Veneen kuljettaminen vaihtolavalla

Yleistä keskustelua puuveneisiin liittyvistä asioista.
Korhosen Mara
Viestit: 9
Liittynyt: 08.06.2015 8:12

Veneen kuljettaminen vaihtolavalla

ViestiKirjoittaja Korhosen Mara » 13.08.2017 11:18

Terveppä terve!

Pitäisi saada vene Sastamalasta Tampereelle, eli noin 60 kilometrin matka. Vene on satamatrailerilla, ja sitä ei oikein viitsi autolla lähteä vetämään. Virkavalta kun voi olla asiasta toista mieltä. Huonosti on traktoriakaan löytynyt kaveripiiristä. Töissä on kuorma-auto ja vaihtolavoja, ja nyt on ollut mielessä sillä pelillä kuljettaminen.

Onko kokemusta tästä hommasta? Ja vinkitkin kelpaa toki. Töistä löytyvä riittävän pitkä vaihtolava on täysin avonainen, siinä ei ole laitoja ollenkaan. Ajatus on peruuttaa vene trailereineen maassa olevalle lavalle, vetää lava kyytiin ja ajella veneen kanssa säilytyspaikalle. Trailerissa ei ole jousitusta, mutta kannattaako sen alle laittaa esim. jotain pukkeja, kun renkaat toki antaa periksi? Onko veneen kiinnitykseen jotain kokemuksia? Jne.? Työkaveri, jonka kanssa vene siirrettäisiin, on sinänsä kokenut tyyppi kuljetusvehkeiden kanssa, mutta veneen kuljettaminen on hänelle uusi juttu.
Liitteet
vene1_pieni.jpg

PP59
Viestit: 10
Liittynyt: 27.10.2016 21:13

Re: Veneen kuljettaminen vaihtolavalla

ViestiKirjoittaja PP59 » 24.08.2017 10:20

Kyllä venettä trailereineen tai ilman voi kuljettaa vaihtolavalla. Kuorman sidontaan pätee samat säännöt olipa sitten kyseessä vene tai muu kuorma, eli kiinni kuorman pitää pysyä vaikka auto kaatuisi :-) Veneestä trailerikuljetuksessa sanotaan vielä erikseen, jotta pitää olla vähintään kolmipistekiinnitys, eikä trailerin nokkahihnaa sallita yhdeksi näistä kolmesta.


Palaa sivulle “Puuvenekeskustelua”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 vierailijaa