No lyhyesti, se ettei tankeissä esiinny osmoosia johtuu siitä että niitä ei tehdä siitä samasta hartsitynnyristä. so. huono polyesterihartsi huonosti tehtynä kärsii rutosta. laadukkaiden hartsien kanssa ilmiötä ei kait esiinnyt...Veli-Matti kirjoitti:Eipä tämä minun "ropleemi" oikein liity aiheeseen - tai no joo tehdäänhän lasikuidustakin septitankkeja ja vielä toimivia sellaisia. Olen joskus fundeerannut lasikuituhommia tehdessä osmoosia - tuota pinnoitetun lasikuidun yhdenlaista korroosiota ja sen olemassaoloa.
"Ropleemi" on oikeastaan yksinkertainen; venepiireissä tolkutetaan että lasikuitu ei ole vesitiivistä ja vaatii aina pintaansa top- tai celcoatin vähän puolesta riippuen. Mutta miksi teollisuudessa pinnoittamattomasta lasikuidusta pysytään tekemään nesteelle säiliöitä ja putkistoja joissa on painetta hyrymykke tai kymmeniä ellei satoja tonneja esim. vesimärkää sellua. Ja siellä lasikuitu pitää vettä, kemikaaleja ja kaikenmaailman p.askalitkuja ilman vuoto- tai hajuongelmia...
Ja selvyyden vuoksi kerron vielä että ymmärrän kyllä osmoosikuvion ja sen tekemän kosteusongelman pinnoitteen ja varsinaisen kuidun välissä sekä sen mitä ongelmia siitä tulee.
Ja tietysti sen että jos/kun lasikuidun pinta on rikki sinne mene vettä joka sitten aiheuttaa ongelmia mm. jäätyessään.
Mutta miksi samasta hartsitynnyristä tehty lasikuitu on huonompaa veneissä kuin teollisuuden huomattavasti kovemmissa olosuhteissa...?
Ja sen miksi lasikutuveneet pinnoitetaan.
Ja nyt ollaan Laituriparlamentissa
Googlaa

esim: http://www.hempel.fi/internet/inefic.ns ... Document&1" onclick="window.open(this.href);return false;
N