Loisto Windows PC ja virheilmoitus

Puuveneiden sähkölaitteet. Sytytys- lataus- ja lisälaitteet.
Avatar
S.Tuominen
Viestit: 309
Liittynyt: 27.04.2003 15:40
Paikkakunta: Uusikaupunki

Loisto Windows PC ja virheilmoitus

Viesti Kirjoittaja S.Tuominen » 18.07.2016 12:57

Raymarinen toimimattoman kartan kanssa tappeluun kyllästyneenä päätin kesän reissuja varten tilata karttakeskukselta Loisto:n PC version.
Softa ja kartat saapuikin viikon sisällä usb tikulla ja asennus sekä rekisteröinti eteni ohjeistuksen mukaisesti. Ohjelma ei kuitenkaan toimi vaan ilmoittaa käynnistyksen yhdeydessä käsittämättömän virheilmoituksen ""Lisenssi puutteellinen tai merikarttapäivä liian vanha". Olisiko arvon raadilla antaa vinkkiä saako tämän jotenkin omin avuin kuntoon kun karttakeskuksen tukipyynnöt lojuvat karttakeskuksen jonossa ja reissuun tekisi mieli päästä kartat mukana.

Lisätietoja vielä sen verran että asentelin softan samaan koneeseen uudelleen, ei apua. Taisi ainoastaan toinenkin luvattu lisenssi mennä kun toiseen koneeseen ei enää rekisteröinti onnistunut. Lisäksi olen kokeillut ajaa softaa adminina. Ei apua. Soitin karttakeskukseen. Ei tukea.
"Kaikki paitsi Puuveneily on turhaa! ;)"

bonito
Viestit: 787
Liittynyt: 26.12.2006 10:53
Paikkakunta: Pori

Re: Loisto Windows PC ja virheilmoitus

Viesti Kirjoittaja bonito » 18.07.2016 16:15

Tää nyt vähän sivuaa aihetta, voin lähettää sulle pienen DVD-levyn, jossa on merikartat ja Sea Clearin asennus ohjelmisto eli sc_setup.exe kaikkine asennus ohjeineen. Kartat ovat vlta. -06, A-ja F-sarjat ovat vahemmat eli vihreät. Ok, ne ovat vanhat, mutta tietääkseni ei kukaan ole kasannut kiviä vanhoille reiteille ja merenpohja on muutenkin pysynyt suht samana. Jos sun karttakoneessas on XP, Win 7 tai Win Vista, asennus onnistuu. Onko sulla kiinteä GPS ja miten data menee PC:lle?

On mulla yksi ylimääräinen Asus 10,1" Linux-läppäri ja uusi ND 105 GPS https://www.amazon.com/GlobalSat-ND-105 ... entries*=0 , ihan varakoneeksi, jossa on kaikki valmiina, siitä pitäis vähän rahaa, jos niinku kiinnostaa.

Avatar
S.Tuominen
Viestit: 309
Liittynyt: 27.04.2003 15:40
Paikkakunta: Uusikaupunki

Re: Loisto Windows PC ja virheilmoitus

Viesti Kirjoittaja S.Tuominen » 18.07.2016 20:56

Kiitos, kyllä onneksi löytyy vanhat ohjelmat ja koneet. Mutta toki harmittaa kun on kaksi uutta laitetta ja ohjelmaa ja kumpikaan ei suostu toimimaan siinä kohtaa kun niitä tänä vuonna tarvittaisiin.
"Kaikki paitsi Puuveneily on turhaa! ;)"

katiska
Viestit: 58
Liittynyt: 03.08.2010 10:59

Re: Loisto Windows PC ja virheilmoitus

Viesti Kirjoittaja katiska » 21.07.2016 1:04

Nykäise kone irti internetistä, pudota palomuurisofta alas ja testaa.

Avatar
S.Tuominen
Viestit: 309
Liittynyt: 27.04.2003 15:40
Paikkakunta: Uusikaupunki

Re: Loisto Windows PC ja virheilmoitus

Viesti Kirjoittaja S.Tuominen » 25.07.2016 21:35

Kaikki temput koitin mutta syylliseksi osoittautui softan toimittajalla käynyt virhe tuotteen rekisteröinnissä.
Positiivisena asiana mainittakoon että sain puhelun softan toimittajalta ja asia korjattiin.
Kartassa itsessään ei kyllä ole hurraamista :|
"Kaikki paitsi Puuveneily on turhaa! ;)"

matkaveneilijä
Viestit: 1
Liittynyt: 27.08.2016 19:41

Re: Loisto Windows PC ja virheilmoitus

Viesti Kirjoittaja matkaveneilijä » 27.08.2016 19:44

Ostin Loiston PC-version kuukausi sitten. On loistava, kun toimii, mutta toistaiseksi en tähän laitteeseen luota. Olen kolme kertaa käyttänyt tätä veneessä, ja aina on ollut ongelmia. Sain Karttakeskuksesta ohjeita, joita olen noudattanut, mutta ei auta. Heidän mukaansa esim. tietokoneella ei saa tehdä mitään muuta sinä aikana kun Loisto on päällä. USB-portteihin ai myöskään saa kytkeä esim. langatonta hiirtä. Ja aina kun loiston sammuttaa, pitää tietokone sammuttaa ja vasta sen jälkeen poistaa USB portissa kiinnioleva GPS- lähettimen liitin. Samoin kun koneen käynnistää, pitää GPS-lähettimen johto olla valmiiksi portissa kiinni. Minua ei nämä ohjeet ole auttaneet. Olen joutunut joka kerta poistamaan GPS -lähettimen ajurin ja lataamaan sen koneelle uudelleen. Eli GPS lähettimen asennuslevy pitää aina olla mukana.

