Sivu 1/2

Johnsson pilssipumpuista .

Lähetetty: 16.03.2017 7:39
Kirjoittaja Qubik
Nii kevättä on jo ilmassa enemmän kun rinnassa, mutta...
Kävin taas vaihteeks kivan koulutuksen ja viisastuin. Aattelin jakaa teillekki, vaikka varmaa monet sen jo tiedävät.

Yllätykseksi itselle, johnsson pilssipumppujen maahantuoja (yksi monista) lausui sanad : "ja tän kanssa tulee varmaasti onkelmia puuveneissa". "Ei ehkä vaan ihan varmaasti"

Kysessä oli johnsson pumppujen elektrooninen kytkin. Se neliskanttinen musta mötikka, missä on kaksi sormenpään kokoista pikkuympyrä, johon sormet laittamalla sitä saa testaa.

Kyseinen katkaisija, jos on saanut pintaa kevyenkin öljykerrokseen, ei vaan toimii. Onko tuttu tilanne? Puuveneiden kyllästysöljy, mikä erittäin keväisin ekan vesillelaittoon yhteydessä jää sisään tullut veden pinnalle, on tarpeeks, jotta laite ei enää toimii. Ei ole takuunalainen, vaikka heillä on se tiedossa. Eikä varoitustekstiakaaan olee paketteihin tulossa, koska ei muutenkaan sais öljyista pilssivettä mereen pumppaa sellaisena. Sillai. Vaikka se viimeinen on huolestuttavan usein laiminlyöty.

Tilalle suosittelti saman valmistajan keinukytkinta, minka sisuskalut on kuulemma parannettu.

Vähemmän laituriin uponneita puuveneitä toivoen

Jarmo

Re: Johnsson pilssipumpuista .

Lähetetty: 16.03.2017 10:52
Kirjoittaja Northling
Moro

Mulla oli tällainen jo edellisessä veneessä ja nyt 14 kesää Ottilianassa eikä kertaakaan ole ollut ongelmia ja vesi pilssissä on varmasti ollut pellavaöljyssä. Olen sen kerran kesässä pyyhkinyt rätillä, ja toimii.
Water witch.jpg
Water witch.jpg (10.07 KiB) Katsottu 8691 kertaa
Nortti

Re: Johnsson pilssipumpuista .

Lähetetty: 16.03.2017 11:14
Kirjoittaja Qubik
Niin olen minäkin ymmärtänyt että noi sun käyttämät on parempia. Huono puoli taas see, ettei näit saa suoran pumppuun kii, niikun johnssonin omat. Jos suinkaan asennuksen helppous on oleellinen.

Re: Johnsson pilssipumpuista .

Lähetetty: 16.03.2017 12:37
Kirjoittaja pesäpaatti
Mun paatissa on käytössä teollisuusautomaatio-käyttöön tarkoitettu rst ultraäänianturi, joka ei ole olleenkaan kosketuksissa veteen. Anturi katsoo kohtisuoraan pilssiin ylhäältä alaspäin.
Toki tässä on pieni virrankulutus koko ajan, mutta sillä ei ole ollut käytännössä mitään, ainakaan negatiivista vaikutusta.

Re: Johnsson pilssipumpuista .

Lähetetty: 17.03.2017 23:07
Kirjoittaja eero
Mielenkiinnosta seurailen. Mulla on ollut puupaatissa tällainen Whalen pumppu
http://whalepumps.com/marine/product.as ... art-Family

Ja siinä tuo elektroninen kytkin ei kyllä tunnu toimivan. Menee jotenkin "solmuun" kun pilssiin kertyy pellavaöljyä yms. Olen jo yhden kerran saanyt vaihdettua saman pumpun uuteen kaupassa, kun pumppu vaan hajosi. Mikähän olisi parempi ja luotettavampi vaihtoehto?

Eero

Re: Johnsson pilssipumpuista .

Lähetetty: 18.03.2017 9:31
Kirjoittaja Qubik
Ilmeisesti keinukoho tai optinen silmä on toimintavarmeempi

Re: Johnsson pilssipumpuista .

Lähetetty: 18.03.2017 21:54
Kirjoittaja harri.alen
Whalin pumppu ei tosiaan toimi, kesässä 2 kpl teki tenän. Öljy ilmeisesti tekee kalvon anturin päälle, eikä tunnista sitten vettä. Jonsson toisena pumppuna on pelannut ja pitänyt Akan pinnalla. Ilmeisesti on syytä ottaa joku 3. merkki toiseksi pumpuksi. Tulen kyllä pitämään kahta pumppua veneessä- toinen ainakin toimii; toivottavasti.

Re: Johnsson pilssipumpuista .

Lähetetty: 18.03.2017 23:46
Kirjoittaja stuuvari
No onpa huonoja kytkimiä. Eihän tuo sovi mihinkään veneeseen missä on moottori, oli se puu tai muuvene. Moottorissa kun on öljyä ja sitä ruukaa olla joskus pilssissäkin jonkinlainen kalvo pinnalla..

