Veneilijän sapuskat
-
- Viestit: 793
- Liittynyt: 25 Marras 2003 13:43
Toiselle riittää näkkileipä toiselle ei mikään. Meilläkin noi reisut on ollu toistaseks aika lyhkäsiä joten kyytiin on voinu ottaa ihan mitä lystää. Pitemmille matkoille tuli hankittua semmonen kannettava 12v kylmäkassi jossa maitotuotteet ja liha ja kala säilyy muutaman päivän. Täällä etelässä ja taitaa olla koko suomessa sama homma että jos jotain on vailla niin kauppa on kuitenkin suht lähellä joten mä en ainakaan niin mahottomia jaksa suunnitella etukäteen. Reissussa ja ulkona yksinkertainenkin ateria maistuu rutkasti paremmalta kuin kotona.
-
- Viestit: 628
- Liittynyt: 15 Kesä 2004 13:56
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Niin eikä maunkaan. Kyllä Berlusconi on ihan oikeassa. Suurimmalle osalle suomalaisia ruuan kolme tärkeintä ominaisuutta on edullisuus, helppous ja edullisuus.hkhk kirjoitti:-Haukutaan ensin suomalaisia. Meillä ei ymmärretä ruuan kauneuden päälle. Makkara suuhun suoraan pussista
Siitäs sitten saadaan joka kaupan hyllyyn aina vaan samat ja samat atriat ja saarioiset.
Minä käyn Lidlissä välillä, ei sen takia, että sieltä saisi halvempaa, vaan sen takia, että sieltä saa erimakuista.
Mulla on aina ollut niin pieniä ja vaan avoveneitä, että veneessä ei kokata.
Niinpä parasta itsetehtyä veneruokaa on itseongitut pienet ahvenet saaren rannassa nuotiolla eriasteisesti poltettuina. On ollut jo omasta lapsuudesta, ja kaikki myöhempien sukupolvien lapsetkin siitä aina tykkää. Sekä mausta että koko seremoniasta.
Mutta jos halutaan syödä "hienommin", eikä halua ajaa omaan keittiöön, ainakin Saaristomerellä rupeaa olemaan jonkinlainen ravintola missä tahansa on kaksi taloa ja rantautumispaikka.
Minä nostan hattua näille useimmiten nuorille yrittäjille, jotka ovat ottaneet karujen olosuhteiden haasteen vastaan. Ja kannatan tässä kohden työnjakoa. Antaa sen laittaa ruokaa, jolla on siihen paremmat mahdollisuudet kuin minulla.
Näillä uusilla matkailuyrittäjillä on kokemuksen mukaan asenne kohdallaan, palvelu erinomaista, ruoka hyvää ja hinta sopiva, paikat siistejä, ja järjestelykykyä ja -halua löytyy.
Ainoa tapa saada tällaiset palvelut pysymään ja juurtumaan saaristoon on käyttää niitä.
Hannu
-
- Viestit: 793
- Liittynyt: 25 Marras 2003 13:43
Se Berluskoni on kyllä ravintoloiden kohdalla ihan oikeassa, suomalaisten ravintoloiden tarjonta on surkeaa ja valitettavasti se vain huononee. ABC ketjut leviää kun jokisen eväät pitkin maakuntia. Erehdyin kerran jopa kirjoittamaan HS:n mielipidesivuille suomalaista ruokaa puoltavan artikkelin joka tietenkin julkaistiin. Aqjatuksena oli puoltaa kotiruokaa, mutta kun puhutaan eri maiden ruoka kulttuurin eroista niin kyllä se silloin lähinnä ravintolita tarkoittaa, sillä harvoinpa meistä ulkomaan eläjiä kotiinsa saa ja harvoin ulkolaisten kotiin pääsee paikallisruokaa nauttimaan.
Jos saaristosta ja rannoilta löytyy hyviä paikkoja joissa vois syödä niin minua semmoset paikat ainakin kiinnostaa.
Kotkan Kaunissaaresta saa kalastajilta hyvää tuoretta tai savustettua kalaa ja paikallisesta baarista hyvää pizzaa.
