Renaa, renaa ja renaa

Kirjoita palautetta Puuvene.fi:stä; esitä parannuksia ja linkkivinkkejä, raportoi viallisista linkeistä tai kehu ja kannusta.
Avatar
Donna 28
Viestit: 2729
Liittynyt: 08.01.2008 21:10

Renaa, renaa ja renaa

Viesti Kirjoittaja Donna 28 » 01.04.2015 21:43

Mistähän tämän sivuston jatkuva renaaminen mahtaa johtua.
Donna 28
Varsinaisen veneen nimi on D. Into. Rojektivene on vielä nimetön - sillä on kyllä nimi, mutta se ei tyydytä minua

Avatar
CC
Viestit: 819
Liittynyt: 17.05.2008 1:50
Paikkakunta: JKLn MLK

Re: Renaa, renaa ja renaa

Viesti Kirjoittaja CC » 02.04.2015 1:14

Donna 28 kirjoitti:Mistähän tämän sivuston jatkuva renaaminen mahtaa johtua.
Donna 28
Kovin vaatimattomista resursseista. Yksi harrastelija pyörittää foorumia vissiin kotikoneellaan enää nykyään. Ei kärsi paljon valittaa luultavasti, tai menetät kokonaan.
36 Cavalier Crusader, nyttemin uudessa kodissa.

hyyry
Viestit: 4
Liittynyt: 24.07.2014 9:03
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Renaa, renaa ja renaa

Viesti Kirjoittaja hyyry » 02.04.2015 8:02

Kyllä tosiaan on ollut aika paljon katkoja. Jos tuo pitää paikkansa että vain yksi pyörittää niin on asiat vähän huonosti sillä onhan meitä foorumin lukijoita aika paljon. Ehkä meistä jäsenistä löytyisi sen verran yhteishenkeä että saadaan foorumi pysymään jatkossakin pystyssä sillä täältä löytyy aika paljon tietotaitoa puuveneiden korjaukseen ja ylläpitoon joten foorumi on tarpeellinen.

Itse ainakin olen etsinyt tietoa täältä nyt kun olen alkanut oman kunnostus projektin. Olisin myös valmis ainakin jossain muodossa osallistumaan sivuston ylläpitoon.

MÖsteri
Viestit: 1217
Liittynyt: 11.07.2006 23:34
Paikkakunta: Dragsfjärd

Re: Renaa, renaa ja renaa

Viesti Kirjoittaja MÖsteri » 02.04.2015 9:32

Terve,

Samaa mieltä, ongelmia tuntuu ilmaantuneen. Kommentoin jo FB:n puuvene-ryhmässä tätä asiaa. Mielestäni kannattaisi harkita, voisiko tällaisen puuveneilijöille eittämättä merkittävän tietovarannon hallinta olla yksittäistä ihmistä laajemmissa käsissä.

Kyse ei ole mistään ihan pienestä asiasta. Haun avulla löytyy todella paljon tietoa puuveneistä, huollosta, korjauksista, tekniikoista, kaikesta mahdollisesta. Todennäköisesti palsta on tällä hetkellä suurin olemassa oleva tietopankki koskien Wickström-moottoreita ja niiden käyttöä 2000-luvulla.

Suuria kunnostuskertomuksia on useita, viimeisimpänä esimerkkinä laajemminkin huomioitu Donna28 - ketju.

Jos vertaa palstan antia esimerkiksi suomenkieliseen puuvenekirjallisuuteen, niin tämä täydentää sitä erittäin hyvin. Miksi palstan antia ei ole juuri koskaan esitelty venealan lehdissä? Aivan kuin nämä olisivat jotain aivan eri genrejä..

Ylläpitäjä (joka on fb:ssä ihan nimeltä mainittukin) on tehnyt hyvää työtä palstan ylläpidon kanssa. Olisiko jatkossa mahdollista, että toiminnan ainakin "takaisi" teknisesti ja tarpeellisin osin taloudellisesti, vaikkapa jokin maamme merimuseoista, tai niiden kirjastoista? Meillä on esimerkiksi Turussa Sjöhistoriska institutet ja Kotkassa Vellamon kirjasto.

