Sivu 1/1

Höyrylaivoja Viitasaarella

Lähetetty: 11.06.2012 21:42
Kirjoittaja Eeppo
Hieman menee puuvenepalstalta ohi, mutta vinkattakoon tällaisestakin. Viitasaarella Keski-Suomessa siis kuun vaihteessa tietääkseni ainakin seitsemän höyrylaivaa regatassa / yleisötapahtumassa. Puutahan nuo ei rungoltaan ole, ylärakenteet tosin monessa kylläkin. Niin ja puuta toki on monessa myös kattilan alla, joskaan ei kovin kiiltävässä lakassa :-)

Ajattelin vaan, että kun täälläkin kaikenlaista kuulamoottori- ynnä muuta kieroutumaa monella on niin miksei sitten höyrykoneetkin houkuttelisi. Vaikka rautarungossa sitten seilaisivatkin. Allekirjoittanut ainakin on ko. vehkeisiin varsin pähkinöinä, tulipa oltua useampana vuonna s/s Haapaniemen miehistössäkin milloin halkoa lappamassa, milloin ruorissa ja milloin lubrikaattoria ruuvaamassa koneen käskytyksen ohella.

Tervetuloa vaan siis kaikille näin nykyisen ulkoviitasaarelaisen ominaisuudessa! Kaunis on paikka muutenkin!

Lisätietoa näytti olevan ainakin http://www.viitasaari.fi/fi/tapahtumat/ ... Event=2924" onclick="window.open(this.href);return false;

Eeppo

Re: Höyrylaivoja Viitasaarella

Lähetetty: 26.11.2012 0:33
Kirjoittaja JiiHoo
Kyllähän tuo regatta onnistui. Itse olin S/S Haapaniemen koneenkäyttäjänä tuolloin, kuten edellisenäkin vuonna.

Re: Höyrylaivoja Viitasaarella

Lähetetty: 26.11.2012 9:52
Kirjoittaja Eeppo
Heh. Taisinpa sinut vilaukselta nähdäkin. Pääsin puikkoihin itsekin pitkästä aikaa kun vietiin laivaa illalla kotisatamaan. Kymmenen vuoden tauon jälkeen pidin kokemusta onnistuneena - laiva kulki koko ajan ilman että kattila räjähti ja laituriinkin päästiin ilman kyljen tai puurakenteiden metamorfoosia :-)

Haapaniemi on kyllä hieno paatti!