Jos saaristosta ja rannoilta löytyy hyviä paikkoja joissa vois syödä niin minua semmoset paikat ainakin kiinnostaa.
Kotkan Kaunissaaresta saa kalastajilta hyvää tuoretta tai savustettua kalaa ja paikallisesta baarista hyvää pizzaa.
-
- Viestit: 30
- Liittynyt: 06 Huhti 2004 22:25
Lihan grillaus
Eräs lihan grillaus jäi aika hyvin mieleen:
Kilpailtiin kerran alkukesästä poliisiveneen kanssa (Targa) Koirasaareen (etelä-Saimaalla), tai me luulimme että sinne hekin ovat menossa, kerkesimme ekaks ja ihmeteltiin mihin se poliisivene meni, se oli hävinnyt niemen toiselle puolelle ja peruutteli jo pois rannasta päin ja meni menojaan!
Ilalla sitten menimme grillaamaan iltapalaa niemen toiselle puolelle. Ilta-aurinko paistoi hienosti ja siinä kalliolla oli sitten myös hyvä täydellä vatsalla ihailla eukon kanssa auringonlaskua!
Seuraavana päivänä menimmekin veneen kanssa sinne toiselle puolelle niemeä (siis ilta-auringon ) ja aloitimme onkimisen, kun kohta saapuikin toinen poliisivene (buster) ja me olimme varmoja että kalalupia tulee kyselemään. Kyselivätkin että ollaanko nähty kuollutta hirveä siinä rannalla ja me vastasimme huulipyöreenä että emme!
Poliisit menivät lähemmäs rantaa ja kohta oli hirvenraato hinauksessa kohti järven selkää. Veivät hirven siihen järven selälle ja nähtävästi ampuivat pari laukausta (ainakin jotain pamauksia kuului) että saivat hirven upotettua, en tiedä laittoivatko mitä lisäpainoja!
Olisi aika varmasti jäänyt lihat grillaamatta ja auringonlaskukin katsottu muualla jos olisi illalla eukon kanssa nähty se hirvenraato siinä parinkymmen metrin päässä kivien seassa, joku oli varmaan aikaisemmin nähnyt sen koska poliisit osasivat etsiä sitä!
Juho
Kilpailtiin kerran alkukesästä poliisiveneen kanssa (Targa) Koirasaareen (etelä-Saimaalla), tai me luulimme että sinne hekin ovat menossa, kerkesimme ekaks ja ihmeteltiin mihin se poliisivene meni, se oli hävinnyt niemen toiselle puolelle ja peruutteli jo pois rannasta päin ja meni menojaan!
Ilalla sitten menimme grillaamaan iltapalaa niemen toiselle puolelle. Ilta-aurinko paistoi hienosti ja siinä kalliolla oli sitten myös hyvä täydellä vatsalla ihailla eukon kanssa auringonlaskua!
Seuraavana päivänä menimmekin veneen kanssa sinne toiselle puolelle niemeä (siis ilta-auringon ) ja aloitimme onkimisen, kun kohta saapuikin toinen poliisivene (buster) ja me olimme varmoja että kalalupia tulee kyselemään. Kyselivätkin että ollaanko nähty kuollutta hirveä siinä rannalla ja me vastasimme huulipyöreenä että emme!
Poliisit menivät lähemmäs rantaa ja kohta oli hirvenraato hinauksessa kohti järven selkää. Veivät hirven siihen järven selälle ja nähtävästi ampuivat pari laukausta (ainakin jotain pamauksia kuului) että saivat hirven upotettua, en tiedä laittoivatko mitä lisäpainoja!
Olisi aika varmasti jäänyt lihat grillaamatta ja auringonlaskukin katsottu muualla jos olisi illalla eukon kanssa nähty se hirvenraato siinä parinkymmen metrin päässä kivien seassa, joku oli varmaan aikaisemmin nähnyt sen koska poliisit osasivat etsiä sitä!
