Plotterista pohdintaa

Puuveneiden sähkölaitteet. Sytytys- lataus- ja lisälaitteet.
nikom
Viestit: 111
Liittynyt: 22.01.2006 14:05

Re: Plotterista pohdintaa

Viesti Kirjoittaja nikom » 20.11.2016 21:03

Apple tabletti, siihen navionics tullu joskus ostettu, sailmaten perus version sai ilmaseksi lisäksi käyttelen peruskartta ohjelmia pikkujärvillä. Sisäisellä GPS llä ei ole ollut mitään ongelmia päivitytymisessä Saimaalla.
https://picasaweb.google.com/101223467310160776043" onclick="window.open(this.href);return false;

eräs
Viestit: 38
Liittynyt: 10.08.2011 22:14

Re: Plotterista pohdintaa

Viesti Kirjoittaja eräs » 29.11.2016 19:58

Loisto mobiili pyörii sony xperia tabletissa mulla. En oo parempaa kokeillu mutta voi olla... Aiemmin käytin seaclear ohjelmaa pc:lla, ok sekin.

Arvostan että kartat on mahd pitkälle merenkulkulaitoksen karttoja. Vierastan muita karttoja virheriskin vuoksi.

Avatar
vanhami
Viestit: 507
Liittynyt: 16.04.2003 14:35
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Plotterista pohdintaa

Viesti Kirjoittaja vanhami » 02.02.2017 0:13

Plotterin ja pc-navigoinnin ero on pääasiassa se, että plotteri on yleensä kiinteä laite veneessä. Veneelle mennään, pannaan plotteri päälle ja lähdetään ajamaan. Yksinkertaisimmillaan se voi olla kuin esimerkiksi tuolla aikaisemmin olleessa kuvassa B&G vulcan tai simrad Go
https://www.heater.fi/fi/b-g-vulcan-7-f ... -wifi.html

Laita laite sähköön, kortti sisään, aja ja nauti. Lisäksi nuo laitteet tukee wifi liityntää ipadeille, jolloin saat kahdennettua näytön. Lisäksi tietenkin plotteriin saa kaiku ja tuulitiedot ihan vaan anturin lisäämällä. Ei muuntimia ja sovittimia, zig zag kiinni vaan. Itse tykkään enemmän siitä, että kun menet veneelle, siellä on laitteet valmiina. Pc navigoinnissa on sitten omat etunsa. Isompi näyttö ja käyttöliittymä. Sitten kone vaan pitää muistaa ostaa veneelle mukaan.

Nuo ilmaisohjelmat kyllä hoitaa tehtävänsä, mutta tiossa jo joku aikaisemmin sanoikin: mistä kartat? Kartta-aineisto on noihin vähän mitä mistäkin sattuu saamaan ja kuinka vanhaa se nyt sattuu olemaan. S57 karttoja on saatavilla, mutta niistä puuttuu veneilyväylät ja rannikkoaineisto. Jos jaksaa pelata, niin siitä vaan. Suosittelen kumminkin tuossakin harkitsemaan jotain kaupallisia tuotteita. Halvimmasta päästä on saatavilla loisto ja fugawi ohjelmia ja ylärajaa ei tietenkään lle. Huvä vaihtoehto on maxseq:n tz navigator, johon saa liitettyä myös kaiun ja tutkan halutessa. Se vastaa jo ominaisuuksiltaan oikeaa järeää monitoiminäyttöä. Kartat tulee ohjelmassa mukana ja ne on kunnolliset c-mapin kartat.
https://www.heater.fi/fi/merielektronii ... elmat.html
Veneiden näprääminen on kivaa. Samoin saaressa siggen polttelu takakannella olutpullo kädessä. Veneilystä en niinkään perusta.

http://www.mikavanhala.fi

Yrittäjänä venetarvikekaupassa.
http://www.heater.fi/

Vastaa Viestiin