Folkkarin korjausta

Yleistä keskustelua puuveneisiin liittyvistä asioista.
GlennHughes
Viestit: 54
Liittynyt: 12 Maalis 2009 15:55

Re: Folkkarin korjausta

Viesti Kirjoittaja GlennHughes » 02 Helmi 2010 17:01

Jees, nyt on vene skrabattu ja hiottu puupuhtaaksi ja uusia kysymyksiä on taas ilmennyt..eli mikähän olisi paras hiomakarkeus kyllästykseen? 60, 80? Nyt vene on hiottu kuuskymppisellä ja tuntuu melko sileältä jo?

Toisena kysymyksenä olisi puun märkyys. Jo lakkaa kuumailmapuhaltimella ja siklillä poistaessa huomattiin puun olevan toisinaan tosi märkää. Nyt se on jo selvästi kuivunut enemmän, mutta on osittain niin kosteaa, että on vaikea hioa kun meinaa puu tarttua paperiin. Lainasimme tutulta rakennustyömaille tarkoitettua kosteusmittaria, jossa ilmoitettiin puun olevan kuivaa jos se on asteikolla 40(tai alle) ja märkää jos se on 40-80. Kuivimmat laudat oli 30-40 ja märimmät vesilinjan korkeudella jopa 160. Niitä kun puhalleltiin kuumailmapuhaltimella tippuivat tulokset melko nopeasti alle sataan. Vesilinjan alapuolella on laudat hieman vihertäviä ja niistä kohdin selvästi kosteampia. Kysymys kuuluukin, kuinka kuivaa pitää puun olla ennenkuin lotraa pellavaöljyt kylkeen?

Remox nimisessä kaupassa muuten sanottiin, että puun kuuluisi olla viisi asteista tai yli kyllästyksen aikana, jotta paras lopputulos(imutulos) saataisiin...tuntui äijä muutenkin tietävän mistä puhui eli aivan paukkupakkasilla ei kai kannata sittenkään kyllästellä?

Vastaa Viestiin