Pesuhuoneen lattia

Löysää puhetta ja laiturijuoruja. Jos tuntuu että aihe ei enää liippaa kovin läheltä puuveneitä, niin siirretään keskustelu tänne.
Kinde
Viestit: 793
Liittynyt: 25.11.2003 14:43

Pesuhuoneen lattia

Viesti Kirjoittaja Kinde » 28.06.2012 0:12

Morjens puuhullut :) Koska venettä ei enää ole, niin jotain korvaavaa pitää olla.

Mulla on meneillään tossa pesuhuone/sauna projekti ( oikeastaan ollut jo ainakin 6 v) Nyt kuitenkin tilanne on se että oikeesti jo jotain tapahtuu.

Projekti on siis semmone että vanhaan 1920 rakennetun torpan eteiseen tulee sauna ja pesuhuone, joissa on melemmissa puulattia. Lautalattia, toisiinsa liimatuista laudoista ja pintaan epoxilla laminoitu kudottua mattoa.

Joku vuosi sitten Rapsin lattian ylös, lapioin purut säkkeihin ja koolasin lattian uusikis, siten että pesuhuoneen ja sauna lattiat laskevat kumpainenkin omaan nurkkaan. Huone oli sitten kylmillään jokusen ajan. Sitten putkari kävi vetämässä viemärit ja vesiputket paikalleen. Viime kesänä ostin lattialaudat jotka kyllästin venehommista jääneillä pellaöljyilä. Kasasin pihalle rakennusmuovista ja laudosita altaan johon pinosin 10 m2 llattialaudat. Annoin niiden kypsyä altaassa reilun viikon ja sitten nostein ne ylös pyyhin kuivaksi ja pinosin tapuliin, jossa laudat oli sitten 2 viikkoa. Just siihen kuivatus jakssoon sattu täällä etelässä ne pahimmat sateet ja pelkäsin että kosteus imeytyy lautoihin. Nostelin sitten laudat sisään ja annonin vielä kuivaa vajaa viikon, ennenkuin aloin asentaman niitä paikalleen.Elokuussa Ruuvailin laudat lattiaan ja liimasin saumat epoxilla, ja rakenteesta tuli mielestäni hyvä ja kestävä. Homma tyssäs taas syksyllä kun ei paljon napannu ja muutenkin vitutti 8] Noh nyt sitten keväällä 2012 menein taas ihailemaan lattiaa ja kas, Keskelle lattiaa oli ilmestynyt noin 3mm rako. Lauta oli talvella kuivunut haljennut kutistuessaan. Noh ei toi nyt niin paha ollut ja tein sahanpurusta ja epoxista massan jolla täytin raon massalla. Hioin vielä lattian pinnan 80 paperilla ja sitten laminoin kangasta päälle. Laminoinnissa ei isompia ongelmia ollut, mutta jokunen ilmakupla ja joissakin kohdissa olis voinu käyttä pikkusen enemmän hartsia. Ihan koko lattiaa ei ole vielä laminoitu, koska maskissa olleet hiilipatruunat oli vissiin aika vanha, koska tuli ihan saatanan paha olo ja oli pakko jättää homma kesken. Nyt on uudet hiilipatruunat hommattu ja laminointi jatkuu kunhan anopilla vierailut lapissa on hoidettu :) Palilen asiaan kun homma etenee.

Avatar
Veli-Matti
Viestit: 7971
Liittynyt: 08.10.2003 21:59
Paikkakunta: Varjakka

Re: Pesuhuoneen lattia

Viesti Kirjoittaja Veli-Matti » 28.06.2012 22:29

Hmmmm...pölyimurimies mies palaa vuosien tauon jälkeen pelikentälle ja tuommoisella asialla... ;-) ;-) ;-) ;-)

Otappa yhteyttä vaikka puhelimitse siitä lattiahommasta - on nimittäin aika erikoinen ratkaisu mitä teet (jos käsitin oikein). Veikkaampa etteivät vakuutusyhtiötkään taputttele karvaisia käsiään...
Veli-Matti

http://www.varjaagi.fi" onclick="window.open(this.href);return false;

http://kuvablogi.com/nayta/1972556/" onclick="window.open(this.href);return false;


"Aina löytyy eskimoita, jotka osaavat neuvoa kongolaiselle miten selvitä parhaiten helteessä..."

Kinde
Viestit: 793
Liittynyt: 25.11.2003 14:43

Re: Pesuhuoneen lattia

Viesti Kirjoittaja Kinde » 29.06.2012 11:07

Joo imurit on kovilla kun etelänpoika imuroi, vaikka sitten bensaa :).
Minäpä soittelen. Lähden nyt puskemaan sinne pohjoseen ja kun pääsen tornioon niin otan yhteyksiä tässä lähipäivinä.

Vastaa Viestiin