Juho
-
- Viestit: 678
- Liittynyt: 06 Maalis 2005 18:52
- Paikkakunta: Vantaa
Veli-Matilla taitaa ollaa parhaat sapuskat. En ole niistä monen nimeä edes kuullut. Jotain harvinaista tuntuvat olevan.
Ehkäpä Volgan purjehtijoilla olisi niihin vielä yksi lisättävä, kaviaari. Sitä paikalliset kait syövät kuin me perunoita.
Itse lisäisin joukkoon spriihyytelön. Se tarjoillaan palasiksi leikattuna coktai-tikuilla. Päälle hörpätään votkaa.
Hyytelökuutioissa on se etu, että veneen pohjalle pudotessa ne eivät häivy pilssiin, vaan voidaan nostaa tikusta takaisin suuhun. -Täytyy joskus ajatella säästäväisesti.
Ehkäpä Volgan purjehtijoilla olisi niihin vielä yksi lisättävä, kaviaari. Sitä paikalliset kait syövät kuin me perunoita.
Itse lisäisin joukkoon spriihyytelön. Se tarjoillaan palasiksi leikattuna coktai-tikuilla. Päälle hörpätään votkaa.
Hyytelökuutioissa on se etu, että veneen pohjalle pudotessa ne eivät häivy pilssiin, vaan voidaan nostaa tikusta takaisin suuhun. -Täytyy joskus ajatella säästäväisesti.
Kyyrö
-
- Viestit: 1181
- Liittynyt: 25 Helmi 2005 10:44
Helppo resepti:
Tää tuli työkaverilta Kiinan reissun tuliaisina...
vähän meetvurstia ( snobeille = salami, tai melkein) palotellaan pikkubiiteiksi, heitetään pannulle vähän sipulia ( voi jättää pois) ja valkosipulia heitetään sille kaveriksi. Päälle kaadetaan kanalientä , hetki haudutetaan maut mukaan . Ainiin , meillä ainakin vaimo tykkää kun siinä mukana paistaa muutaman oliivin paloteltuna ( kuuluivat myös alkuperäiseen ohjeeseen) .
Tää ei sitten ole mitään paksua soossia eikäö edes kovin ruokaista, sen verran pieni biitti sitä meetvurstia siihen laitetaan, siitä tulee vain rasva ja maku ... muuta lisättyä rasvaa ei laiteta.
Tää sitten heitetään keitetyn makaronin sekaan ( snobeille = pasta, muodolla ei väliä, vain maku ratkaisee). Soossin voi tehdä kotona valmiiksi vaikka vanhaan kossupulloon keittokuumana umpioituna , säilyy kyllä muutaman päivän uudelleen kuumennettavaksi.
On hyvää ( tosin makuasia), ei liian raskasta, mutta sopivan suolaista ;-)
Tää tuli työkaverilta Kiinan reissun tuliaisina...
vähän meetvurstia ( snobeille = salami, tai melkein) palotellaan pikkubiiteiksi, heitetään pannulle vähän sipulia ( voi jättää pois) ja valkosipulia heitetään sille kaveriksi. Päälle kaadetaan kanalientä , hetki haudutetaan maut mukaan . Ainiin , meillä ainakin vaimo tykkää kun siinä mukana paistaa muutaman oliivin paloteltuna ( kuuluivat myös alkuperäiseen ohjeeseen) .
Tää ei sitten ole mitään paksua soossia eikäö edes kovin ruokaista, sen verran pieni biitti sitä meetvurstia siihen laitetaan, siitä tulee vain rasva ja maku ... muuta lisättyä rasvaa ei laiteta.
Tää sitten heitetään keitetyn makaronin sekaan ( snobeille = pasta, muodolla ei väliä, vain maku ratkaisee). Soossin voi tehdä kotona valmiiksi vaikka vanhaan kossupulloon keittokuumana umpioituna , säilyy kyllä muutaman päivän uudelleen kuumennettavaksi.
On hyvää ( tosin makuasia), ei liian raskasta, mutta sopivan suolaista ;-)
Mile