Sivu 1/1

Jaaha - tunnustaako kukaan...

Lähetetty: 05.01.2013 17:38
Kirjoittaja Veli-Matti
...että on jäänyt vesiltänosto vähänmyöhäisemmäksi mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;).....

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 78072.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Näyttäisi näin pienestä kuvasta pikasesti silimällä mulukastuna pelkkarilta.
Vai oiskohan joku ostanut veneen edullisesti jäistä sen unohtaneelta ex-omistajalta???

Re: Jaaha - tunnustaako kukaan...

Lähetetty: 06.01.2013 0:09
Kirjoittaja Simon
Se on vain sillai, kun Suomen suvi on muutoin niin lyhyt, niin jotkut koittaa sitä jatkaa viimeiseen asti :)

Re: Jaaha - tunnustaako kukaan...

Lähetetty: 08.01.2013 22:29
Kirjoittaja Donna 28
Sillaihan se vaan on. Takavuosina paikallisella pyhäjärvellä minulla oli Seppälän perämoottoriversioinen harttoppari. Talvi iski päälle ja mukamasti ei ollut aikaa nostella venettä ylös. Ajelin sen Lintukymen sillan alle ja ajattelin että viikolla käydään nostamassa se pois, koska tuskin se sieltä sillan alta jäätyy, kun siinä on muutenkin virta paikka.No eikö tuo ruottio unohtunut sinne toiseksikin viikoksi, kunnes sain Niemelän Jukan sen hiapilla nostamaan. Kyllähän siinä kirveellä oli töitä, kun se virtapaikan ruottiokin jäätyi. Voin tämän nyt jo tunnustaa kun siitä on aikaa melkein 30 -vuotta.
Tämä tapahtui joskus 80 -luvun puolessa välissä, on muuten edelleen liikenteessä silloin omistamani harttoppi.
Donna 28 :)

Re: Jaaha - tunnustaako kukaan...

Lähetetty: 09.01.2013 9:17
Kirjoittaja bonito
Mulla meinas kerren käydä kylmät. Elokuussa -71 sain veistämöltä upouuden 9m:n puuveneen, no kausi meni tietysti pitkäksi ja talvi "yllätti". Ajoin Kokemäenjoen Raumanhaaraa ylös kaupunkiin, n. 1,5 km ennen nostopaikkaa tuli jää vastaan, olin kuullut että yön vanha jää on kaikkein pahinta puuveneelle, niinpä lopetin matkanteon. Tutkittiamme Tikkulan rantaa totesimme, ettei venettä saisi siltä kohtaa ylös. Jatkoimme matkaa, mutta perä edellä. Aina kun vene oli menossa päin jään reunaa, potkaisin vaihteen eteen. Potkurivirta rikkoi jäätä n. 5m matkalta ja taas peruutettiin kohti jään reunaa ja taas vaihde eteen. Näin me ajoimme 1,5 km nykyisen Shellinrannan nostopaikalle, eikä veneeseen tullut vaurioita. 1,5 km:n matkaan meni 1,5 tuntia. Sen syksyn jälkeen olin tarkempi sen puuveneen kanssa, mutta hinku alkutalven kalavesille sai rautaveneen rakennuksen alkuun 10 v. myöhemmin. Rautavenettä ei sitten nostettukaan montaa kertaa talveksi ylös, kesällä on helpompi maalata ja 2-komp. maalit toimivat paremmin, kuin aikaisin keväällä.

Re: Jaaha - tunnustaako kukaan...

Lähetetty: 09.01.2013 19:44
Kirjoittaja pos
Meillä jäi soutupaatti kerran talveksi jäihin mökille 25v sitten hauskasen syyn takia, eikä se ottanut lainkaan nokkiinsa. Ei ainakaan pahasti. Edelleen käytössä eikä mitään korjauksia tarvinnute tehdä.

Re: Jaaha - tunnustaako kukaan...

Lähetetty: 10.01.2013 9:43
Kirjoittaja Vesiapina
Kaunis vene! Joskus sitä valitettavasti käy noin. Liekö sitten omistaja menehtynyt ja perikunta ei surutyössään ole ehtinyt sitä aikaisemmin nostaa. Ja onhan niitä muutenkin lukemattomia syitä miksi näin voisi käydä. Hienoa on kuitenkin se, että joku on nähnyt puuveneen vuoksi noinkin paljon vaivaa! :)