Sivu 1/1

Ostetaan pylväsporakone

Lähetetty: 01.02.2020 9:35
Kirjoittaja Oqu
Kokeillaampas, jos täältä sattuisi löytymään:

Ostetaan tasohöylä (tai yhdistelmäkone eli oikohöylällä), sekä pylväspora-/penkkiporakone. VAIN voimavirtavehkeet kiinnostaa. Höylän kappaleleveys saisi olla 30cm. Ei vannesahastakaan haittaa ole, jos lojuu nurkassa jouten.

Budjetti (kuten verstaskaan) ei ole mikään kauhean iso, mutta hyvien vehkeiden löytyessä venyykin. Asun Turussa, mutta nouto onnistuu kaukaakin, jos kaikki muuten natsaa kohdalleen.

T: Okko
Nollaneljäneljä kolmeneljänolla4430

Re: Ostetaan tasohöylä ja pylväsporakone yms. koneita.

Lähetetty: 01.02.2020 15:38
Kirjoittaja Northling
Moro Oqu

Sori mulla ei oo koneita tarjota, mutta vinkki pienen verstaan toiminnallistamiseksi.
Mulla alko lattiatila loppua, kun monet laitteet, kuten höyläpenkki, höylä, sirkeli, vannesaha jne tarvitsee tilaa ympärilleen kun niitä käyttää ja ovat raskaita siirtää. Kehittelin niihin alle ylös nostettavat pyörät. Ylös nostettavat pyörät siksi, että kun koneita käyttää, niin niiden on seistävä tukevasti lattialla.

https://youtu.be/Cr_lWTu9zeU

Pyörien nostomekanismit on osittain ideoitu omasta päästä ja joitain ideoita on lainattu Youtubesta ja kehitelty itse paremmaksi.

Nortti

Ostetaan pylväsporakone

Lähetetty: 02.02.2020 21:01
Kirjoittaja Oqu
Hyvältä näyttää kyllä! On varmaan hetki mennytkin noiden teossa? Oma kevyt vannesaha onkin jo pyörillä, mutta ei tuollaisilla piiloon menevillä. Tosin sahakin on niin heppoinen, ettei sillä vakautta vaativia palikoita edes pysty ajamaan, heh.

Verstaaseen sais heti 6m2 lisätilaa, kun purkaisi lämmitysjärjestelmäremontin jälkeen tarpeettomaksi käyneen öljysäiliön pois... Mutta se sitten aikanaan.

Niin ja höylä ja puruimuri muuten löytyi tänään aamulla, enää haussa porakone. Oskilloiva hiomakonekin kelpais.