?

Re: Kiikarit

Lähetetty: 08.08.2016 15:07
Kirjoittaja Blues
Itte ostin Motonetistä kiikarit ja oon ollu kyllä tosi tyytyväinen. Nyt kaksi kesää olleet käytössä ja voin suositella.


https://www.motonet.fi/fi/tuote/386519/ ... ey-kiikari

Re: Kiikarit

Lähetetty: 08.08.2016 19:27
Kirjoittaja Northling
Moro

Mulla on ollut monenlaisia kiikareita ja märkiin olosuhteisiin parhaat merikiikarit on kumipäällysteiset typpitäytteiset 7x50 kompassilla tai ilman.
Niissä vaan on se ongelma että kun ne on oltava tarkennusvapaita ja max suurennus 7 kertainen ettei kuva tärise, niin niissä ei niin kauheen hyvä kuvanlaatu ole. Johtuen osaksi tarkennusvapauden mahdollistavasta difraktiotekniikasta

Sitten sain lahjaksi tällaset:
http://www.canon.fi/for_home/product_fi ... 42l_is_wp/
Näissä on elektroninen kuvanvakain ja 10 kertainen suurennos ja huikean hyvä kuva!
Kuvanvakain toimii veneessäkin loistavasti. Kun välillä käyttää vanhoja 7x50 kumipäällysteisiä kiikareita noiden jälkeen, niin ne kyllä tuntuvat alkeellisen heikoilta sekä suurennuksen, kuvanlaadun ja tärinän suhteen.

Vanhempi ketju aiheesta
viewtopic.php?t=4934&start=15

Nortti

Re: Kiikarit

Lähetetty: 09.08.2016 9:21
Kirjoittaja jjude
Nämä tuli nyt sitten tilattua http://www.merikartat.fi/fujinon-7x50-f ... ikari.html
kai näillä jotain tekee...näkee...

Re: Kiikarit

Lähetetty: 05.10.2016 19:53
Kirjoittaja Mile
Nikonilta löytyy myös hyviä kiikareita joka lähtöön. Itsellä ollut pitkään käytössä 7 x50 shoreline malli, jota nyt myydään halvalla vanhentuneena mallina. Kuvan on kirkas ja valovoimainen myös hämärässä.

uudet mallit löytyy: http://nikon.com/products/sportoptics/l ... /index.htm

10 x 70 malli niin näkis maisemat ilman tarvetta punasteluun!

Re: Kiikarit

Lähetetty: 07.11.2016 23:46
Kirjoittaja Donna 28
Allekirjoittaneella on vanha muistaakseni Bilteemalta ostettu 7x50 kiikari. Sen käyttötarve varsinkin Saimaalla on ollut olematon, sen mitä pitää katsoa tarkemmin, näkee paljaalla silmälläkin. Mitä sitten aikaisempiin meriolosuhteisiin tuli, niin käyttöä kiikairilleni navigointitarkoituksessa oli
aikaisemmin Suomenlahdella korkeintan 1 - 2 kertaa per kausi. Siis kiikariin en ainakaan näillä näkymin aio satsata sen kummemmin. Tietysti, jos olisin hieman hävyttömämpi, voisin katsella rantoja, jos vaikka kauniitakin nähtävyyksiä näkyisi - kun ei ole ollut tapana nuokaan harrastukset, niin kelvatkoon vielä vuosia Bilteman keltainen. Lintujen bongaamiseenko te noita huippukiikareita tarvitsette, anteeksi vain tämä viimeinen. :P
Donna 28 :)

Re: Kiikarit

Lähetetty: 08.11.2016 0:02
Kirjoittaja Mile
No mihinkäs muuten, tipujen, tipujen!

No eipä niitä juuri plotterin kanssa ajaessa tarvitse mihinkään, mutta kun sekin hyväkäs on joskus keksinyt alkaa leikkimään vaimoväkeä ja heittäytynyt täysin mykäksi. Siinä on kiikareista ollut hyötyä kun etsinyt sitä oikeaa suuntaa vähän etäänpää. Ja on sillä tullut etsittyä sopivan näköisiä rantautumispaikkojakin, laivoja on hauska bongailla..

kotona niillä on hyvä iltahämärissä katsella peuroja ja muita elukoita jotka vaeltaa pihamaan poikki ...

omat kiikarit tuli hankittua kerran työmatkalta, eivät maksaneetkaan kuin reilun kahden päivän päivärahan, joten hinta laatusuhde oli näissä Nikoneissa ihan kohdallaan.

- Mile

Re: Kiikarit

Lähetetty: 09.11.2016 0:17
Kirjoittaja Donna 28
No joo, plotterilla olen ajanut lähinnä kuluneen kauden, mutta kyllä minä pidän edelleen itseni kartalla, sillä plotterini käyttöohjeet puuttuvat edelleen ja olen joutunut jonkin jos toisenkin kerran turvautumaan perinteisiin menetelmiin. Bilteman kiikari on riittänyt siitäkin huolimatta.
Vanha nelipatterinen "taskulamppuni", joka on toiminut valonheittäjänä lisäksi niillä väylillä, joilla olen ajellut viime aikoina. Merimerkeissä on
olleet asianmukaiset heijastintunnukset, osoittamassa, mikä viitta mikin on. Lamppu on tehokkaampi kuin kiikari, kun tietää vain mistä suunnasta etsii.
Donna 28 :)

Re: Kiikarit

Lähetetty: 15.11.2016 0:31
Kirjoittaja meriläinen
http://www.clasohlson.com/fi/Kiikari-7x ... cgodBHwHTw
Minulla on nuo ja olen ollut todella tyytyväinen. Mielestäni hinta-laatusuhde on kunnossa.

Re: Kiikarit

Lähetetty: 18.11.2016 9:25
Kirjoittaja Qubik
Turun messuilla oli näytillä oikein asiallisen hintaiset kiikkarit. Olisko ollut Minolta merkkiset. Sen muutamat minutit, mitä hypitin kourassa, niin tuli sellainen fiilis, että moiset vois hankkii..

Re: Kiikarit

Lähetetty: 18.11.2016 10:46
Kirjoittaja matti
Ostin tuollaiset, ko kiikareista hyviä kokemuksia työajoilta.
https://www.motonet.fi/fi/tuote/386522/ ... 50-kiikari

Entiset halvat Talamex-kiikarit muuttuivat heinäkuun retkellä yksisilmäisen kiikareiksi.
Tuuliennusteen mukaan piti olla 12m/s länsituulta kun läksin Helsingistä Tallinnaan, tuntui kuin olisi ollut hieman lounaasta, ei noussut Aegnan kulmalle vaan piti ottaa luovi suurmatalan pohj.p , olin unohtanut kiikarit istumalaatikon penkille josta vastakäännöksessä aallon heittäessä venettä kiikarit lensivät korkeassa kaaressa, luulin, että menee yli laidan, mutta osuvat toiselle puolen venettä, seurauksena kaksoiskuva. 8\
Ainoa lohtu asiassa oli se, että takaa tuleva isohko laminaattipurjeilla(harmaat) varustettu venekin joutui myös ottamaan luovin, että pääs ohi suurmatalan, olin sitä katsellut niillä kiikareilla.= ei se oma tuuleen nousukulma lopulta niin huono ollut. :-)
Lisäksi Jib:n takaliesma repesi. 8} Tähän viittasin syysretkiosiossa, että silloin ei ollut vastoinkäymisiä.