Venevakuutus

Löysää puhetta ja laiturijuoruja. Jos tuntuu että aihe ei enää liippaa kovin läheltä puuveneitä, niin siirretään keskustelu tänne.
Avatar
raimå
Viestit: 859
Liittynyt: 26.05.2006 1:25
Paikkakunta: Helsinki

Venevakuutus

Viesti Kirjoittaja raimå » 10.07.2012 12:13

Tämä artikkeli http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012071 ... 0_uu.shtml" onclick="window.open(this.href);return false; taas kirvoitti kirjoittamaan tänne, tai lähinnä kysymään mielipidettä - Tulisiko erilaisille venetyypeille olla omat vakuutuskertoimet/vakuutustyypit riskin mukaan?

Koska oma vene on köliraudoitettu uppoumarunkoinen fiskari, on todella epätodennäköistä että kiven päälle ajaessa hajoaa mitään suurempaa alakerrasta. Korkeintaan potkuri saa kipeää ja akseli vääntyä. Tämän takia sapettaa mielestäni kovin korkeat vakuutusmaksut, joita ei ole suhteutettu veneen tyypin mukaan.

Lähipiirissä kaveri joka fiksannut paljon pohjakosketuksen saaneita moderneja purkkareita, kuin myös lähipiirissä sellaisilla karille täräyttäneitä ystäviä. Kaikilla kerroilla on tullut mittavat vauriot pohjan rakenteisiin joiden kustannusarvioissa on useita nollia perässä.

Yhdenkään uppiksen en ole kuullut ajaneen karille niin pahasti että on jouduttu mittaviin vakuutusyhtiön korjaustoimenpiteisiin tai lunastuksiin.

Perävetolaitteella varustetut veneet ja perämoottorilliset ovat varmasti vakuutusyhtiöiden favourite asiakkaita:)

Mielestäni jokaiselle venetyypille pitäisi antaa kerroin tyypillisen vaurion mukaan (joka korreloi vakuutusmaksun hintaan), ei pelkästään veneen arvon mukaan.
http://fiskaritupuna.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Avatar
vilreu
Viestit: 83
Liittynyt: 19.05.2010 1:31
Paikkakunta: Raisio

Re: Venevakuutus

Viesti Kirjoittaja vilreu » 10.07.2012 12:23

Tuo on kyllä niin totta kuin olla voi. Voin kyllä kuvitella, että suuremman riskin omaavan veneen omistavat eivät hyväksy ehdotustasi ;)

Minkäköhänlaisia veneitä on ihmisillä joilla on valtaa päättää tälläisen järjestelmän luomisesta?
Kuva

Avatar
raimå
Viestit: 859
Liittynyt: 26.05.2006 1:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Venevakuutus

Viesti Kirjoittaja raimå » 10.07.2012 13:07

Ainiin unohtui myös mainita että edellisellä pikkufiskarilla olen ajanut kaksi kertaa kiven yli ja nykyisellä kerran. Ja yhden kerran ystävän fiskarin kyydissä. Matka jatkui ongelmitta:)

Marisin tästä myös IF:n tutulle yrityspuolen myyjälle että on persiistä että makselen "tikkuveneiden" vakuutuksia (huomaa huumori) ja hän ymmärsi kyllä, vaikkei edes veneile, mutta sanoi että asiaan ei ole tulossa muutosta.
http://fiskaritupuna.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vastaa Viestiin