Halpahan tämä on, ja loistava silloin kun toimii. Mutta kuten sanottu, kannattaa varautua ongelmiin ainakin jos hankkii PC Loiston. Muista mulla ei ole kokemusta. Ja tämä edellä mainittu GPS-lähetin on Karttakeskuksen suosittelema malli. Maksaa paikasta riippuen muutaman kympin.

Yhteenveto ongelmasta: Loisto ohjelma ei tunnista GPS signaalia. Joskus tulee "COM port error" ja joskus ei tule. Samaan aikaan esim. Samsung S5 Neo käsipuhelimen GoogleMaps näyttää aina ja välittömästi sijainnin, oman sisäänrakennetun GPS lähettimen kautta. Minusta tämä PC loisto on edelleen vähän raakile. Toimii jos toimii. En voi suositella tämän hankintaa, vaikka halpa onkin, ja toimiessaan on erinomainen.

kaller
Viestit: 271
Liittynyt: 15.03.2009 20:45
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Loisto Windows PC ja virheilmoitus

Viesti Kirjoittaja kaller » 28.08.2016 11:57

Minulla on hiukan samanlaisia kokemuksia loistosta kun olen sen kahdelle koneelle asentanut. GPS signaalia ei tahdo löytyä ja ohjelma oli todella tarkka siitä missä järjestyksessä teki asiat. Tuo ei vaan kuullosta nykyaikaiselta ohjelmalta että pitää tehdä asiat juuri tietyssä järjestyksessä että se toimisi.

Ymmärtääkseni tuo johtuu siitä että aikanaan ohjelma on tehty kun tietokoneissa oli käytössä vielä com portteja laitteiden liittämiseksi ja kun nyt käytetään usb-laitteita ei se vaan toimi.

Northling
Viestit: 2691
Liittynyt: 23.04.2003 11:16
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Re: Loisto Windows PC ja virheilmoitus

Viesti Kirjoittaja Northling » 28.08.2016 18:28

Moro

Pari kesää jaksoin tapella Loiston kanssa ennen kuin luovutin. Onneks varalla oli iPadissa Navionics, joka toimii aina. Samanlainen vika kuin edellä kuvattu: GPS mokkula lakkaa yhtäkkiä päivittämästä paikkaa ja kartta jäätyy. Hukkaan meni nekin rahat, ostin vielä laajemmat karttasarjat, että kyllä se pikkasen harmittaa.

Nyt on käytössä MACilla Open CPN ja siihen krakatut kartat ja sama GPS mokkula kuin WIN PCllä ja toimii virheettä. Kertaakaan ei ole ollut toimintahäiriötä. Ainoa huono puoli Open CPN:n kartoissa on, että ne eivät ole yhtä tarkkoja meidän vesiltä, kuin nuo Loiston kartat, jotka ovat samat kuin paperiset

Nortti
PS. Yllä oleva teksti on minun näkemykseni asiasta, eikä välttämättä edusta yleistä näkemystä. Sinulla on oikeus olla eri mieltä. Pidätän oikeuden muuttaa käsitystäni. Scylla Ottiliana, https://www.youtube.com/ottilianasailing

matti
Viestit: 2012
Liittynyt: 12.03.2005 16:31

Re: Loisto Windows PC ja virheilmoitus

Viesti Kirjoittaja matti » 20.09.2016 12:31

Tulipas onneksi luettua tämä, mutta liian myöhään!
Viime kesänä ja satunnaisesti jo aiemmin ei "navikaattori"(open cpn) käynnistynyt kuin toisella tai kolmannella yrittämällä.
Koostumus ollut sama melkein alusta asti mukana myös hiiri.
Viime kesänä hankin uuden GPS-mokkulankin, kun luulin, että siinä olis jotain vikaa, ei parantunut.
Tänä keväänä tuntui paikan löytyminen entistäkin työläämmältä joten hankin pienen arvauslaatikon, kun sai kartan samaan hintaan.
Nyt kun kävin syysretkellä tuli tämä topikki mieleen ja jätin siimahännän pois- 8o heti löytyi paikka ilman uuusia käynnistyksiä.
013 (3).JPG
Ylläolevasta voi päätellä miksi puhun arvauslaatikosta, minusta luettavuudessa on eroa.

Avatar
S.Tuominen
Viestit: 309
Liittynyt: 27.04.2003 15:40
Paikkakunta: Uusikaupunki

Re: Loisto Windows PC ja virheilmoitus

Viesti Kirjoittaja S.Tuominen » 20.09.2016 13:36

Viikonloppuna mericd:n ja gps:n sijaintivirheen kanssa aikani tapellessa klikkasin myös loiston käyntiin ilman minkäänlaisia ongelmia.
Taisi siis virhe paikannuksessa olla softasta, ei gps:stä kiinni. Loiston kanssa ei ole kyllä ollut gps ongelmia, tosin en erillistä hiirtäkään käytä.
Usb laitteet yleensä jo vaativat määrätynlaisen kurinalaisen käsittelyn toimiakseen. Ja kun sen kanssa oppii elämään ongelmia ei pahemmin olekkaan.
Kyllä toi loisto ihan kelpo peliltä vaikuttaa, ainakin sitten varalla jos ei muuta :)
"Kaikki paitsi Puuveneily on turhaa! ;)"

Vastaa Viestiin