snipan käynnistys ongelmia

Puuveneiden sähkölaitteet. Sytytys- lataus- ja lisälaitteet.
Acmilan
Viestit: 7
Liittynyt: 16.07.2014 20:26

snipan käynnistys ongelmia

Viesti Kirjoittaja Acmilan » 18.07.2014 10:50

Terve!
Ajattelin kysäistä teiltä ammattilaisilta hieman apua. Minulla on puuvene ja siinä on Mitsubishin k2as diesel moottori vm-86. Viime viikkoina on ollut ongelmia kun konetta yrittää käynnistää. Ensiksi hehkutus noin 5-7sekuntia, sitten väännän avainta niin että koneen pitäisi käynnistyä. Mutta kone ei jaksa lähteä käyntiin. Vaikuttaa että akku olisi loppu(vaihoin uuteen keväällä) , mutta yritettyäni vääntää avainta 5-10 kertaa niin yhtäkkiä starttimoottori pyörii kunnolla ja kone starttaa. Latasin akun koko yön, mutta sama ongelma jatkui aamulla. Sain koneen lopulta käyntiin mutta sammutettuani sen ja kun yritin käynnistää uudelleen niin sama ongelma.
onko teillä neuvoja?

matti
Viestit: 1908
Liittynyt: 12.03.2005 16:31

Re: snipan käynnistys ongelmia

Viesti Kirjoittaja matti » 18.07.2014 14:29

Starttimoottorin purku ja puhdistus!
(Ainakin) neljä vikamahdollisuutta, solenoidin kosketinpuinnat rokahtaneet=ei saa kosketusta, tai startissa sisällä paljon(kosteaa) hiilipölyä ja näiniollen sähkö menee sinne minne ei soisi, tai vielä laakeripusla kulunut että ankkuri ottaa kenttään kiinni, tai hiili/et jumiutuneet niin, ettei saa kosketusta, tai em yhdistelmä
( kopauta startin kylkeen vasaralla, jos auttaa, niin vika on todennäköisesti itse startin sisällä esim kiinni terttunut hiili, eikä solenoidissa)


https://www.youtube.com/watch?v=mJM2veUNBc0" onclick="window.open(this.href);return false;

Avatar
CC
Viestit: 815
Liittynyt: 17.05.2008 1:50
Paikkakunta: JKLn MLK

Re: snipan käynnistys ongelmia

Viesti Kirjoittaja CC » 18.07.2014 23:54

Jos nyt kuitenkin putsais akunkengät ja tarkistais johdot ennen startin purkamista...
36 Cavalier Crusader, nyttemin uudessa kodissa.

matti
Viestit: 1908
Liittynyt: 12.03.2005 16:31

Re: snipan käynnistys ongelmia

Viesti Kirjoittaja matti » 19.07.2014 8:34

CC kirjoitti:Jos nyt kuitenkin putsais akunkengät ja tarkistais johdot ennen startin purkamista...
Totta joka sana!
Tällainen etätyö on vaikeaa koska ei tiedä mitä on tehty tai oltu tekemättä. Tulee mieleen purjeveneilijä kotkan edustalla joka hälyytti apua. Kun merivartiosto saapui paikalle ja kysyi mikä hätänä? Polttoaine loppu! 8-|
Ajattelin koska uusi akku keväällä, niin tuskin navat hapettuneet?

Avatar
ADAMAS
Viestit: 109
Liittynyt: 02.06.2014 18:14
Paikkakunta: oulu

Re: snipan käynnistys ongelmia

Viesti Kirjoittaja ADAMAS » 28.07.2014 20:25

Kyllähän se selkeesti kontakti vialta haiskahtaa,ihan ku CC ja Matti molemmat uumoilee..kontaktivikoja vain voi olla niin monissa paikoissa..Molemmat arvioinnit on osuvia.
voisin kuvitella et tällasis kosteuden kans koko ajan yhteydessä olevat sähkölaitteet tuppaa hapettuun varmaan aika tehokkaasti.voi olla maadoitusvika tai plussa vika ihan ku CC ehdottaa,voi olla kans,niinkus matti varmaan arvelee et olisko hiilet jumissa tahi solenoidin kuparisen T-kappaleen kosketuspinnat menny huonoon kuntoon..tarkistaa sit kaikki johto liitokset ensin,käyttää mutterit auki startin persiistä ja missä niitä on ja vaisk viilaa kosketuspinnat uuteen uskoon.jos ei auta ni kyl sit vian on oltava startissa.en tunne starttia joka ko.moottorissa lymyää,mut kaikki solenoidit on purettavissa(myös prässätyt)mut vastaako sit tarkoitusta,ku uudetkaa tarvike osat enää nii kalliita mahdollisesti ole..remontin köllykkää vain sinne.
edittiä Jeps,luin paremmin ton matin jutun ja täsmälleen näinhän se diagnosointi ym kulkee..Näyttää siltä et toi startin sielunelämä kaikkinensa on matilla aikas hyvin hanskassa,ollu ennenki startti jos toinenki pöydällä muttereina :-)
mun mielestä..

Vastaa Viestiin