Tutka hajosi!

Vanhat moottorit ja niihin liittyvä tekniikka, akselistot, ohjausjärjestelmät; puuveneilyn rautapuoli.
Ambrosio
Viestit: 285
Liittynyt: 18.04.2005 14:11

Tutka hajosi!

Viesti Kirjoittaja Ambrosio » 15.02.2016 13:00

Moro tutkatietäjät!
Racial Decca 80-luvulta rupesi viime kesänä "pätkimään" -piippasi ja alkoi lämmittää alusta. Myöhemmin ei enään mennyt päälle. Alkulataus pysähtyy 52 sekunnin kohdalle ja stndby alkaa vilkkua. Antenni pyörii...
Mikähän on hajalla? 8-|
P

Ambrosio
Viestit: 285
Liittynyt: 18.04.2005 14:11

Re: Tutka hajosi!

Viesti Kirjoittaja Ambrosio » 15.02.2016 13:03

Noniin...tuli väärään ketjuun... :P

bonito
Viestit: 787
Liittynyt: 26.12.2006 10:53
Paikkakunta: Pori

Re: Tutka hajosi!

Viesti Kirjoittaja bonito » 15.02.2016 19:20


Ambrosio
Viestit: 285
Liittynyt: 18.04.2005 14:11

Re: Tutka hajosi!

Viesti Kirjoittaja Ambrosio » 16.02.2016 0:11

Moi
Soitinkin jo tänään ko. firmaan, mutta ne ei ruvennut hommaa tutkimaan. Sanoi, että jos joku harrastuksen vuoksi, niin.... 8\
Pitäisiköhän saada joku toinen puhelimeen..?
P

Avatar
CC
Viestit: 815
Liittynyt: 17.05.2008 1:50
Paikkakunta: JKLn MLK

Re: Tutka hajosi!

Viesti Kirjoittaja CC » 16.02.2016 0:35

Korjauksessa luultavimmin tarvii olla tekijällä aika paljon harrastusosuutta työn hinnoittelussa, jos siitä mielii kannattavan homman(sulle). Sitä ne varmaan tarkoitti.
36 Cavalier Crusader, nyttemin uudessa kodissa.

Ambrosio
Viestit: 285
Liittynyt: 18.04.2005 14:11

Re: Tutka hajosi!

Viesti Kirjoittaja Ambrosio » 16.02.2016 11:57

Joo, toki noin on.
Ei tuohon rahaa viitsi uhrata. Purin eilen näytön ja yritän löytää jotain palaneita konkkia tai muuta näkyvää vikaa..
Ei kyllä heti mitään pistänyt silmään. Toivotaan että joku huono kontakti vain...
P

Avatar
Qubik
Viestit: 870
Liittynyt: 03.04.2014 23:06
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Tutka hajosi!

Viesti Kirjoittaja Qubik » 16.02.2016 17:53

Kuitenkin ennen laitteiden atomeiksi räjähtämista kannattais mietia tilanne ennen rikkiin menoa: onko samaan aika vielä jotain muuta mennyt rikki, onko veneseen ethty ennen sitä jotain, oliko mitään sivuääniä yms toimintahäiriöitä, onko latauksen/akun kanssa kaikki kunnossa, onko annettu käynnistysapua yms pienia yksityiskohtia josta voisi saata osviita, mistä laitteen yhteistyöhaluttomuus johtuu.
Pätkiminen yleensä viitta kai sisäisen lämpökytkimen/sulakkeen laukeamiseen,
http://puup22paatti.blogspot.fi/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ambrosio
Viestit: 285
Liittynyt: 18.04.2005 14:11

Re: Tutka hajosi!

Viesti Kirjoittaja Ambrosio » 16.02.2016 19:54

Niinpä!
Avasin tänään antennin ja kytkin kiinni näyttöön. Olin sitä ennen putsaillut ja väännellyt antennijohdon liittimen kontaktipinnat. Peli lähtikin heti päälle, lämmitti loppuun saakka ja pyörähtävä kuvakin tuli! Ainoa mitä ei näkynyt oli heijasteet vaikka vääntelin säätimiä. Sitten huomasin, että magnetronille menevällä piirilevyllä oleva muuntaja kuumeni - minusta liikaa ja tuoksuikin "kuumalle". Olisikohan se syy koko hommaan - nyt ei tosin sulake mennyt, mutta en yrittänytkään pidempään käynnistää. Täytyy näyttää muuntajaa asiantuntijalle huomenna. Magnetronissa on käsittääkseni kova jännite ja se nostetaan parillakin muuntajalla. Luulisi että liian matala jännite estää sen toimimasta kokonaan.
Mielenkiintoista joka tapauksessa rassata noita vehkeitä. Niille voi vielä jotakin tehdäkin kun on analogisia...
P

Avatar
CC
Viestit: 815
Liittynyt: 17.05.2008 1:50
Paikkakunta: JKLn MLK

Re: Tutka hajosi!

