Sivu 1/1

Lasikuituveneeseen puiset kansirakenteet

Lähetetty: 07.03.2020 23:54
Kirjoittaja Rippe
Tervehdys.

Omistan noin 6m x 1,9m lasikuituisen fiskarityyppisen veneen rovin. Nyt tähän veneeseen täytyisi tehdä kansirakenteet. Haluaisin veneeseen puurakenteisen kannen. Siksi kyselen täältä puuvene palstalta apuja.

Olisiko jollakulla esim kuvia vastaavasta veneestä jossa puuta ja lasikuitua on yhdistetty rakenteissa?

Miten esim. Lasikuituisen rungon ja puurakenteisen kannen sauma kannattaisi tehdä?

En ole vielä edes päättänyt haluanko veneeseen hyttiä vai teenkö avofiskariksi? Mikäli hyttirakenne tehdään täytyisi jostain saada malli ja hiukan mittasuhteita että loppu kokonaisuus olisi hyvä.

Heittäkää ajatuksia ja neuvoja sekä kuvia niin pääsisin asiassa hiukan eteen päin.

Kiitos.

Re: Lasikuituveneeseen puiset kansirakenteet

Lähetetty: 08.03.2020 8:27
Kirjoittaja Qubik
Esmes Windö purjeveneissä on lasikuiturunko ja puiset kansirakenteet. Rakenne on ns kelluva, eli kansirakenne on kokonaisuus, mikä reunoista makaa sellaisten olakkeiden päällä kuiturungossa. Eli laitaan pitäisi laminoitaa sellainen koko laita kiertavä lippa. Sen laminoinnin aikana kannattaa varmistaa, että runko on oikein muodossa. Sitten sinne olakkeen päälle taivutat laidanmyötäisesti sopivanpaksuisen puun kiertämään koko laitaa ja siitä jatkaat kun puuvenettä rakentaisi. Jos kansille tarvii pystyvahvistuksia, niin samalla periaatella- kiinnityspaikka laiminoimalla runkoon ja puuoaat siihen kiinni. Jos mä itse sellaista rojektia toteuttaisin, niin tekisin laitapuut laminoimalla muotoon ja ruuvien lisäksi primeroisin puu ja kuitun sikapraimerilla ja liimana käyttäisin sikaflexia, oisko 291 se merikäyttöön sopiva.

Re: Lasikuituveneeseen puiset kansirakenteet

Lähetetty: 08.03.2020 21:31
Kirjoittaja Rippe
Kiitos vastauksesta.

Lasikuiturungossa on valmiina noin 40mm leveä "lippa" ulospäin.

Hyviä ideoita otetaan lisää vastaan.