Lukeeko palstaa tai Fb:tä joku näitä lafkoja lähellä oleva?

Avatar
Donna 28
Viestit: 2729
Liittynyt: 08.01.2008 21:10

Re: Renaa, renaa ja renaa

Viesti Kirjoittaja Donna 28 » 02.04.2015 20:48

Tätä sivustoa käyttävät ja suosittelevat ainakin Suomenlahden Puuveneilijät ry ja linkeissään mainitsee Mahogany Yachting Society ry. Mösterin ajatus on loistava, miksi ei esimerkiksi jompi kumpi Merimuseo
voisi ottaa tätä haltuunsa. Kunnia tämän sivuston olemassa olosta varmaan menee Yrjö Klipin piikkiin, mutta myös nykyisen höylätohtorin, vai lieneekö jo myynyt höylänsä, Pekka Huhdan antautumiseen asialle. Unohtaa ei myöskään voine Japea, Veli-Mattia ja muita minulle tuntemattomampia "höylätohtorin"
apulaisia. Ylläpiti tätä kuka tahansa, niin sivustolla on oikeus ja velvollisuus olemassaoloon jatkossakin !!!
Donna 28 :))
Varsinaisen veneen nimi on D. Into. Rojektivene on vielä nimetön - sillä on kyllä nimi, mutta se ei tyydytä minua

aparaatti
Viestit: 562
Liittynyt: 07.03.2014 10:24

Re: Renaa, renaa ja renaa

Viesti Kirjoittaja aparaatti » 02.04.2015 21:31

Samaa mieltä.
Itse päivälleen tasan vuosi sitten hommasin elämäni ensimmäisen puuvenee. En ole kasvanut tähän, en veneilyyn ylipäätään, eikä edes ketään tuttu ole omistanut puuvenettä.
Kaikki (se vähä) mitä tässä vuodessa olen oppinut veneen huollosta, korjauksesta ym. Kaikki se on tämän foorumin ansiota

MÖsteri
Viestit: 1217
Liittynyt: 11.07.2006 23:34
Paikkakunta: Dragsfjärd

Re: Renaa, renaa ja renaa

Viesti Kirjoittaja MÖsteri » 06.04.2015 11:09

Jep.

Aikoinaan kylien rannat olivat täynnä puuveneitä ja niitä tunaavia ukkoja. Tietotaito levisi vääjäämättä kertomalla, kysymällä ja vaivihkaa mallia katsomalla. Rautakaupassa myytiin aineita, jotka sopivat puusta tehdyille jutuille.

Nykyiaikana puuveneranta on verkossa, täällä kysytään, vastaillaan ja katsotaan mallia toisten tekemisistä. Jos tietoa haluaa, kannattaa sitä myös jakaa, samoin mielipiteitä. Esimerkiksi muutamilla autopalstoilla kysytään valtavia määriä pikkuasioita, joihin harvahko vastaa, ja jos vastataan, niin koskaan ei kuulu mitään jälkeenpäin. Sellainen ei ole kenenkään harrastusta kehittävää keskustelua. Täällä puuvene.netissä taas juuri vuosien syvyys jutuissa, jatkuvuuus, tuo sen merkittävän lisän, joka tekee tästä parhaan. Useamman harrastajan kehitys on lähtenyt ensimmäisestä tervehdyksestä vuosia sitten, ja jatkunut kunnostuskertomuksena, myöhemmin on ehkä juteltu muiden kanssa, jotkut ovat ilmeisesti nähneet vesillä tai messuilla toisiaan. Osa on jo ehkä vaiennutkin, tai muuten lyönyt pensselin santaan lopullisesti. Mutta samaan aikaan on tullut uusia. Olisi myös kiintoisaa tietää, onko jo ammattilaiseksi kehittyneitä, jotka ovat aloittaneet täältä palstalta harrastuksen kautta?

