Sivu 1/1

Kölin hiekkapuhallus

Lähetetty: 17.02.2019 21:16
Kirjoittaja mimosa1
Veneessäni ollut 30-vuotias mustarautaköli on alkanut "kukkia". Kaunishan se on: sinisellä pohjalla keltaisia ruusuja. Miten on hiekkapuhallus kölin ollessa paikoillaan. Veneen pohja on 12 millistä ovatrolilla läpikyllästettyä mäntyä. Onko kellään kokemusta: aiheuttaako hiekkapuhallus vaurioita kölin ja puun väliseen saumaan. Siis voiko : 1. antaa mennä siitä vaan, 2. sauma suojata vaikka vanerilla, 3. vaiko köli irti jne?

Re: Kölin hiekkapuhallus

Lähetetty: 18.02.2019 1:15
Kirjoittaja danlig
No eihän se rauta sieltä alta puhallu jos se paikallaan on :-) ja kyllä puuosat pitää suojata todella hyvin jos paikallaan puhaltaa, lähtee puu tosi vinhaan kävelee jos ja kun siihen osuu hiekkasuihku.

Re: Kölin hiekkapuhallus

Lähetetty: 19.02.2019 20:50
Kirjoittaja vehkasalo
Ei kannata tressata. Kyllä suihkun saa suunnattua aika tarkasti ja pienillä paineilla sauman läheltä. Suojaillee sitä saumaa jos pelottaa se kohta. Pistemäisellä suuttimella saa tehtyä tarkasti tuon saumakohdan. Jos kokenut puhaltaja tekee ei mitään ongelmaa ja jos itse teet eikä kokemusta hiekkapuhalluksesta niin varovasti vaan siinä sauman lähellä.

Re: Kölin hiekkapuhallus

Lähetetty: 22.02.2019 20:33
Kirjoittaja mimosa1
Kiitos hyvistä vinkeistä. Siis ei puhaltamalla hiekkaa puuhun, ainoastaan hiekkapaperilla. Ja varmaankin heti hiekkapuhalluksen jälkeen puhtaaksi puhallettuun rautaan epoksitervaa, niin pysyvätpä kukat poissa jälleen seuraavankin neljännesvuosisadan.