Sivu 1/1

Volvo penta 2003B startti ongelma

Lähetetty: 30.05.2021 21:21
Kirjoittaja Akutm
Terve! Tuli tämmöinen mystinen vika volvon pentaan. Startatessa rele napsahtaa, mutta starttimoottori ei tee elettäkään. Tämä ilmeni silleen, että alkuun lähdimme satamasta ja moottori käynnistyi normaalisti ilman mitään ongelmia. Noin tunnin ajon jälkeen pysähdyimme tankkaamaan. Tämän jälkeen vika ilmeni kun yritimme uudelleen käynnistää. Pitkän tutkiskelun jälkeen löysimme väliaikaisen ratkaisun käynnistämiseen. Starttimoottori lähti normaalisti käynnistysnappulasta pyörimään kun laittoi lisämaadoituksen kaapelilla akun miinukselta moottorin runkoon. Vikahan on sitten luultavasti kaiken järjen mukaan maadoituksessa? Moottorin ja plussan välissä näyttää kyllä oikean jännitteen ilman lisämaadoitusta. Ainoa miinus joka koneelle menee on starttimoottorin ja startin solenoidin vieressä olevalle solenoidille !!! 8-| osaako joku sanoa mikä kyseisen solenoidin tarkoitus on ja onkohan tämä sitten osa joka on rikki minkä takia ei toimi. Myös kiinnostaisi, että kuuluuko akulta tulla tämän lisäksi erikseen kiinteä miinus pelkästään runkoon. Kiitos vastanneille! Liitteenä kuva solenoidista johon miinus tulee.

Re: Volvo penta 2003B startti ongelma

Lähetetty: 31.05.2021 7:03
Kirjoittaja Qubik
Taitaa ollaa ns kelluvan sähköjärjestelmän moottori. Eli moottorin lohkossa ei olee maata, se on erptettu. Sellisia versioita tehti josaain vaihessa. Se erotusrelee kytke maan vaan starttimoottorin pyörimisen ajaksi. Jotta asiasta saisi varmistusta, tarkista lämpötila anturi. Jos on kaksinastainen, niin on kelluva järjestelmä.

Re: Volvo penta 2003B startti ongelma

Lähetetty: 01.06.2021 8:05
Kirjoittaja Akutm
Nytten netistä asiaa tutkineenna niin taitaa tosiaan olla kyseessä maadoitusrele joka luultavasti rikki. Onko mitään tietoa mitä haittaa mahtaa olla jos releen ohittaa ja laittaa lohkoon kiinteän maadoituksen 8} ? Näyttää nimittäin olevan samaa moottoria myös kiinteällä maadoituksella olemassa 8-|

Re: Volvo penta 2003B startti ongelma

Lähetetty: 01.06.2021 18:33
Kirjoittaja matti
Luulen, että venemoottoreista on 99% suoraan maadoitettuja, joten maakaapeli suoraan koneen runkoon.

Re: Volvo penta 2003B startti ongelma

Lähetetty: 28.06.2021 16:03
Kirjoittaja ms.venla
Mulla on tuo perkins alunperin ollut kelluvalla maalla varustettu, mutta sittemmin startiksi vaihdettu normaali startti.
Eipä tuo kone ole siitä syöpynyt mihinkään.