W1: Pakosarjan paikkausta

Vanhat moottorit ja niihin liittyvä tekniikka, akselistot, ohjausjärjestelmät; puuveneilyn rautapuoli.
sound of silence
Viestit: 6
Liittynyt: 06.08.2018 19:10

Re: W1: Pakosarjan paikkausta

Viesti Kirjoittaja sound of silence » 09.08.2020 16:10

MÖsteri kirjoitti:
03.08.2016 9:31
Aika taas päivittää tätäkin..

Vene on ollut vuoden pressukatoksessa rannalla odottamassa omaa vuoroaan. Viime viikolla sain inspiraation alkaa puikottamaan pakosarjaa taas ehjäksi. Otin sen irti ja rälläköin edellisiä paikkauksia sekä uutta ruostetta pois niin paljon, että oli metallia mihin hitsata. Esilämmitin pakosarjan rantamökin takkatulen ääressä. Varsinaisen hitsauksen tein rannassa työtason ääressä. Paahdoin kaasutoholla lämpöä hitsin ja koko palikan päälle aina hitsausten välillä. Hitsailin pikkupalkoja vähän eri suunnista ja eri kohtiin, niin ettei yksi paikka kuumene kerralla ihan hullunlailla muita kuumemmaksi. Välillä juoksutin palikan taas takkaan, jotta lämmöt tasaantuisivat. Kun hitsaus muutamana tällaisen juoksuttelun jälkeen oli mielestäni valmis, jätin palan takkaan hiipuvan hiilloksen viereen, ja siirtelin sitä keskemmälle takkaa hellaraudan päälle. Takan mukana pala jäähtyi muutaman tunnin aikana kosketuslämpöiseksi. Sitten hion saumat rälläkällä siisteiksi ja ruiskutin lämpöhopeamaalit päälle.

Kasailin Wickströmin eilen uusilla tiivisteillä. Kone lähti hyvin käyntiin, ja hitsailut ovat taas ihan tyydyttävän tiiviit. Yksi kohta vähän kuplii, mutta sen paikkaus on pikkujuttu, jää myöhempään. Annoin koneen käydä varmaan tunnin, kunnes jäähdytysvesi alkoi pytyssä olla lämmintä.

Seuraavaksi täytyy kammeta paatti mereen ja kokeilla miten pakosarja kestää täysiä tehoja. :)) (Täytyy ottaa muutama kuva taas tänne, itse hitsailusta ei taas kerran kuvaa tullut...)
Olin kymmeninsen vuotta sitten puhelinyhteydessä henkilöön ,joka oli ostanut wickströmin pakosarjan muotit Vaasan Moottorilta. Sovimme, että hän ottaa yhteyttä kun valaa pakosarjoja. Tietääkö kukaan ko. henkilön yhteystietoja. Hän asui käsittääkseni jossain Porin- Tampereen - Turun "kolmion" alueella.......

MÖsteri
Viestit: 1201
Liittynyt: 11.07.2006 23:34
Paikkakunta: Dragsfjärd

Re: W1: Pakosarjan paikkausta

Viesti Kirjoittaja MÖsteri » 09.08.2020 22:10

Moro,

Jaa-a.. toivottavasti joku tietää yhteystietoja. Pelkäänpä, että alkaa jäljet jo haalenemaan..

Vaasassa on (Vaasan Moottorin entinen?) wickström-varaosakauppias, oliko Leif, joka varmaan jotain voisi tietää noista asioista. Hän myi ainakin muutama vuosi sitten esim tiivisteitä yms kamaa. Yhteystietoja löytyy ehkä vieläkin täältä tuota hakua käyttämällä. Luulisi hänen tietävän, mihin nämä valurit ovat menneet. Noh, yhtä hyvin voisin itsekin soittaa, jos numero löytyy, mutta omani tietysti toimii edelleen paikattuna :)

Vastaa Viestiin