Soutuveneen kunnostus

Yleistä keskustelua puuveneisiin liittyvistä asioista.
Sepponen
Viestit: 2
Liittynyt: 25.07.2021 16:53

Soutuveneen kunnostus

Viesti Kirjoittaja Sepponen » 25.07.2021 16:59

Tuli hankittua limisaumainen puinen soutuvene joka oli ollut vuosia kuivassa ja päässyt halkeilemaan. Halkeamat ei ole kovin leveitä mutta pitkiä.

Entinen omistaja oli laittanut tätä halkeamiin ja saumoihin

https://eshop.wurth.fi/Kategoriat/Polym ... fi/FI/EUR/

Lähti ihan repimällä saumoista irti ja aine tuntui elastiselta. Ajan saatossa kovettuuko ja estäää turpoamista?

Miten kannattaisi toimia revinkö kaikki pois ja upotan veneen veteen ja katson turpoaako halkeamat kiinni? Kannattaisiko esim ettanilla paikata reiät kuitenkin ennen upottamista (kun vanha tiivistemassa on poistettu ensin).

Venettä on tervattu "venetervalla" mutta ajattelin hankkia hautatervaa ja käsitellä veneen ensi keväänä sillä. Kannattaisiko tälläinen kuiva vene kyllästää samalla pellavaöljyllä ja mikä on oikea työjärjestys tälle kaikelle? Oma ymmärrykseni on tällä hetkellä että ensin teräsharjoilla ja skraboilla vanhaa tervaa pois, sitten kyllästys jonka jälkeen esim sinoli+hautaterva pintaan.

Paljon kysymyksiä kun uuden äärellä tässä toivottavasti joku jaksaisi jelpata

Sepponen
Viestit: 2
Liittynyt: 25.07.2021 16:53

Re: Soutuveneen kunnostus

Viesti Kirjoittaja Sepponen » 25.07.2021 17:02

Vene kerkesi olla 2 päivää vedessä ja vuoti sen verran että sai vähän väliä äyskäröidä jos vesillä liikku. Vene siis ei turvonnut tässä ajassa merkittävästi kiinni siksi mietin onkohan nuo wurthin massat siellä kiilana estämässä turpoamista. Toisaalta 2 päivää taitaa olla joka tapauksessa liian lyhyt aika?

Haittaako tälläinen pieni kastuminen kyllästämistä eli täytyykö kyllästäminen tehdä keväällä kun vene on töysin kuiva ?

Lindqvist
Viestit: 89
Liittynyt: 26.03.2017 13:58
Paikkakunta: Kristinankaupunki

Re: Soutuveneen kunnostus

Viesti Kirjoittaja Lindqvist » 25.07.2021 18:48

Hej ! Sanoisin että kaikki mitä ylensä on välissä joka estää turpomisen pitäisi poistaa. Liian kuvannut vene on ylensä hidas saamaan entiseen tilaan mutta kaksi päivää näin lämpimäna vedessä mutta se ei ehkä riitä. Ja ylimmät laudat pitäisi kans saada kastettua että nekin turpoaa koska nekin painaa alimmaisia lautoja kasaan vene pitäisi ligga i marvatten niin sanottu. tämä kasteleminen ei haittaa tervausta se pitää vain kuivua joku päivä ennen tervausta stten.

Vastaa Viestiin