Sivu 1/1

Marinol liesi

Lähetetty: 16 Loka 2011 21:16
Kirjoittaja palonte
Osaakos kukaan kertoa kuvissa esiintyvän lieden merkkiä/mallia. Käyttöohjeet kiinnostaa kovasti. Laite toimii loistavasti, kunhan sen vaan saa ensin sytytettyä. Nyt olen testaillut laitetta kaatamalla muutaman pisaran marinolia polttimen päälle ja hana auki ja tulta perään. Liekki käy vaan aika "jännittävänä" ennen rauhoittumistaan, joka sekään ei aina oikein ota onnistuakseen, vaan liekki saattaa jäädä palamaan syöttöputken päähän eikä siirry itse polttimeen.
Oho täytyy laittaa linkki koko albumiin, kun kuvan linkki vaatii A4 pinta-alan. Kuvat 49 ja 50 kyseessä.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/i ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Marinol liesi

Lähetetty: 17 Loka 2011 16:45
Kirjoittaja Viilari
Saksalainen Turm Najade tenuliesi,mulla on pari tuommoista,mutta ei käyttöohjetta.Niissä on polttimen alla kaukalo,johon ilmeisesti pitäisi valuttaa
hieman tenua joka lämmittää polttimen ennen hanan kääntämistä "ON" asentoon.Tämä on arvaus,ohjetta en ole löytänyt.

Re: Marinol liesi

Lähetetty: 17 Loka 2011 16:50
Kirjoittaja Viilari
http://www.spiritburner.com/fusion/show ... p?tid/474/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tuon linkin takaa löytyy ohje samannäköisellä polttimella varustettuun tenulieteen.

Re: Marinol liesi

Lähetetty: 17 Loka 2011 19:17
Kirjoittaja Peetu
Mulla on samanlainen. Keittimen hyvä puoli on, ettei se nokea kattiloita.

Avaa venttiili. Heti kun tavaraa alkaa valua kuppiin, sytytä se. Saman tien venttiiliä pienemmälle. Liekki siirtyy oikeaan kohtaan palamaan. Siinä se.

Re: Marinol liesi

Lähetetty: 17 Loka 2011 20:25
Kirjoittaja palonte
OK. ilmeisesti en tankannut säiliöön tarpeeksi, koska hanan avaaminen kylmiltään ei saa "kuppia kostumaan". Jos Viilarilla sattuu olemaan varaosiksi asti näitä, kaipaisin toiseen hanaan nuppia, se kun hukkunut joltain joskus. Hana tuppaa kuumenemaan ja siitäkös rouvat tykkää kun ne polttaa sormensa keittimellä.

Re: Marinol liesi

Lähetetty: 18 Loka 2011 07:50
Kirjoittaja Peetu
Mulla tankin pitää olla mieluiten lähes täynnä. Venttiili pitää myös avata kunnolla auki, monta kierrosta. Sitten kun ainetta alkaa tulla, kierrän venttiiliä kiinni.

Sinolia ainakin on jossakin geelimuodossa ja se ei toimi. Liian jähmeää.

Re: Marinol liesi

Lähetetty: 18 Loka 2011 10:03
Kirjoittaja Viilari
Sinolia ei pidä käyttää keittimissä,siinä on jotain likaavia aineosia.Marinol on oikea polttoaine.Katson jos ylimääräinen nuppi löytyisi.

Re: Marinol liesi

Lähetetty: 18 Loka 2011 11:13
Kirjoittaja Northling
Moro

Sinolissa on niin voimakas ja pahanmakuinen denaturointi aine että sinoliliekillä keitetty teekin maistuu katkerolta, joten kannattaa käyttää keittimiin tarkoitettua Marinolia se ei maistu ruuissa.

Kaikissa spriikeittimissä kannattaa käyttää vanhaa eräretkeilijöiden kikkaa kattiloiden mustumisen estämiseksi.
10% vettä spriin joukkoon niin se palaa puhtaammin eikä noeta pannuja!

Nortti

Re: Marinol liesi

Lähetetty: 18 Loka 2011 11:26
Kirjoittaja Elwood
Marinolissa taitaa olla itsessään vähän vettä? mutta ei se lisävesikään poista nokeamista :-). Minä kyllä suosittelen siirtymään kaasulaitteisiin 8}

Re: Marinol liesi

Lähetetty: 18 Loka 2011 16:00
Kirjoittaja Peetu
Tässä keittimessä ei haise mikään, paitsi kahvi, jos sitä tehdään.. Keitin toimii ihan eri tavalla kuin keittimet, joissa polttoaine imeytetään johonkin vanuun.

Olen käyttänyt yli 15 vuotta Sinolia. Ei haise, ei maistu.

Re: Marinol liesi

Lähetetty: 19 Loka 2011 11:42
Kirjoittaja palonte
Juu , todellisia käyttökokemuksia ei vielä ole, mutta liesi polttaa liekin samalla tavoin kuin nestekaasuliesikin, eli täysin sinisenä. Toki jos aukaisee hanaa liikaa, alkaa liekiltä jäädä happi vajeeseen ja liekin päät kellastuvat, mutta asiallisesti käytettynä liekki palaa puhtaasti ja hajuttomasti. Eilen käytin liettä veneen lämmittämiseen, kun liimailin kattoverhouksia ja ainakaaan vartin polttelulla ei kabiiniin tullut hajuja. Nokeamisesta ei ole kokemuksia.