Sivu 1/1

akselista tiputtelee vettö

Lähetetty: 27.05.2017 12:18
Kirjoittaja harri.alen
Pitkänlinjan perämoottorimies on ihmeissää ja tarvitsee neuvoa ja opastusta. Pilssiin kertyy pikkuhiljaa vettä ja totesin, että sitä tippuu akselista tai tosta mötikästä, jossa on rasvakuppi. Ilmeisesti siitä mistä akseli menee mötikkään. Ei vettä paljon tule, mutta tip..tip..tiputtelee. Mitenkä tähän asiaan kannattaisi tarttua?

Re: akselista tiputtelee vettö

Lähetetty: 27.05.2017 12:34
Kirjoittaja Mile
siinä moottorin päässä näkyy ne kaksi pulttia ; niistä pikkasen tiukemmalle tiivistepakkaa , mutta ei paljon, ihan pikkasen vaan, kiristä lisää jos vielä tippuu paljon. varaa siinä näkyisi olevan. oletuksena on, että siellä laipan takana on talinauhaa, eikä pelkkää rasvaa silmän lumeena..

laita rasvaa sinne kuppiin ja kierrä kuppia niin että menee sisään.

sivustolla samasta aiheesta paljon asiaa; heti tuossa perässäkin "talinauhan vaihto" hae myös taliboksi , ja kannattaa varmaan googlettaa "stuffing box" ellei suomeksi löydy mistään kuvaa siitä mitä tuo mystinen matolaatikko on syönyt ..

Re: akselista tiputtelee vettö

Lähetetty: 27.05.2017 16:18
Kirjoittaja vehkasalo
Ensiapuna riittää vesivaseliinin lisäys kuppiin. Täytät kierrettävän kannen vaseliinilla ja pyörittelet akselia samalla kun kierrät kantta kiinni.Kantta ei tarvitse vääntää kierteiden loppuun asti keŕralla. Sen verran vain että menée vähän rasvaa akselille. Sitten sillon tällöin vääntelet lisää. Taliboxeista on paljon juttua täällä.