Sivu 1/1

Vanhan proofin tms poistaminen

Lähetetty: 20.01.2019 17:18
Kirjoittaja seppo
Kuinkas tarkkaan olette rapsineet vanhat proofit/tät:it pois ennen uusien laittamista? Millä työ hoituu parhaiten? Viime keväänä raaputtelin vain kevyesti ja proofitkin laitoin vähän sinne päin. Tämä yhdistettynä auringonpaahteiseen kevääseen sai aikaan aika pahat vuodot (ja ylimääräistä jännitystä) vesillelaskussa. Nyt ajattelin tehdä homman paremmin.

Kyseessä tasasaumainen fiskari. Mietin esim pientä kolmioskrabaa jolla vetelis saumaa pitkin mutta repiiköhän saumaa turhaan auki ja laudan syrjistä suojaaineet veks?

Re: Vanhan proofin tms poistaminen

Lähetetty: 24.01.2019 19:04
Kirjoittaja dunderson
Olisiko tuollaisesta koukkutyökalusta apua, ei ole kyllä omakohtaista kokemusta. Itse olen käyttänyt kolmiomallisten saumojen puhdistamiseen pienen maaliskrapan "kulmaa".

https://www.toplicht.de/en/shop/neu/neu ... ratzer-tds

Re: Vanhan proofin tms poistaminen

Lähetetty: 24.01.2019 19:59
Kirjoittaja matti
Tuollaisen koukkutyökalun voi tehdä esim (vanhan) viilan ruodosta (jos nyt ei ihan samanlaista, mut sellaisen joka ajaa saman asian)
Vasaroi sen ruodon pään 90 asteen kulmaan(kantin suuntaan) ja hioo sivut ja etupinnan vedon suuntaan suoraksi ja sopivan paksuuteen, sivujen takaosa hieman kapeammaksi ettei ahdista.
Jos ergonomiaan haluaa kiinnittää huomiota, niin viilan ympäri teippiä/tai hanskat käteen

Re: Vanhan proofin tms poistaminen

Lähetetty: 24.01.2019 20:11
Kirjoittaja Northling
Moro

Mä tein sikasaumapuhdistustyökalun vanhasta kapeasta taltasta.
Kaasupillillä rauta kirsikan väriseksi ja 90 mutka siihen.

Näkyvissä tuossa kohdassa videota:
https://youtu.be/abFJwA4XQUs?t=288

Mutta proofin siivoamiseen kuumailmapistooli on varmaan kätevin. ja jos massa on puhdasta niin voisikohan sen pehmittää pellavaöljyllä ja käyttää uudelleen?

Nortti