Perinteisten veneenrakennustaitojen aarreaitta

Yleistä keskustelua puuveneisiin liittyvistä asioista.
vester
Viestit: 127
Liittynyt: 06.12.2004 17:28
Paikkakunta: Helsinki

Perinteisten veneenrakennustaitojen aarreaitta

Viesti Kirjoittaja vester » 13.01.2015 1:23

Pohjanmerta ympäröivät maat Englanti, Hollanti ja Belgia ovatt pistäneet pystyyn yhteisen, EU-varoilla tuetun projektin, jossa kartoitetaan ja videoidaan alueiden perinteisiä veneenrakennustaitoja. Mistään pikkuprojektista ei ole kysymys, kyseessä on neljän vuoden projekti, jonka budjetti on miljoona puntaa. Projektin "Traditional Maritime Skills" sivustolta

http://www.boat-building.org/" onclick="window.open(this.href);return false;

löytyy jo nyt videoita ja "kuinka tehdään"- ohjeita yli 80 aiheesta. Jos perinteiset menetelmät kiinnostavat, kannattaa käydä tutustumassa. Kun klikkaat esim. yläpalkista kohtaa "example skills", niin aukeaa parinkymmenen videoklipin valikko eri aiheista. Käyttökieli on englanti, mutta useimmissa videoissa ei juuri puhuta, tehdään vain. Mielenkiintoisena esimerkkinä video, jossa näytetään, kuinka venelautoja taivutetaan tiukille mutkille ilman höyrytysboxia: "Bending Techniques from Zieriksee"

Englanninkielen taitoisille löytyy huimat määrät materiaalia sivuston sivulta:

http://www.boat-building.org/learn-skil ... n/home-en/" onclick="window.open(this.href);return false;

joka on sivuston "Online Learning Tool" . (Taitaapa joukosta löytyä jotain materiaalia myös hollannin kieltä taitaville. ;-) No, kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa...)

Vester

matti
Viestit: 2012
Liittynyt: 12.03.2005 16:31

Re: Perinteisten veneenrakennustaitojen aarreaitta

Viesti Kirjoittaja matti » 26.01.2015 20:57

Loistavaa, mukavaa, että joku löytää ja myös jakaa mielenkiintoisia oppimissivustoja, kiitoksia! !!!

Ehdin jo soveltaa tuota kosantaivutusta, toimii myös pienessä mittakaavassa, tuli laitettua pari paikkaa kaverin veneeseen.
Yksinkertaistin vielä välineistöä; kun nurkassa oli tuli kiukaassa, niin työnsin laudansuikaleen avoimesta luukusta hiilloksen ylle, vain muutamia sekunteja ja senjälkeen voi kiertää ja taivuttaa riman polven päällä haluttuun muotoon.

Vastaa Viestiin