Projektina puuvene

Yleistä keskustelua puuveneisiin liittyvistä asioista.
alottelevaveneilijä
Viestit: 1
Liittynyt: 10.06.2024 10:39

Projektina puuvene

Viesti Kirjoittaja alottelevaveneilijä » 10.06.2024 13:08

Tuli haettua vanha keskimoottorinen puuvene projektiksi joka on kuidutettu. Kokemusta ei moisista ole joten kyselen hieman apuja. Tuo vuotaa kölipuussa olevista ruuveista jotka on joku jälkeenpäin ruuvannut ja itse kölipuu omiin silmiin näyttää huonolta mutta en tiiä millainen sen kuuluu ollakkaan. Kölipuu on siis kova mutta siitä irtoaa tirsuja ja paikotellen se on pinnasta hieman laho. Kuinka tommosen vaihto onnistuu ja miten se edes on kiinni tuossa? Ja kuidutuksesta, tekisi mieli repiä kuitu pois ja palauttaa tuo puuksi ulkopuolelta mutta kannattaako kaipa tuohon joku syy on miksi kuidutettu?

MÖsteri
Viestit: 1237
Liittynyt: 11.07.2006 23:34
Paikkakunta: Dragsfjärd

Re: Projektina puuvene

Viesti Kirjoittaja MÖsteri » 12.06.2024 0:25

Terve,

Ehkäpä kannattaisi nyt panostaa siihen, että veneen saa vesille ja toimivaksi. Jos vuotopaikat on tiedossa, niin voisiko ne tukkia ulkoapäin vaikka lipareella lasikuitua kuidun päälle. Ei se siitä ainakaan pahene.

Jos ja kun vene on jokseenkin kuiva, niin sen voisi vielä kyllästää kerta - pari sivelyllä pellavaöljyä. On nätimpi ja ei siitä ainakaan haittaa puulle ole. Sitten tekniikan tarkistelut, että kone ja pumppu toimivat. Miksei muutkin sähköt, jos niitä on.

Paatti veteen ja katsot mitä tapahtuu. Jos pysyy pinnalla, niin sitten vaiheittain veneilyä lisää ja lisää. Köliä kannattaa seurailla, eikä kannata rasittaa heti ekaksi runkoa jossain mahdottomassa hiivarissa..

Syksyllä on sitten hyvä mennä kesän kokemusten kanssa eteenpäin, ja miettiä haluatko tehdä isompaa remonttia. Voi olla, että kannattaa panostaa veneilyyn, jos vaan rungon (kölin?) kunto antaa myöten. Ja siis jos käy niin, että rakenne alkaa jostain silmin nähden pettää, esim trailerin tai muun vastaavan vaikutuksesta, tai vedessä alkaa ratkeilla paikat, niin sitten pitää pohtia kölihommat heti uusiksi.

Vastaa Viestiin