Viesti Kirjoittaja CC » 16.02.2016 23:37

Ambrosio kirjoitti:Niinpä!
Avasin tänään antennin ja kytkin kiinni näyttöön. Olin sitä ennen putsaillut ja väännellyt antennijohdon liittimen kontaktipinnat. Peli lähtikin heti päälle, lämmitti loppuun saakka ja pyörähtävä kuvakin tuli! Ainoa mitä ei näkynyt oli heijasteet vaikka vääntelin säätimiä. Sitten huomasin, että magnetronille menevällä piirilevyllä oleva muuntaja kuumeni - minusta liikaa ja tuoksuikin "kuumalle". Olisikohan se syy koko hommaan - nyt ei tosin sulake mennyt, mutta en yrittänytkään pidempään käynnistää. Täytyy näyttää muuntajaa asiantuntijalle huomenna. Magnetronissa on käsittääkseni kova jännite ja se nostetaan parillakin muuntajalla. Luulisi että liian matala jännite estää sen toimimasta kokonaan.
Mielenkiintoista joka tapauksessa rassata noita vehkeitä. Niille voi vielä jotakin tehdäkin kun on analogisia...
P
Sano sille asiantuntijalle, että tsekkaa ne isolla jännitteellä olevat suotokonkat. Voipi olla oikosessa.
36 Cavalier Crusader, nyttemin uudessa kodissa.

Ambrosio
Viestit: 285
Liittynyt: 18.04.2005 14:11

Re: Tutka hajosi!

Viesti Kirjoittaja Ambrosio » 21.02.2016 16:11

Nonniin - laitoin koneen kokeeksi taas päälle - lämmitti loppuun, tuli kuva ilman kaikuja ja hetken päästä piippasi ja sammui :-(
Sitten ei enään inahtanut - näytön sulake paloi ??? Voiko siitä päätellä, että vika olisi nimenomaan näytössä eikä antennissa. Antennillehan on oma sulakkensa ja se ei pala. Avasin näytön ja nyt pähkäilen mistä voisi löytyä vikaa...
Puhuit niistä kondensaattoreista. Virtajohdon liittimeen on kytketty niitä oikein nippu, semmoisia "kassimallisia". Voisiko vika olla niissä? Yritin mittailla ohmeja, mutta pitäisi vissiin irrottaa ensin...vai? Nyt osa oli hiljaisia kumpaankaan suuntaan ja osalla tuli pieniä lukemia molempiin suuntiin...
P
Tutka.jpg

Avatar
CC
Viestit: 815
Liittynyt: 17.05.2008 1:50
Paikkakunta: JKLn MLK

Re: Tutka hajosi!

Viesti Kirjoittaja CC » 21.02.2016 17:32

Tuskin vikaa noissa virtajohtoon laitetuissa on, tai ei ainakaan aiheuta kuvattuja ongelmia. Voipi olla monivammainen se, ja korjauskohteita vaikka kuin monta, jos nyt näytön sulake paloi. Tosin ilman serviisimanuskaa on mahdoton arvailla, mitä kautta mitäkin on kytketty.
36 Cavalier Crusader, nyttemin uudessa kodissa.

Ambrosio
Viestit: 285
Liittynyt: 18.04.2005 14:11

Re: Tutka hajosi!

Viesti Kirjoittaja Ambrosio » 21.02.2016 17:53

OK
Täytyy luovuttaa....
Sikäli harmittaa, että kaikki näyttää oikein hyvältä, eikä esim hapettumia näy missään. No uusia saa kaupasta...
Soitan huomenna vielä sinne Raumalle...
Kitos vinkeistä!
P

bonito
Viestit: 787
Liittynyt: 26.12.2006 10:53
Paikkakunta: Pori

Re: Tutka hajosi!

Viesti Kirjoittaja bonito » 22.02.2016 8:57

Laitoin YV:n

Vastaa Viestiin