Re: Johnsson pilssipumpuista .

Lähetetty: 19.03.2017 8:46
Kirjoittaja Qubik
No en jaksannut alkaa koulutuksessa kinamaan, mutta saman ajatuksen heitin itseki pöydälle. Jos suinkaan on vanhemman moottorin kanssa tekemisissa, niin tippa öljyä on aina veden päällä, kun sitä pilssiin tulee.

Omat suunnitelmat on kuitenkiin edelleen samat, eli sellainen matala ns kuivauspumppu pilssiin ja sen lisäksi impellerpumppu vesirajasta tarpeeks korkeelle pahan päivän varalle.

Re: Johnsson pilssipumpuista .

Lähetetty: 19.03.2017 9:27
Kirjoittaja vanhami
Jabscon pumppu pelaa kyllä vaikka olis tippa öljyä seassa.ol ihan omassa veneessä ollut käytössä vuosia. Tuo uusi matala malli menee vielä todella ahtaisiin paikkoihin.


https://www.heater.fi/fi/automaattinen- ... s-12v.html

Re: Johnsson pilssipumpuista .

Lähetetty: 19.03.2017 11:50
Kirjoittaja Qubik
http://maritimshops.fi/fi/tuote/9169272 ... 45608833/1

Näitä olen nyt toistakymmentä asentanut ja ne mitkä olen saanut nyt pari vuotta seuraa, on toiminnu moiteettomasti. Matalampi ja sirompi, kun rulen vastaava.

Käsipumpunkin aion asentaa, mutta melko hyödytön se on 5 minuutin jälkeen. Ei ihan jokapoika jaksaa sitä kauemmin veivaata, jos siitä kunnolla vettä läpii menee. Varastossa hyllylla on vielä semmoinen kiva valurautainen pieni pumppu, täytyy tutustua siihenkin tarkemmin. Mahtuis varmaan paremmin veneseen ja olis silmälleki kivempi katsoa.

Re: Johnsson pilssipumpuista .

Lähetetty: 19.03.2017 23:41
Kirjoittaja harri.alen
Qubik, tuo ks pumppu petti viime kerran kunnolla; joutui ihan käsipumpulla kovassa sateessa ja merenkäynnissä pitää venettä pinnalla. Sain takuuna uuden, joskin myös olin jo asentanut Jonssonin kaveriksi. Loppukaudesta ainoastaan Jonsson toimi, whale hyytyi uudestaan.

Re: Johnsson pilssipumpuista .

Lähetetty: 20.03.2017 22:30
Kirjoittaja vehkasalo
Mulla on toi whale toiminut hyvin kaksi kesää..

Re: Johnsson pilssipumpuista .

Lähetetty: 21.03.2017 4:27
Kirjoittaja CC
Mulla oli joskus kauan sitten jossain veneessä sellanen automaattipumppu, joka ajastettuna pyöräytti itseään, ja jos virtaa meni sillai, että oli jotain pumpattavaa, niin pumppas sit loppuun. Sillon tuntu vähän hölmöltä vehkeeltä, mutta näin jälkeenpäin ajatellen, siinä oli aika lailla ideaa. Kun ainoo haitta oli herkkäuniselle, et kuuli sen yrityksen. Mut ei jumi pitkänkään käyttämättömyyden takia, eikä ollu kohoja tai antureita, jotka voi jumia. Kuivan akselitiivisteen ongelman kun poistaisi, niin ei hullumpi.

Re: Johnsson pilssipumpuista .

Lähetetty: 21.03.2017 20:14
Kirjoittaja kimsir
Moi

Itsellä on kaksi kesää ollut käytössä Johnssonin keinukoho ja huonot kokemukset siitä laitteesta. Ekana kesänä, veneen oltua seitsemän vuotta kuivilla se tietysti vuoti reippaasi. Ostin Johnssonin keinukohon ajatuksena, että varmasti toimii, mutta Johnssoniin ei ole ollut luottaminen missään vaiheessa. Kerran pilssissä oli vettä turkkilevyihin saakka, kun pumppu ei ollut lähtenyt käyntiin. Useaan kertaan pumppu on jäänyt jauhamaan tyhjennyksen jälkeen ja olen saanut sen käsin katkaista. Kerran akut tyhjeni, kun koho ei katkaissut virtaa. Viikonlopulla testailin taas kuivilla venehallissa kuulan liikettä kohon sisällä ja hitaasti, kun kohoa nostaa tai laskee n. 20-30 asteen kulmaan, niin mitään ei kohon sisällä tapahdu. Liike, josta sen ostin olisi vaihtanut uuteen, mutta kaveri totesi samaan lauseeseen, että ei se uusi toimi sen paremmin, joten jätin vaihtamatta kesken reissun. Outo juttu, että kuula ei liiku kohoa kallistettaessa. Pitänee avata ja katsoa mikä siellä sisällä mättää, niinkin simpelissä mekanismissa?Kimmo