vaneriveneen rakennussarja

Yleistä keskustelua puuveneisiin liittyvistä asioista.
sno-bro
Viestit: 1
Liittynyt: 26.10.2020 15:33

vaneriveneen rakennussarja

Viesti Kirjoittaja sno-bro » 26.10.2020 16:17

moi kaikki,

rakentelin vuosia sitten muutaman Vartialan suunnitteleman vaneriveneen, josta jäi jonkinlainen veneenrakennuskipinä. Kun kesällä rupesin miettimään isomman ja monimutkaisemman veneen rakentamista, päädyin pitkän tutkimisen ja harkinnan jälkeen tälläiseen:

https://www.clcboats.com/shop/boats/woo ... r-kit.html

Piirustusten tilaus oli jo lähellä, mutta rupesin kuitenkin kyselemään Sapele- ja Okoumevanereista tarjouksia ja aika lailla yllätyin niiden hinnasta suomessa 8-| . Ei oo halpaa ei....

Lisää tutkimista, ja englannissa Fyne boats nimisellä firmalla on lisenssi eurooppaan CLC boats veneille:

https://www.fyneboatkits.co.uk/kits/sailing/pocketship/

Äkkiseltään sarja vaikuttaa julman kalliilta, mutta pikainen laskutoimitus osoitti, että vaikka ottaa rahdit huomioon pelkkä Okoumevanerinippu, epoksi ja kaikki puuosat maksaa suomessa ainakin saman.

Niinpä tilasin sarjan, ja vajaan kahden kuukauden päästä se oli jo kotona ja nyt homma jo hyvällä alulla.

Täytyy kyllä kehua: puuosat on höylättyä, lähes oikean mittaista ja laadultaan ensiluokkaista. Sapelea, Saarnia ja douglas kuusta. Vaneritosat on CNC leikattu ja erittäin hyvin mitoissaan.

On ollut kyllä ilo tehdä, kun kaikki tarvittava löytyy nipusta ja ohjeet ja piirustukset jopa meikäläinen ymmärtää. Pari kertaa on kokemattomuutta mennyt sormi suuhun, mutta sähköpostituki on toiminut ystävällisesti ja nopeasti.

Jos suht helpolla haluaa päästä veneenrakennukseen, tuolla Fynellä on monenlaista kiulua ja ainakin minä uskallan kyllä suositella. Englantia toki pitää osata ja kukapa tietää mitä brexitti tuo tullessaan.

Ja tämä ei ole maksettu mainos :)

sno-bro