Junkers vedenlämmitin

Vanhat moottorit ja niihin liittyvä tekniikka, akselistot, ohjausjärjestelmät; puuveneilyn rautapuoli.
Ambrosio
Viestit: 285
Liittynyt: 18.04.2005 14:11

Junkers vedenlämmitin

Viesti Kirjoittaja Ambrosio » 28.06.2011 0:25

Onkos kukaan laittanut kyseistä kaasulämmitintä lämmittämään patterikiertoa? - semmoinen postilaatikon kokoinen jossa kaasu lämmittää läpimenevän veden. Olisi semmoinen kiikarissa ja sehän on suunniteltu lämmittämään lähinnä käyttövettä. Myyjä väittää edellisellä omistajalla olleen pattereita lämmittämässä. Tuntuisi ihan järkeenkäyvältä että toimisi, mutta onko muilla kokemusta?
Saisi samalla tiskivedetkin kuumaksi 8]
T:P

Northling
Viestit: 2692
Liittynyt: 23.04.2003 11:16
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Re: Junkers vedenlämmitin

Viesti Kirjoittaja Northling » 28.06.2011 8:39

Moro

Mikset asenna tai rakenna pientä lämminvesiboileria. Sulla varmaankin on kone veneessä, josta pumppaa hyvät ja ilmaiset lämmöt mereen.
Kaasuvenkeet on aina veneessä jonkunmoinen riski ja mitä enemmän niitä on sitä enemmän vikakohteita. Ja on ko se kaasulämmitin tehty sellasista materiaaleista että se toimii veneessä vuotta kauemman?

Kaveri teki peräpunkan alle jäävään hukkatilaan sellaisen laakean neliskanttisen HST boilerin, jonka eristi 5 cm uretaani levyllä. Koneesta kupari kierukka kiertämään "boilerin" kautta ja 80 litraa lämmintä vettä käytössä lähes kokoajan. Kaksi päivää kuulemma konetuksen jälkeen riittää lämmintä.

Nortti
PS. Yllä oleva teksti on minun näkemykseni asiasta, eikä välttämättä edusta yleistä näkemystä. Sinulla on oikeus olla eri mieltä. Pidätän oikeuden muuttaa käsitystäni. Scylla Ottiliana, https://www.youtube.com/ottilianasailing

Ambrosio
Viestit: 285
Liittynyt: 18.04.2005 14:11

Re: Junkers vedenlämmitin

Viesti Kirjoittaja Ambrosio » 28.06.2011 10:27

Joo-riittäisi tuo systeemi. Minulla ei ole kaasuvehkeitä toistaiseksi ollenkaan veneessä -onhan niissä aina riskinsä. Lämmitin vaan on huono ja savuttaa ennenkuin lämpenee. Emäntä on herkistynyt paloöljyn katkulle niin pahasti, että uusi lämppäri täytyy jokatapauksessa hommata- rupesin pohtimaan kaasuvehkeitä sen vuoksi. Voiko muuten pitkähkö savuputki aiheuttaa sen tussahtelun kylmänä?(n. metri) Jos asentaisi ihan kiinni kanteen n. 10 cm savupiipulla-alkaisikohan silloin veto heti?
T:P

Vastaa Viestiin