Sivu 1/1

Vanerisen kannen kiinnittäminen

Lähetetty: 18.03.2019 20:50
Kirjoittaja Team.Aurora
Olisin tiedustellut millä minun kannattaa kiinnittä vanerinen kansi veneeseeni. Riittääkö pelkästään Sika?

Re: Vanerisen kannen kiinnittäminen

Lähetetty: 18.03.2019 23:00
Kirjoittaja Northling
Moro

Periaatteessa PU-massa pitää kyllä vanerin riittävästi kiinni kansikaaressa, mutta varmistaisin kyllä ruuveilla läpi massan kovettumisen ajaksi. Ja miksi niitä sitten enää ottaa pois kun ovat reiän tulppana.
Olet varmaan tietoinen sitten vanerin taipumuksesta alkaa lahoilemaan kanteista ja kaikista reiistä mistä vedellä on mahdollista uiskennella sisään. Epoksilla tms kannattaa sulkea kaikki mahdolliset vuotokohdat. Epoksi kestää aika hyvin myös vanerin pinnoitteena, koska vaneri on lähes elämätön komposiitti materiaali liimasaumojensa takia. Umpipuulla epoksikapselointi ei oikein toimi, sillä puun elämisen takia vesi löytää jostain kuitenkin tiensä puuhun ja sitten on piru merrassa kun kosteus muhii epoksin alla.

Nortti

Re: Vanerisen kannen kiinnittäminen

Lähetetty: 18.03.2019 23:37
Kirjoittaja Timo Mielonen
Hei,

Minkähänlaisesta veneestä tässä yhteydessä on kyse? Jos kyse on purkkarista, niin ehdottomasti on käytettävä ruuveja liiman lisäksi. Näin siksi, että purjeveneessä kanteen kohdistuu sen verran suuri rasitus, että pelkän liiman varaan rakennetta ei kannata tehdä. En myöskään osaa oikein kuvitella, miten riittävän puristuksen voisi toteuttaa ilman ruuveja.

Pienessä moottoriveneessä kansi voisi periaatteessa kestää ilman ruuvejakin, mutta jos itse olisin kansiremppaa tekemässä, en edes miettisi tällaista vaihtoehtoa.

Terveisin

Timo