Kostunut venevaneri

Yleistä keskustelua puuveneisiin liittyvistä asioista.
Maasai51
Viestit: 50
Liittynyt: 22.08.2013 13:00

Kostunut venevaneri

Viesti Kirjoittaja Maasai51 » 27.09.2018 19:30

Voi herran pieksut! Maalasin vanerisen purjeveneeni alunperin Otexilla ja Miranolilla. Jo talvisäilytyksen jälkeen tunturijärvellä maalissa oli halkeamia vaneriin asti. Poistin kriittisten vanerien maalit ja tein kunnon Hempelin 2-komponenttimaalauksen. Sisäpuolen ehjiin laitoihin lisäsin vuosittain Otex+Miranol. Nyt huomasin, että kosteus oli päässyt tasapohjaa seuraavan laidan ("cheek") lasikuitusauman alle ja alkanut lahottaa vaneria. Vuoto oli mennyt laipion alta suljetun "peräkontin" lasikuidunkin alle. Vene nukkuu nyt talviunta järvellä eikä raaputeltu vaneri pysty paljoa kuivumaan ennen kevätahavaa. Kai se pitäisi saada jokseenkin kuivaksi ennen Fillerillä korjausta. Miten? Trangian kaasuliekillä? En keksi itse parempaa.

https://youtu.be/mhYmJXIcOTA

matti
Viestit: 1883
Liittynyt: 12.03.2005 16:31

Re: Kostunut venevaneri

Viesti Kirjoittaja matti » 30.09.2018 9:37

"venevaneri", mitä se on?
havuvaneri ei toimi ainoastaan maalattuna, siihen tulee hiushalkeamia, pitää pinnoittaa lasikangas/epoksi joka maalataan.
Koivuvaneri=filmivaneri ei kestä kuin hetken= muutaman vuoden jos imee kosteutta kantista, kanttien epoksoiminen ja pö-kyllästys pinnoittamattomalla vanerilla auttaa.
Tuosta löytyy helposti esimerkkejä; nähnyt monessa Busterissa pohjavanerin olevan mätä jostain pulpetin alta
Itse kysymykseen; kosan säteilylämmitin
https://www.google.fi/search?q=kaasul%C ... sxUGArv7IM:

Vastaa Viestiin