Sivu 1/1

Plastic Paddingia pohjaan

Lähetetty: 12 Huhti 2005 20:55
Kirjoittaja Sokkari
Onko kellään tietoa tai omakohtaista kokemusta Plastic Paddingin "kemiallisesta puusta", kestääkö mäntyfiskarin pohjassa? Pitäisi saada tasoiteltua n. 7 mm syvä ja 5 cm halkaisijaltaan oleva loiva hankautuma laudassa vesirajan alapuolella sekä pari kolhua kölipuussa (tammea). Arvaako tällaista kokeilla vai onko epoksi varmempi vaihtoehto ja mikä olisi paras täyteaine?
Nyt hyviä neuvoja peliin ennen kuin jäät lähtevät!

Lähetetty: 13 Huhti 2005 08:11
Kirjoittaja jvaatain
Jos lauta on vahvaa ja hankauma on todellakin vesilinjan alapuolella, on varmasti parempi, jos et mene korjailemaan sitä millään "tökötillä". Kuivatus, kevyt hionta ja lakka-/maalipinta riittää.

Lähetetty: 13 Huhti 2005 13:17
Kirjoittaja Matti Laurila
Moro!
Ostin viime viikonlopuksi tuubin, kun saha lipesi puutarhapenkkiä tehdessä ja sen voin sanoa, että oli ihan kätevä aine kolon täyttöön, eikä pahasti männystä erottunutkaan. Vaikutti aikalailla samantyyppiseltä aineelta kuin se alkuperäinen "kemiallinen metallikin", eri väristä vaan ja ehkä hieman helpompaa levittää. Tällä kokemuksella en pahasti haukukaan, mutta en vielä veden allekaan vetäisi. Odotan mielenkiinnolla, miten pysyy sateen armoille joutuvassa penkissä.

t.Matti

Lähetetty: 13 Huhti 2005 16:45
Kirjoittaja Vandrock
Jos teet pohjatyöt kunnolla niin hyvin pitää. Minulle iski kylkilautaan vesirajan yläpuolelle aikanaan ihme sieni tms, joka söi mahonkiin läpireiän. Kaivoin saastuneen puun pois ja tapoin loput tärpätillä. Sitten vaan tavallista Paddingia päälle ja siististi on pysynyt vuosikymmenet. Tautikin on pysynyt poissa.

Eri asia on, millaisia kolhuja kannattaa paikata. Pienet kulumat ja vastaavat kuuluvat mielestäni vanhemman veneen tyyliin ja ovat vain hyvä merkki eletystä elämästä. Laiturissa purjehtiviin aluksiin kun niitä ei helpolla tule.

Lähetetty: 13 Huhti 2005 17:00
Kirjoittaja Saima
lth kirjoitti:Eri asia on, millaisia kolhuja kannattaa paikata. Pienet kulumat ja vastaavat kuuluvat mielestäni vanhemman veneen tyyliin ja ovat vain hyvä merkki eletystä elämästä. Laiturissa purjehtiviin aluksiin kun niitä ei helpolla tule.
Minullakin veneen kaunein kuluma on hankauma kyljessä, jossa kupariniitit törröttävät kukkuloiden huipulla ja syvimmillään laaksossa on todella ohutta lautaa jäljellä. (Pintaniitit veneessä kyllä muutenkin on.)

Toisaalta sitten kuluma on juurikin laituripurjehduksen aikaansaama ja ehkä aisan hankaama.

Lähetetty: 14 Huhti 2005 08:20
Kirjoittaja Pekka Huhta
Ei plastikpaddingia vesirajan alle. Ei sitä kyllä tarttis muutenkaan veneeseen laittaa, mutta vesirajan alla on sekin riesa että päddinki imee vettä. Se on sitten ympäri vuoden märkä ja lahoaa aika äkkiä irti puusta.

Paras konsti noihin on taltata taikka ajaa koneella kevyt upotus lautaan ja liimata epoksilla säle vastaavaa puuta päälle. Mitään kittikakkuja siihen on ihan turha ruveta leipomaan päälle. Kyllähän paikka näyttää pysyvän paikallaan, mutta yleensä se lähtee useasta kohtaa irti ja välissä taas vesi makaa.

Ennemmin vaikka vaan maalia päälle kuin noita kittikorjauksia. Ei vaikka "kitti" olis kuinka epoksista leivottu. Päälle hyvällä sovitteella ja ohuella liimasaumalla vedetty puulappu (englanniksi paikkalappu on "dutchman") on ihan kelpo korjaus.

Pekka

Lähetetty: 14 Huhti 2005 20:17
Kirjoittaja simo kontinen
Täh, eiksitä saa käyttää siis mihinkaan? mä juuri ajattelin korjata aineella pari halkeamaa hyttirakenteissa ja maalata päälle. Ihan sillä vaan että chemical metal ansaitsisi Nobelin palkinnon. Mun auto ei menisi millään leimasta läpi ilman sillä tehtyjä fake-korjauksia.

Simo

Lähetetty: 15 Huhti 2005 16:41
Kirjoittaja Pekka Huhta
Sää sen sanoit, feikki-korjauksia...

Pikkukolojen paikkuuseen ajaa asiansa vaikka läpivärjätty pellavaöljykitti, mutta jos haluaa kovaa kittiä niin epoksia ja hiomapölyä. Pysyy kiinni eikä ime vettä.

Pekka