Sivu 1/1

Potkurin ja peräsin välimitta

Lähetetty: 28.02.2020 10:22
Kirjoittaja Kennethst
Moi,
Olen Fiskarissa vaihtanut kytkimen ja tämä uusi kytkin on nytt lyhyempi kuin vanha, tämän takia joudun laittamaan niin sanotun lankarullan akselilaipan ja vaihdelaatikon väliin ja tämän myötä pystyn nyt vaikuttamaan miten paljon ulkona on potkuri tukilaakerista. Ennen tukilaakerin ja potkurin välissä on ollut noin 15cm mikä on tehnyt sen että perä on hieman tanssinut. Nytt on mahdollista tuoda potkuri lähemmäs tukilaakeria mutta mietin nyt että miten tämä vaikuttaa ohjaukseen koska silloinhan potkurin ja peräsimen välinen matka kasvaa.
Onko jollain jotain aatteita tästä taikka kokemusta?

Yst.terveisin
Kenneth

Re: Potkurin ja peräsin välimitta

Lähetetty: 28.02.2020 18:15
Kirjoittaja Qubik
Potkurin ja tukilaakerin etäisyys on noin akselin halkaisijan verran. Enemmän lisää värinöitä, vähemmän taas vaikeutta veden kulkua vesilaakerin kautta, jos sellainen on. Ja jos suinkaan on valintavapauta, niin sinkki mutterin päähän eikä akselin ympärille veden virtauksia sotkemaan.

Re: Potkurin ja peräsin välimitta

Lähetetty: 03.03.2020 21:48
Kirjoittaja ms.venla
Entä jos väliin ei laita lankarullaa vaan vetää akselia sisälle enemmän, silloin tulee lähemmäs laakeria.

Re: Potkurin ja peräsin välimitta

Lähetetty: 17.03.2020 12:49
Kirjoittaja Kennethst
Pakko oli laittaa lankarulla väliin koska muuten ei olisi saanut potkuria kiinni. Lankarullan tein nyt 37 milliseksi ja tämän lisäksi oli laatikon ja akselin laipan jako eri joten tein lankarullaan kaksi eri jakoa että sain kiinni vanhoilla laipoilla. Potkurin ja laakerin väliin jäi nyt 10mm, näin vanha puuveneen korjaaja minulle neuvoi että maksimissaan 10mm. Nyt vasta huomasin tuon Qubik:in viestin ja nyt minua hulestuttaa että jäikö tilaa liian vähän jotta laakeriin ei pääse vettä virtaamaan?????

Yst.terv
Kena

Re: Potkurin ja peräsin välimitta

Lähetetty: 17.03.2020 19:50
Kirjoittaja Qubik
Minkäskokoinen fiskari? Kuinka paksu akseli.