Irvisteleviä saumoja ja pientä mustumaa

Yleistä keskustelua puuveneisiin liittyvistä asioista.
Avatar
Jarmo Niinimäki
Viestit: 693
Liittynyt: 28.09.2005 12:55
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Irvisteleviä saumoja ja pientä mustumaa

Viesti Kirjoittaja Jarmo Niinimäki » 25.11.2019 15:08

Mikä olisi oikea tapa korjata lievästi (noin milli) auenneita saumoja, joiden päällä lakka ei tahdo kestää? Avata hieman ja täyttää epoksilla tai Sika-massalla ja lakkaa päälle vai mitä? Ihan rimoittamiseen ei tuollaisten kanssa viitsisi lähteä.

Kuva

Ja kuinkahan nopeasti nuo pienet mustumat ehjän lakan alla leviävät ja menevät syvemmälle puuhun? Juuri otin lakat pois vastaavan näköisestä kansiluukusta ja siitä nuo tuntuivat lähtevän aika pienellä hiomisella kokonaan pois, mutta koko ruffia en nyt millään ehtisi niin perusteellisesti käsitellä varsinkaan kun vene on ulkona pakkasessa.

Maa
Viestit: 105
Liittynyt: 12.10.2015 18:21

Re: Irvisteleviä saumoja ja pientä mustumaa

Viesti Kirjoittaja Maa » 26.11.2019 21:45

Mulla oli samaa ongelmaa , ensin kuivatin hyvin ja sitten avarsin saumaa n1mm ja valutin epoksia , viimeiseksi hieman mahonki hionta pölyä epoksin sekaan ja muoviteippi päälle kuivumisen ajaksi ettei valu .
Saa nähdä kuinka jälkeenpäin korjattu sauma menestyy.
Jos laittaa sikafleksiä niin saumaa pitäisi avata yli 1mm , ehkä jopa 2mm. ?

Avatar
Jarmo Niinimäki
Viestit: 693
Liittynyt: 28.09.2005 12:55
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Irvisteleviä saumoja ja pientä mustumaa

Viesti Kirjoittaja Jarmo Niinimäki » 27.11.2019 8:24

Kiitos vastauksestasi. Pitää katsoa saisiko pressun alle vielä näin syksyllä sen verran lämpöä, että epoksia uskaltaisi kokeilla, vai jääkö tämäkin homma keväälle. Irrotettavien osien kanssa on helpompaa, kun voi kuskata ne kotiin ja puuhastella niiden kanssa koska tahansa sopivan aikaikkunan osuessa kohdalle. Kansiluukusta poistin lakat ja kokeilin kuinka hyvin mustumat siitä lähtevät hiomalla. Ei kovin pahalta tuntunut, vaikka kyllähän tuossa puu väkisin hieman ohenee, mutta tällaisessa uusittavissa olevassa kohteessa siitä ei 50 vuotiaan veneen kohdalla kannattane liikaa huolta kantaa.

Kuva

Oikeasta puolesta siis vain lakka poistettu ja vasen lisäksi kertaalleen kasikymppisellä paperilla hiottuna.

Vastaa Viestiin