Puuveneilyn ammattilaisten ja harrastajien välilläkin on vuoropuhelu toiminut täällä. Samoihin keskusteluihin on osallistuttu, ja vaihdettu omia "salaisuuksia", jolloin yhteinen osaaminen voi kehittyä. Monelle harrastajalle on ehkä myös välittynyt käsitys siitä, millaista työtä yrittäjät tekevät veneiden parissa, miksi asiat maksavat, ja mistä maksetaan. Tämä on melko varmasti alentanut kynnystä ottaa yhteyttä ammattilaiseen, jos apua kokee tarvitsevansa. Ja toisaalta ammattilaiset ovat saaneet käytöönsä hajautettua asiantuntemusta, joka on syntynyt monen harrastajan pressuteltoissa vanhoja rohjoja kunnosteltaessa.

Onkohan niin, että käyttäjämäärät ovat tulleet alas, kun palsta ei ole kovin paljon esillä valtakunnallisesti, esimerkiksi venealan lehdissä? Facebookin keskustelut ovat mielenkiintoinen haastaja tällaiselle "perinteiselle" palstalle. Mutta ihan jo käyttöliittymän luonteesta johtuen tämä foorumi on edelleen mielestäni toimivampi. Hakukin toimii roimasti paremmin.

Muutamia konkreettisia ideoita:
- Puuvene.netin kunnollinen linkittäminen facebookin puuvene-ryhmään, ja miksei muutenkin omiin profiileihin.
- Veneilyn keskeisten lehtien vinkkaaminen näistä sisällöistä, esimerkiksi tiedote, josta kukin lehti muokkaa jutun.
- Linkitys verkossa keskeisille sivuistoille, onkohan esim liittojen sivuilla llinkkaukset?
- Merimuseoille tietoa palstasta
- Keskustelu resursseista, mitä on mahdollisuuksia jatkossa. Ei voi perustua yhden laitteen tai yhden henkilön varaan.

- ?

:)

hyyry
Viestit: 4
Liittynyt: 24.07.2014 9:03
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Renaa, renaa ja renaa

Viesti Kirjoittaja hyyry » 06.04.2015 13:34

Jäsenillä tuntuu olevan tarve pitää edelleen pystyssä tämä foorumi ja on tullut erittäin hyviä ideoita tämän kehittämiseen. Nyt ei oikeastaan puutu kuin ylläpidon kannanotto asiaan. Olen jo ihmetellytkin ettei foorumia hoitava taho ole ilmaissut omaa mielipidettään. En näe että tämä keskustelu olisi mitenkään epäluottamuslause ylläpidolle vaan paremminkin on tarkoitus etsiä heidän työtään helpottavia vaihtoehtoja ja samalla turvata tarpeellisen foorumin jatkuvuus.

MÖsteri
Viestit: 1217
Liittynyt: 11.07.2006 23:34
Paikkakunta: Dragsfjärd

Re: Renaa, renaa ja renaa

Viesti Kirjoittaja MÖsteri » 06.04.2015 15:09

Juuri näin, missään tapauksessa ei ole kyse epäluottamuksesta ylläpitäjää kohtaan. Mitä ilmeisimmin on tehty oikeita asioita, kun ollaan näin pitkälle päästy. Tulevaisuudesta tässä ennemminkin kyse. Lyhyellä tähtäimellä on tietenkin toivottavaa, että käyttökatkot jäävät pois ja trolli-botit siivotaan pois sotkemasta. Keskipitlkällä taas on syytä miettiä, miten palstaa kannattaisi "markkinoida" eli pitää pinnalla osana suomalaista veneharrastajien kenttää. Pitkän aikavälin asioihin kuuluu esimerkiksi se, että miten turvataan palstan tietojen löydettävyys internetin eri systeemien jatkuvasti muuttuessa. Tässä asiassa museo voisi olla järkevin pitkän aikavälin takaaja.

