Sivu 1/1

S/y Estelle

Lähetetty: 19.10.2015 23:14
Kirjoittaja Sukkis
Hei vaan!

Tuli alkukesästä ostettua tälläinen seilipaatti ja nyt pyydän teiltä apua jos jollain sattuisi olemaan informaatiota kyseisestä veneestä. Ainoat tiedot mitä olen saanut että olisi ruotsissa mahdollisesti rakennettu 20luvun lopulla. Johnsonin 4hp perämoottorista löytyi tarra waxholms marin & utombordsservice.
Sitten lopuksi näin ensikertalaisena pari kunnostusvinkkiä kyselisin että miten tiivistää tasasaumainen vesilinjan koska melkein joka raosta näkyy päivänvalo sisälle tai näkyi kesällä kittasin proofilla mutta oikea työ kutsui ja vesillelasku jäi suorittamatta suurimmat raot olivat päälle sentin. Pahoittelut sekavasta tekstistä ja kuva linkin takaa.

https://www.dropbox.com/s/by20pzsldtk0m ... .jpeg?dl=0

Re: S/y Estelle

Lähetetty: 20.10.2015 17:29
Kirjoittaja aaltosa
Tuon kuvan perusteella veikkaisin, että tuo on louhi. http://www.finnishdragon.fi/fi/

Re: S/y Estelle

Lähetetty: 20.10.2015 21:01
Kirjoittaja Sukkis
Mitat ei tosin täsmää, tämän mitat l. 9,57 B. 2,05

Re: S/y Estelle

Lähetetty: 19.12.2015 21:09
Kirjoittaja ses
Saumoista hiukan (niistäkin varmaan löytyy hakutoiminnoilla vaikka kui...)
- turvotus ensin ennen vesillelaskua
- sopivaa kittiä jos vielä saumoja auki (kaikkea käytetty saippuasta alkaen... apyachtingilla on mehiläisvahaan perustuva kitti joka voisi olla hyvä kun ei kovetu koskaan...)
- vielä teipit saumojen päälle ettei vedenpaine puhalla kittejä pilssiin (tiedän ainakin yhden paatin jonka kanssa tuli kuulemma kiirus...)
- riittävä määrä pumppuja varalle jos arveluttaa
- mänty turpoaa melko pian; mahonki sitten 5 x kauemmin. Oma kokemus mahongista, 2 mm rako n. kaksi viikkoa... YMMV

Seppo

Re: S/y Estelle

Lähetetty: 20.12.2015 17:25
Kirjoittaja Qubik
Eikohan samanlainen oo siellä seinalla. Toine puolikas siitä on keittiössä kalusteina ja lakatuna. Lakkauksen alta näkyy, että rimoitettu sekin on aikoina.Jos skrapaus/kyllästys/maalaus ei oikein rakoja järkeviin mittoihin ei kutsistaa, niin kai se rimoitus sinne on tehtävä. Tuskin niittien kiristys myös pahaa tekis.

Re: S/y Estelle

Lähetetty: 23.12.2015 20:06
Kirjoittaja Sukkis
Kiitos vastauksista! Projekti ollut vähän jäissä mutta vene siiretty halliin ja toivottavasti pääsisi puuhastelemaan tammikuussa.
Suunitelmat muuttunut siltäosin että kaaria paikataan ja bitumikitit vaihtuu ettaniin. Pumput menee varmaan vaihtoon ja vesillelaskuun mukaan järeämpää pumppukalustoa ja saumojen teippaukset.

Re: S/y Estelle

Lähetetty: 29.03.2016 23:17
Kirjoittaja Sukkis
Kuva
Kuva

Pientä puuhastelua, kaarimalli saatu aikaiseksi eli vrangbåge ruotsiksi. Jos vaikka saisi kaaret kuntoon nyt 4 viikon lomien aikaan.

Re: S/y Estelle

Lähetetty: 06.04.2016 0:59
Kirjoittaja Sukkis
Liimausjigi saatu päätökseen, venettä on ole päässyt vielä katsomaan mutta jospa ensiviikolla saisi kaarien kunnonstuksen aloitettua. Jigin mitat on 1500x580mm. Runko 2x4 ja laudat 15x95mm. Kulmaraudat on kiinnitetty M8x35mm pulteille

Re: S/y Estelle

Lähetetty: 16.04.2016 0:39
Kirjoittaja Sukkis
Taas vähän päivitystä!
Olen päätynyt siihen tulokseen että skrabaan suurimman osan maaleista pois kaarirempan tieltä kun katkenneita kaaria laskin niin luku oli lähempänä viittäkymmentä. Sinäänsä harmillista tuo skrabaaminen koska edellinen omistaja on sen jo viitisenvuotta aiemmin tehnyt mutta ei se mitään samalla aion jyrsiä laudoituksen ja listoittaa vuotavat saumat. Ensimmäinen kaarenpätkä on jo liimautumassa niin jotain sain aikaiseksi tänäänkin. Yritän liittää muutaman kuva toivottavasti wörkkii
KuvaKuvaKuvaKuvaKuvaKuvaKuvaKuvaKuvaKuvaKuvaKuva