startti kummittelee

Puuveneiden sähkölaitteet. Sytytys- lataus- ja lisälaitteet.
JussiK
Viestit: 308
Liittynyt: 20.01.2006 14:24
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

startti kummittelee

Viesti Kirjoittaja JussiK » 31.03.2020 19:00

Kaverin puolesta kyselen , ja hänen veneestä kyse joten pilkun tarkkaa tietoa veneestä ei ole . Ihmetystä herättää se että kun kokeilin konetta käynnistää( 6syl vanha volvo) niin startti pitää reilun kolahduksen ,aivan kuin akku olisi lopussa ,eli solenoidi vetää mutta ei jaksa pyörittää . Mysteeri alkaa siitä ,että vasta sen kokeilun jälkeen löysin veneestä 2 päävirta kytkintä jotka molemmat olivat off asennossa . Kysymys kuuluu , mistä ihmeestä startti saa sen verran virtaa että siellä on jotain eloa vaikka pääkytkimet ovat auki. onko muuta mahdollisuutta kuin että pääkytkimien ohi on vedetty joku piuha solenoidille ( startti 24 v.) Kun pääkytkimet kiinni ,niin käynnistyy ihan normaalisti.
Jussi K

Avatar
Qubik
Viestit: 960
Liittynyt: 03.04.2014 23:06
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: startti kummittelee

Viesti Kirjoittaja Qubik » 31.03.2020 23:24

Latausdiodia epäillisin ekaksi. Tai muuta laturiin liittyvä kytkentä. Jos on kikkailtu lisä johtoja ja vedetty jorain rinnakkain tai ryöstetty, niin sellaisii jänniä löytyy. Kaveris voisi aloittaa sählökärhestelmän siistimisestä. Kaikki, milä ei oo volvon orkkis pitää heivää irti ja siirtää hupipuolelle ja oma KATKAISIMEN taakse. Se pyöreä valitsinmallinen , jos veneesta löytyy niin sekin pois ja virtagrrkkä latausrele, käynnistyserotuksella väliin. Alkaa oudot oireet ja tulipalovaaraa vähenee
http://puup22paatti.blogspot.fi/" onclick="window.open(this.href);return false;

JussiK
Viestit: 308
Liittynyt: 20.01.2006 14:24
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

Re: startti kummittelee

Viesti Kirjoittaja JussiK » 01.04.2020 10:05

Kyseessä n. 90-luvulla rakennettu fiskari , ja varmasti alkujaan on sähköt asenneltu asiallisesti, mutta vuosien saatossa sinne on ilmestynyt hitosti kaikenmaailman virityksiä ( yllätys yllätys) Itse ymmärrän kyllä venesähköistä alkeet ,mutta kun sinne sotketaan 24 v , sitten olen täysin kuutamolla. Mitään varsinaista ongelmaahan ei sitten kait vielä ole ?? startti naksuu vaikka sinne ei pitäisi mennä virtaa .Mutta muuten kaikki toimii normaalisti.
Veneen omistaja on lääkärin määräyksestä täysin "kädetön" melkein koko kesän. joten yritän parhaani mukaan avittaa että pääsee veneilemään ,ilman että joku ampumalanka viritys sytyttää veneen.
Jussi K

Vastaa Viestiin