Voi miettiä, että saako esimerkiksi 50 vuoden kuluttua tietoa näistä asioita miten pelkästään viimeisten paperisten tietokirjojen kuluneita kappaleita etsiskelemällä? Jos puuvenenetistä ei löydy kuin hajanaisia mainintoja, niin eikö jotain meidän panoksesta tähän harrastukseen ole silloi kadonnut? No veneethän säilömme ikuisesti pöö:llä, mutta....... :)

Northling
Viestit: 2741
Liittynyt: 23.04.2003 11:16
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Re: Renaa, renaa ja renaa

Viesti Kirjoittaja Northling » 06.04.2015 20:23

Moro

Kaikki edella sanottu on hyvää ja oikeansuuntaista. Pekka varmasti toivottaa kaiken avun tervetulleeksi, kunhan apu on asiantuntevaa ja asiallista.

Käsittääkseni syy Pekan hiljaisuuteen on se, että hän on ollut lomareissulla verkkojen ulottumattomissa.

Tärkeää olisi tosiaan tietokannan säilyttäminen ja varmistaa säilylyvyys tulevaisuudessakin. Tämän sivuston tietomäärä on korvaamaton.

Tämä viimeaikanen pätkiminen ja bottien spämmit ovat tietenkin ikävää, mutta kyllähän sivusto on vuosikaudet hienosti toiminut ihan harrastelijavoiminkin, siitä suurkiitos Pekalle!

Joitakin ylilyöntejä käyttäjien suunnalta ja härkkökäyttäytymistäkin on esiintynyt satunnaisesti, mutta aika pian häiriköt kyllästyvät trollailuun, kun eivät saa väittelykaveria. Itsekukin voisi miettiä illan pimeinä tunteina tunnekuohussa kirjoittamiaan kommentteja vähän syvemmin, ennenkuin painaa lähetä nappia. Olen itsekin joskus joutunut poistelemaan omia kommenttejani, kun olen uudelleen niitä lukenut ja aina asia ei ole asillista tai asia ei tule oikein ilmi. Muistetaan että kullakin on oikeus omaan mielipiteeseen ja makuasioista ei kannata kiistellä. Ja missään nimessä kenenkään venettä ei kannata mennä moittimaan tai arvostelemaan... sehän on sama kuin haukkuisi jonkun lapset!

Nortti
PS. Yllä oleva teksti on minun näkemykseni asiasta, eikä välttämättä edusta yleistä näkemystä. Sinulla on oikeus olla eri mieltä. Pidätän oikeuden muuttaa käsitystäni. Scylla Ottiliana, https://www.youtube.com/ottilianasailing

Puuveneen konehuone
Viestit: 46
Liittynyt: 14.02.2014 21:40

Re: Renaa, renaa ja renaa

Viesti Kirjoittaja Puuveneen konehuone » 10.04.2015 16:19

Moi kaikille!

Mä toimin tän palstan teknisenä ylläpitona Pekan toimeksiannosta ja nyt kun näin tän ketjun laitan joitain kommentteja :)

Tilanne on tiedossa ja sivustoa ei olla ajamassa missään nimessä alas, ongelmana on lähinnä se, että Pekan aikataulut on hirvittävän rajalliset tällä hetkellä. Lisäksi mä en kerkeä joka päivä käydä siivoamassa noita lähinnä Pakistanilaisia botteja pois tai tsekkaamassa onko niitä tullut lisää.

Viime aikojen ongelmista sen verran, että ensinnäkin noita tietokantavirheitä on ollut pari harmillista joista toisesta sain tiedon vasta, kun palsta oli kaatuneena pari päivää. Pahoittelut siitä. Sitten räjähti palveluntarjoajan konesalista kytkin, aiheuttaen päivän katkoksen ja viimeiseksi tuo kuun lopun liikennemäärän ylitys, joka pitkälti johtuu siitä, että tällä samalla tilillä on sekä kotiverstaan, että puuvene.netin palstat.

