Uusi puuvene.fi

Löysää puhetta ja laiturijuoruja. Jos tuntuu että aihe ei enää liippaa kovin läheltä puuveneitä, niin siirretään keskustelu tänne.
jukkan
Viestit: 152
Liittynyt: 19.09.2004 0:21
Paikkakunta: Lpr

Uusi puuvene.fi

Viesti Kirjoittaja jukkan » 27.05.2013 17:46

Uusi puuvene.fi tulossa.
- Uusi tulee, muuttuuko sivut paljon ?
- On jäänyt mieleeni, että Aatos Erkon ansiota ovat olleet
mm. puuvene-lehti ja puuvene-sivut.
Jatkaako Erkon jälkeen jokin muu taho tätä puuveneily-kulttuurin ylläpitoa ?

Pekka Huhta
Viestit: 936
Liittynyt: 14.04.2003 10:33
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Uusi puuvene.fi

Viesti Kirjoittaja Pekka Huhta » 28.05.2013 15:09

Paljon uutta ei ole tulossa, enemmänkin on kyse siitä että karsitaan vanhaa. Puuvene-lehteä ei enää julkaista verkossa, joten tänne jää vain tämä meidän keskustelupalsta. Kesän aikana keskustelupalstan foorumisofta muuttuu phpBB:stä SMF:ksi, joka näkyy käyttäjille pienenä ulkoasumuutoksena. Muita muutoksia ei ole toistaiseksi suunniteltu.

Olen itse aikanani ollut perustamassa Puuvene.nettiä eli tätä keskustelupalstaa ja silloista Puuvene-lehden verkkoversiota. Olin muutamia vuosia hommista sivussa, mutta kun nyt Puuvene-lehden päätoimittaja Yrjö Klippi on pikkuhiljaa eläköitymässä ja tehtiin päätös että lehden verkkoversio pistetään kiinni, niin palasin ylläpitäjäksi keskusteupalstalle.

Erkko oli kyllä käynnistävä voima Leo Skogströmin kanssa Kotkan Puuvenemessujen pystyyn pistämisessä, mutta Puuvene-lehden tai Puuvene.netin kanssa hänellä ei ole ollut minkäänlaista tekemistä. Eli sikäli tuo mielikuva on ollut väärä.

Pekka

jerppana
Viestit: 20
Liittynyt: 05.12.2009 21:52

Re: Uusi puuvene.fi

Viesti Kirjoittaja jerppana » 15.06.2013 9:04

Aatos Erkko oli mukana Puuveneveistäjät ry:n perustamiseen liittyvissä asioissa, vaikkakin sivussa konkreetissta työstä, mutta mukana muulla tavalla. Ratkaisevassa asemassa oli Puuveneveistäjät ry:n perustamisessa silloinen opetusministeri Riitta Uosukainen Topi vaimonsa kanssa, ja Leo Skogström sitten oli taasen Topin armeijakaveri aktiivipalvelusaikoina, joten sitä kautta muutaman veistäjän kanssa (mm. Nalle joka oli eka pj) perustettiin Puuveneveistäjät ry. Ilman Riitan apua olisi koko puuveneveiston koulutus tykkänään jäänyt inholaan, ja sitä elvytrettiinkin niin että USAsta taisi tulla opettajia opettamaan opettajia, ja toki myös Ruotsista ja Virosta. Tässä päälinjat. Toki Suomestakin opettajia löytyi vanhoista ammattiveistäjistä, mutta se ei yksin pelastanut, ja jos olisi yksin pelastanut, niin ulkomaille ei olis tarvinnut lähteä apua hakemaan.

Vastaa Viestiin