Jos teitä ei hirveästi harmita käyttää yhteistä tiedotuskanavaa kotiverstaan kanssa, niin näiden viimeaikaisten episodien jälkeen mä tiedotan isommista ongelmista https://www.facebook.com/kooveecom" onclick="window.open(this.href);return false; - tuonne ei tarvitse rekisteröityä, tilannetiedotteet näkee, vaikkei olisikaan facebook-käyttäjä noin muuten.

Mulla on myös sellainen ymmärrys, että Pekalla on ollut keskustelu vireillä siitä, että joku/jotkut palstalaiset ottaisivat aktiivisemman moderaattorin roolin, tästä varmaan kuuluu sitten lisää kun homma lähtee liikkeelle.

Näin aluksi, tässä tuylee joitain muutoksia myös lähiaikoina, jotka saattavat aiheuttaa muutaman päivän käyttökatkon, mutta tiedotan niistä sitten, kun ollaan lähempänä tuota.

Tekninen ylläpitäjä,
Reko Turja

Avatar
Qubik
Viestit: 990
Liittynyt: 03.04.2014 23:06
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Renaa, renaa ja renaa

Viesti Kirjoittaja Qubik » 10.04.2015 18:18

Kiitos!
http://puup22paatti.blogspot.fi/" onclick="window.open(this.href);return false;

Puuveneen konehuone
Viestit: 46
Liittynyt: 14.02.2014 21:40

Re: Renaa, renaa ja renaa

Viesti Kirjoittaja Puuveneen konehuone » 10.04.2015 21:37

Sen verran vielä pitää laittaa lisäkommentteja, että palsta on ja tulee pysymään ihan oikeassa konesalissa, eli tää ei pyöri eikä toivottavasti tule pyörimäänkään kenekään kotikellarissa.

Valitettavasti tällä hetkellä käytössä olevan tietokantajärjestelmän ominaisuuksiin (tai omituisuuksiin) kuuluu tuo, että tietokantataulut kaatuvat - ja vaikka systeemi tietää, että ne pitää korjata (ja osaisi ihan täydellisesti tehdä tuon korjauksen automaattisesti) kyseiseen korjaukseen vaaditaan ylläpitäjän "hyväksyntä."

Tuohon on olemassa mahdollinen korjaus, jonka saatan tehdä piankin - mutta sekään ei valitettavasti takaa 100% varmuutta toiminnasta, vaikka vähentääkin kaatumisen riskiä - ensin pitää vaan varmistaa, että kyseinen muutos on yhteensopiva foorumisoftan kanssa. Pitkällä tähtäimellä on sitten muitakin luotettavuuteen liittyviä suunnitelmia.

-Reko

Avatar
venealeksi
Viestit: 484
Liittynyt: 17.04.2003 16:22
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Renaa, renaa ja renaa

Viesti Kirjoittaja venealeksi » 11.04.2015 0:23

Mikä versio MySQL:ää sulla on ?

MÖsteri
Viestit: 1217
Liittynyt: 11.07.2006 23:34
Paikkakunta: Dragsfjärd

Re: Renaa, renaa ja renaa

Viesti Kirjoittaja MÖsteri » 11.04.2015 1:16

Terve,

Mukava kuulla asiallista tietoa :)

Kieltämättä tuli jo visio siitä yhdestä 10+ -ikäisestä servusta, joka ronksottaa tuuletin sirittäen jossain espoolaisen omakotitalon tallissa sähkökatkojen ja maaoravien armoilla. ;)

Ehkä tästä voisi jäädä se ajatus elämään meille kaikille, että tiedotus on oikeasti merkittävää.

Hyvä, että teknologia on selvästi ajateltuna. Mitä mieltä olette "varmuuskopioinnista" ja markkinoinnista venealalle?

Vastaa Viestiin